De telefoon is alleen geschikt voor nanosimkaarten. Plaats de simkaart in de simkaarthouder en schuif de simkaarthouder in de telefoon. De telefoon is alleen geschikt voor nanosimkaarten.
Apple heeft vanaf de iPhone 5 gekozen voor nano-sim. Oudere toestellen, zoals de iPhone 8, tot aan de nieuwste iPhone 12 (Pro) werken met een nano-simkaart.
Bij de meeste providers ontvang je tegenwoordig een 3-in-1 simkaart. Je krijgt dan een kaart met daarin de standaard simkaart, micro simkaart en nano simkaart. Uit deze 3-in-1 simkaart kun je vervolgens het benodigde formaat simkaart klikken. Zo heb je altijd het juiste formaat voor jouw smartphone bij de hand.
Deze iPhones ondersteunen eSim en dual-sim:
iPhone 11. iPhone 11 Pro (Max) iPhone SE 2 (2020) iPhone 12 (mini)
De nano-simkaart is de (tot nu toe) kleinste variant van alle simkaarten. Alleen de chip is nog zichtbaar. Daardoor zijn de afmetingen van de nano-simkaart 12,3 x 8,8 mm. Of jij een nano-simkaart nodig hebt, hangt af van het soort telefoon dat je hebt.
Elke simkaart heeft een uniek nummer. Je kunt dit terugvinden op je simkaart (behalve de nano, want daar past het niet op) of via Mijn Simyo > Instellingen > Simkaart. Ik hoop dat dit je vraag beantwoordt ð Maar als dat niet zo is, dan kun je gewoon vertellen wat je wilt weten.
Indien de simkaart niet past, is het soms mogelijk om de simkaart ''uit te drukken''. Dit is vaak het geval als je een 'gewone' simkaart hebt. Er zit dan een klein randje in de simkaart, met de omtrek van de micro simkaart. Je kunt de simkaart ook zelf uitsnijden.
De iPhone 6S en iPhone 6S Plus maken gebruik van een nano-simkaart. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus maken gebruik van een nano-simkaart. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus maken gebruik van een nano-simkaaart. De iPhone X maakt gebruik van een nano-simkaart.
Twee WhatsApp-accounts op één iPhone
WhatsApp ondersteunt het gebruik van twee mobiele nummers op één WhatsApp-account niet. Op de FAQ-pagina van de chatdienst is te lezen dat je WhatsApp-account alleen kan worden geverifieerd met één nummer op één apparaat.
Om achteraf een micro-simkaart om te zetten naar een nano-sim, moet deze geknipt worden. Dit kan in een fysieke winkel van een provider, maar met een vaste hand kan je deze ook zelf uitknippen.
De nano-simkaart, die nu de meest gebruikte simkaart is. Dit is de kleinst mogelijke simkaart en hij past in vrijwel alle nieuwe telefoons, zoals de iPhone 12 en de Samsung Galaxy S20.
Je kunt op twee manieren waarop je je simkaart kunt verkleinen naar een micro / nano sim. Je kunt hem handmatig knippen, of met een simkaart knipper knippen.
De telefoon is alleen geschikt voor nanosimkaarten. Plaats de simkaart in de simkaarthouder en schuif de simkaarthouder in de telefoon. De telefoon is alleen geschikt voor nanosimkaarten.
Op dit moment kun je eSIM gebruiken op de iPhone XS, XR, iPhone 11 (Pro), iPhone SE 2020, iPhone 12 (Pro) of nieuwer. Daarnaast beschikken de meeste iPads uit 2018 of nieuwer over een digitale simkaart.
Het hangt van het formaat van de simkaart af. In een iPhone gaan micro-simkaarten. Veel Android-toestellen gebruiken standaard simkaarten. Toegevoegd na 1 minuut: Als je het ziet zitten, kun je eventueel je gewone simkaart op maat knippen.
De naam zegt het al: een duo van simkaarten. Met een duo-simkaart heb je twee simkaarten met hetzelfde simkaartnummer en telefoonnummer. Je kunt deze twee simkaarten vervolgens in twee verschillende telefoons of, bijvoorbeeld, in een tablet en een telefoon plaatsen. Je hoeft je simkaart dan niet steeds te verwisselen.
Dualsim instellen en activeren
Het activeren van de eSIM doe je via de Instellingen-app. Daar kun je een tweede telefoonnummer toevoegen, waarbij je een QR-code van de provider moet scannen om het tweede mobiele abonnement te activeren. Afhankelijk van je provider gebruik je de app om de eSIM te activeren.
In principe kan je elke simkaart overzetten naar een andere telefoon. Het kan overigens wel eens voorkomen dat de simkaart moet worden bijgeknipt. Dit is moet meestal wanneer je overstapt van een oud naar een nieuw toestel.
Koop een multisimkaart eenvoudig online of ga langs in een BASE Shop. Een multisimkaart bestaat uit drie stukken: een standaard-, een micro- en een nanosimkaart. Het kleinere kaartje duw je gewoon uit het grotere formaat. Je huidige simkaart blijft actief tot je je nieuwe simkaart online activeert.
De oude staat nog aan.. Als je abonnement en nummer overgegaan zijn naar je nieuwe toestel en nieuwe simkaart, dan is de oude simkaart vanzelf gedeactiveerd. Bellen met je oude toestel zal niet meer lukken.
Dat kan wel, mits de andere telefoon hetzelfde formaat simkaart gebruikt. Diverse smartphones en tablets maken gebruik van afwijkende simkaart formaten, zoals de microsimkaart, en de nano simkaart.
Je simkaart knippen: doe het niet!
Dan is het verleidelijk om je simkaart te knippen. Met een kleine knipper of een schaar. Begrijpelijk, want meestal past je simkaart dan wél en hoef je niet te wachten tot je een nieuwe simkaart van je provider krijgt. Toch is het zeer onverstandig om je simkaart te knippen.