Sindsdien heeft het bedrijf hieraan vastgehouden en het assortiment uitgebreid met nieuwe varianten, als puur (in een blauwe verpakking). Daar zijn later onder andere de volgende kleuren nog bijgekomen, groen (hazelnoot), geel (noga), oranje (karamel zeezout), turqoise (pecan kokos) en lichtgroen (amandel zeezout).
of neem Tony's FAIR-reep!
Kijk 'm shinen met zijn roodblauwe wikkel, de enige echte Tony's FAIR-reep met melk en pure chocolade, coffee crunch, sticky toffee en kaneelsuiker.
De kleintjes zijn er in de 6 classic smaken: Melk, Puur, Melk Noga, Puur Amandel Zeezout, Melk Karamel Zeezout en Melk Hazelnoot. De 6 kleintjes zijn ook gebundeld in een mooie cadeauverpakking, welke inmiddels ook al is uitgegroeid tot een klassieker: Tony's Proeverijtje!
1. Tony's Chocolonely Melk Popcorn Discodip. De nummer 1 van deze lijst kan niet van een ander merk zijn dan van het zeer populaire chocolademerk Tony's Chocolonely.
Het is namelijk de Portugese chocolatier Daniel Gomes die het wereldrecord van de duurste chocolade op zijn naam heeft staan. Zijn goddelijke lekkernij kost maar liefst 9.489 dollar, wat omgerekend zo'n 7.700 euro is. Het meesterwerk kreeg de toepasselijke naam 'Glorious'.
Wat is melkchocolade en waarom is deze zo populair? Chocolade is een bekende en zeer geliefde lekkernij en verkrijgbaar in de varianten puur, melk en wit. Van deze drie is melkchocolade het meest populair.
Het heeft allemaal te maken met het doel van Tony's Chocolonely, namelijk dat slavernij uit de chocoladewereld wordt verbannen. Als in 2005 dan de eerste reep van de band rolt, wordt er gekozen voor een rode verpakking, omdat deze het beste past bij de alarmerende boodschap.
Met de oneerlijke verdeling van onze 180 grams repen willen we alle chocofans op smakelijke wijze duidelijk maken dat de inkomsten in de chocoladewereld ongelijk verdeeld zijn. Misschien is het je opgevallen dat de onderkant van onze reep de evenaar voor moet stellen. De stukjes daarboven vormen de Golf van Guinee.
Tony's Chocolonely slaagt waar veel andere duurzame en ethisch verantwoorde merken falen. Bijna iedereen kent niet alleen het verhaal achter de chocoladerepen, maar koopt ze ook nog. De chocolade wordt na Milka het meest gegeten in Nederland.
Pure chocolade zit in een rode verpakking en melkchocolade in een blauwe verpakking.
Wat is donkere melkchocolade? Donkere melkchocolade bevat minder melk en meer cacao dan gewone melkchocolade. De kleur is daardoor wat donkerder dan die van melkchocolade, maar niet zo donker als bij pure chocolade. Het percentage cacao dat in de reep is verwerkt, wordt meestal vermeld op de wikkel.
Tony's Chocolonely ontstond in 2005, nadat journalisten Teun van de Keuken, Roland Duong en Maurice Dekkers van het tv-programma Keuringsdienst van Waarde hadden ontdekt dat de chocolade-industrie grotendeels leunde op de arbeid van kindslaven op cacaoplantages in West Afrika.
Tony's Chocolonely werd in 2006 opgericht door journalist Teun van de Keuken in het programma Keuringsdienst van Waarde. Henk Jan Beltman leidt Tony's Chocolonely sinds 2010 en nam in 2011 een meerderheidsbelang.
De naam Tony's Chocolonely verwijst naar journalist/presentator Teun van de Keuken, die op 22 maart 2004 aangifte deed tegen zichzelf van medeplichtigheid aan slavernij omdat hij thuis chocoladerepen had gegeten waarvan redelijkerwijs aanneembaar was dat een gedeelte van de cacao ervan door kindslaven was geproduceerd.
Om de kwaliteit en houdbaarheid van onze chocolade te garanderen kunnen we niet alleen papier gebruiken. De verpakking moet volledig afsluitbaar zijn en heeft bescherming nodig van aluminium of plastic zodat de chocolade langer dan drie weken houdbaar is.
Bij Barry Callebaut worden de cacaobonen geroosterd (zodat de zuren en bittere smaak vervliegt), wordt het vliesje verwijderd en de bonen gemalen. Van een deel van die bonen wordt cacaomassa gemaakt, de andere partij gaat in een machine die het vet eruit perst zodat er cacaoboter overblijft.
Tony's Chocolonely koopt zijn cacaobonen bij boerencoöperaties in verschillende West-Afrikaanse landen. De bonen worden vervolgens verscheept naar Antwerpen.
Zo maak je hem:
Vervolgens doe je 1 reep Tony's van 180 gram in een kommetje en verwarm je een pannetje met water. Hier zet je het kommetje op en zo laat je de chocolade smelten. Roer het regelmatig goed door. Wanneer de chocolade helemaal is gesmolten, haal je de kom van het pannetje af.
Tony's Chocolonely
Ook Tony's Chocolonely heeft twee vegan repen in het assortiment: puur amandel zeezout en puur pecan kokos. Op hun website melden ze wel het volgende: “er is een minimale kans dat er melk of eiwitten in de repen zitten.
Onderstaande pure chocoladerepen zijn 100% vegan: AH Basic – Puur. AH Biologisch – Alle pure repen. AH Delicata- Alle pure repen.
Milka Alpenmelkchocolade is onmiskenbaar Milka vanwege de heerlijk zachtsmeltende chocolade. Om Milka - stukje voor stukje op de tong te laten smelten en altijd even lekker te laten smaken, gebruiken we alleen hoogwaardige ingrediënten. Milka is een traditioneel product.
MARS. Met stip op nummer één is het alom bekende merk Mars dat meer produceert dan de Marsreep alleen. Snickers, de candybar met nougat vulling met karamel en pindanoten omhult in een laagje chocolade (jullie kennen hem vast wel), wordt door vele bronnen de populairste chocoladereep ter wereld genoemd!
Hoogtijd om een winnaar te kiezen van De beste pure chocoladetest. De beste pure chocolade vind ik Chocolat Stella. Dit is een chocoladereep met een volle, romige smaak, zodat je maar een klein stukje nodig hebt om intens te genieten.