Reacties. Die bruine is soja en die groene is wasabi.
Heerlijk zoete, lichtfrisse teriyaki mayonaise saus. Gebruik deze populaire Kewpie mayonaise voor extra smaak in de verschillende sushi gerechten. Gebruik deze populaire Kewpie mayonaise voor extra smaak in de verschillende sushi gerechten.
Unagi is het Japanse woord voor een specifieke palingsoort, deze saus wordt dan ook wel palingsaus genoemd. Gebruik de saus om paling, maar ook andere vissoorten, in te marineren, om ze daarna te roosteren of te bakken op de plaat.
De Unagi saus is een zoete en dikke saus, dat voornamelijk is gebaseerd uit soja saus. Deze saus wordt vooral geserveerd op gebarbecued paling (Unagi) in sushi's, of gewoon als topping voor sushi gerechten.
Kewpie is de enige echte Japanse mayonaise. De soort die je ook aantreft op je sushi en waar chefs van over de hele wereld dol op zijn.
De waarde van sushi Eén van de redenen waarom sushi zo duur is, is omdat het veel werk kost om te maken. De ingrediënten moeten zorgvuldig worden samengesteld en als een kunstwerk op het bord worden neergelegd. Een grote schaal sushi is niet alleen een traktatie voor je mond, maar ook voor het oog.
Korte beschrijving. Deze saus is zeer geschikt om te gebruiken als dipsaus of als marinade. Ingrediënten: sojasaus, mirin, suiker, extract van paling, bonito, sardientjes en makreel. Licht zoet-pikant van smaak.
Een belofte die Kikkoman zijn vele sojasaus-fans overal ter wereld al decennialang geeft. Want Kikkoman sojasaus bestaat uit slechts vier geselecteerde ingrediënten: water, sojabonen, tarwe en keukenzout. Hij bevat geen enkel kunstmatig additief - maar heeft wel volle smaak.
Ingrediënten. Suiker, Water, Sojasaus (Water, Sojabonen, Tarwe, Zout), Gekarameliseerd suikersiroop, Zout, Gemodificeerd zetmeel, Ethylalcohol, Melasse, Gistextract, Azijn, Verdikkingsmiddel: Xanthaangom, Zeewier (Ascophyllum nodosum) poeder.
Varieer af en toe met wat lekkere verse groeten en fruit. Veel gebruikte ingrediënten zijn komkommer, avocado, radijs, lente ui, wortel, mango, perzik en aardbei. Eigenlijk kan je bijna alle groeten en fruit verwerken in sushi. Hier zijn geen vaste regels voor, je kan het zo gek maken als je zelf wil.
Witte Sojasaus wordt gemaakt van tarwe met een kleine hoeveelheid sojabonen. Het staat ook wel bekend als Shiro sojasaus of shiro shoyu. Shiro is Japans voor wit maar deze sojasaus is niet wit maar cognacbruin.
Het lijkt een mix van ketchup, Worcestersauce en sojasaus. Qua smaak wel vergelijkbaar met okonomiyaki-saus, maar zuurder en dus frisser. Zo uit de fles, als dipsaus voor tonkatsu (Japanse schnitzel) of ander gefrituurd/gegrilld vlees (bijvoorbeeld een homemade hamburger).
Ketjap Manis is een Indonesische sojasaus, die een stuk dikker en zoeter is dan de standaard sojasaus. Dit komt door de toevoeging van palmsuiker. De saus wordt vaak gebruikt in bijvoorbeeld nasi goreng. Het is ook geschikt als dipsaus.
Serveer met sojasaus, wasabi en een beetje opgelegde gember.
Japanse sojasaus wordt ook wel shoyu genoemd. De donkere variant zie je het meest (te koop in elke supermarkt): deze heeft een volle, zoute smaak en staat ook op tafel in sushirestaurants (dikwijls van Kikkoman). Gebruik 'm om te koken, marineren en als dipsaus.
Hoisinsaus is gemaakt van een restant van de sojasaus fabricage.
Sojasaus wordt ketjap doordat er palmsuiker en/of melasse aan wordt toegevoegd. Vandaar de zoete smaak en de stroperige structuur. Ketjap is absoluut niet vergelijkbaar met 'gewone' sojasaus en het is dus niet één op één te vervangen.
Unagisaus, ook bekend als Unagi no Tare of eel sauce (palingsaus) is een zoete, plakkerige saus bomvol umami.
Ondanks hun aanwezigheid in wijn, wordt de uitgesproken smaak van sojasaus, suiker en honing bijna altijd toegevoegd tijdens het koken.
Een bekend gerecht is paling in 't groen. Hierbij wordt vaak een pittigere wijn geserveerd, door de groene kruiden die gebruikt worden. Denk aan een Chablis, een Muscadet of een Sauvignon Blanc.
Sushi bevat namelijk omega 3-vetzuren en eiwitten en deze helpen het lichaam om hart- en vaatziekten tegen te gaan. Het Voedingscentrum adviseert wekelijks minimaal eenmaal vis te eten en dan maakt het niet uit of deze in sushi is verwerkt, of als kabeljauw op het bord verschijnt.
Wil je sushi eten als complete maaltijd, houd dan rekening met gemiddeld 12 tot 18 stuks per persoon. Voor de lunch kan je ongeveer 8 tot 12 stuks aanhouden. Kies je voor Temaki sushi, dan volstaan 4 tot 6 stuks per persoon. Maar eet vooral de hoeveelheid waar jij je goed bij voelt.