Een Napoleon of Bonbon Napoleon, ook wel Napoleonkogel genoemd, is een hard, bolvormig zuurtje, in een doorzichtig cellofaan verpakt. Ze hebben allerlei kleuren en smaken, zoals citroen, sinaasappel, wijnbal, salmiak en appel. De buitenkant is hard en van suiker.
Een mix van hard suikerwerk in de smaken citroen, sinaasappel, appel, kers en ananas, gelaagd gevuld met een zuur poeder.
De zure appel om te zuigen. Napoleon Appel zijn heerlijke snoepjes met de pittige smaak van groene appels. Er zit een geheim in de ronde ballen. Na 6 minuten zuigplezier wacht u een tintelende kern van fruitig bruisend poeder.
suiker, glucosestroop, voedingszuur (citroenzuur), dextrose, natuurlijk citroen aroma, saffloerconcentraat.
Natuurlijk snoep je wel bewust: een drop kogel van Napoleon staat voor 25 calorieën. Suikervrij snoep levert aanzienlijk minder calorieën op dan snoep met toegevoegde suikers. Dit betekent niet dat je ongelimiteerd suikervrij kunt snoepen.
Alle smaken Napoleon zijn glutenvrij. Zijn de Napoleon snoepjes vegan? Zijn de Napoleon snoepjes halal? De Napoleon Citroen, Fruitmix en Framboos zijn halal.
Het Napoleoncomplex is een psychologische conditie, vernoemd naar Napoleon Bonaparte, waarbij kleine mannen hun gestalte overcompenseren met dominant en agressief gedrag. De 'aandoening' werd voor het eerst in 1926 geïdentificeerd door de Oostenrijkse psychoanalist Alfred Adler.
Het oorspronkelijke citroenzuurtje is uitgevonden in 1912 in de Antwerpse Hoogstraat door bakker Louis Janssen. Hij vernoemde de lekkernij naar Napoleon Bonaparte, wiens afbeelding zich op de omhullende verpakking bevindt.
Hoe wordt het gemaakt
Dat onze snoepjes erg lekker zijn is geen nieuws. Met een zoete buitenkant, in diverse smaken, en een vulling van zoet of zuur poeder. Er worden uitsluitend kwalitatief hoogwaardige ingrediënten en natuurlijke kleur- en smaakstoffen gebruikt. Alle smaken Napoleon zijn vegan en glutenvrij.
Toen een bevriende chocolatier tijdens een borrel op een terrasje opschepte over zijn nieuwe praline die hij de naam Caesar gaf, riep Louis: “Dan noem ik mijn snoepje Napoleon”.
Het deeg vullen we met poeder. Hoe we dat doen blijft ons geheim! Een machine maakt er vervolgens een lange, ronde sliert van waarna het deeg razendsnel in zeer kleine stukjes wordt gesneden. Dan vormt een grote wals de stukjes deeg met de poederkern om tot de bekende kogels van Napoleon.
Napoleon kogels in verschillende smaken
Je hoort het al, er is dus keuze genoeg. De zakken met Napoleon kogels zijn verkrijgbaar in 250 gram of 5 kilo. Het hangt er dus een beetje vanaf waar je de kogels voor nodig hebt.
Bakker Louis Jansen lanceerde zijn eerste snoepjes in 1912 vanuit de Antwerpse Hoogstraat. Omdat een collega van hem rond diezelfde periode zijn pralines “Caesar” op de markt gezet had hield Louis het bij “Napoleon”, een merknaam die toen net zo'n indruk maakte als die van de Romeinse keizer.
Napoleon Bonaparte werd in 1769 op Corsica geboren. Op 24-jarige leeftijd was hij al generaal. In 1799 nam Napoleon de macht over in Frankrijk. Hij veroverde veel landen in Europa.
Tegenwoordig wordt Napoleon gemaakt in Breskens. Daar stond al een suikerbakkerij van de familie van Melle.
Napoleon Krachtige Energie Kogels 200g bestellen? - — Jumbo Supermarkten.
Kleverig snoep met suiker
In deze categorie denk je aan toffees en nougat. Toffee staat bol van de suiker en blijft aan je tanden kleven. Hierdoor kan suiker extra lang op je gebit blijven zitten. Toffee kleeft ook nog eens tussen je tanden en is lastig te verwijderen.
Voedingsdeskundigen raden daarom aan om maximaal 10% van de dagelijkse energiebehoefte te besteden aan de restgroep, waartoe snoep en snacks behoren. Een kind van zeven tot negen jaar heeft bijvoorbeeld een energiebehoefte van 1800 kcal per dag. Volgens de 10 procent-regel kunnen daarvan 180 kcal worden 'opgesnoept'.
Suikerwerk wordt gemaakt met witte suiker en water. Hoe minder water er gebruikt wordt hoe harder het resultaat. Door toevoeging van bijvoorbeeld room wordt het product juist weer zachter. Zacht snoepgoed zoals drop is meestal gemaakt door toevoeging van gelatine.
In de kokerij worden de glucosestroop, dextrose en water volgens een bepaald recept in een geautomatiseerde installatie afgewogen, gekookt tot alle ingrediënten zijn gesmolten en weer afgekoeld. Daarna wordt het deeg naar de productielijn getransporteerd.
Volgens sommige mensen is manna echter een eetbare en geneeskrachtige hars afkomstig van de boom Boswellia thurifera. Kerkwierook is veelal op basis van deze hars samengesteld. Een andere mogelijkheid is de zoetige afscheiding van de kameeldoorn (Alhagi maurorum), die ook vandaag de dag in Israël manna genoemd wordt.