Alle satésauzen zijn nu glutenvrijAlle satésauzen van Remia en Gouda's Glorie zijn nu glutenvrij. Met onze satésauzen serveer je vanaf nu ook satésaus aan de gasten met een glutenallergie of intolerantie. Je biedt je gast niet een bredere keuze binnen je assortiment, maar ook een lekkere smaak.
Helaas zijn de meeste kant-en-klare pindasauzen en ook degene die je nog moet aanlengen met water, niet glutenvrij.
Van Conimex zijn ook 2 satésauzen glutenvrij. De Pindasaus Mild is mijn favoriet, maar naar de Gado Gado ben ik ook erg benieuwd.
Ketchup, mayonaise, mosterd, curry, tomatensaus, jus en dressings kunnen allemaal gluten bevatten. LEES OOK: Deze 10 tekenen kunnen erop wijzen dat je intolerant bent voor gluten. Sommige restaurants gebruiken pannenkoekenbeslag of voorverpakte eimengsels met dit beslag, wat de scrambled eggs luchtig houdt.
Remia Satésaus Mild is een kant en klare satésaus met een ambachtelijke receptuur en constante kwaliteit. Lekker bij saté en frites. Lactosevrij, glutenvrij en vegan.
Remia Kant en Klare Satésaus heeft een ambachtelijke receptuur en een constante kwaliteit. Kruidig van smaak, lactosevrij, vegan en natuurlijk glutenvrij. Lekker bij kipsaté, frites en Oosterse maaltijden. Deze satésaus dient alleen nog verwarmd te worden voor gebruik.
Ja, pindakaas is normaal gesproken een glutenvrij product.
Bij ketchup en mayonaise geldt hetzelfde: er kunnen om levensmiddeltechnologische redenen glutenhoudende ingrediënten toegevoegd worden. Dus: altijd nauwgezet lezen, wat er op de verpakking staat en navraag doen.
De Zaanse Mayonaise is gemaakt met 80 procent plantaardige olie, bevat omega 3, bereid met scharreleieren, rijk aan onverzadigde vetzuren en is glutenvrij.
Het antwoord is ja, yoghurt is glutenvrij.
Ketjap manis is een zoete, stroperige variant op sojasaus, gemaakt van sojabonen en kruiden. Doordat er geen tarwe aan de ketjap wordt toegevoegd, is deze saus glutenvrij. Je kunt ketjap manis als smaakmaker gebruiken in verschillende gerechten; lekker in sauzen, soepen, marinades en Oosterse roerbakgerechten.
Kroepoek en cassave zijn lekker bij oosterse gerechten of gewoon zo uit het handje. Glutenvrije kroepoek en cassave, dat bestaat uit rijstmeel, tapiocameel of quinoa, is weliswaar van nature glutenvrij. Maar deze melen kunnen soms (flink veel) gluten bevatten door kruisbesmetting.
Ja, pindakaas is normaal gesproken een glutenvrij product. We moeten wel een kanttekening maken: sommige andere soorten of merken pindakaas bevatten mogelijk (sporen van) gluten. Door zogeheten 'kruisbestuiving' is het namelijk mogelijk dat er in sommige soorten pindakaas gluten zitten verstopt.
De pindakaas van Crack'd is biologisch, glutenvrij en puur gemaakt van pinda's. Heerlijk op brood, crackers en rijstwafels of door de havermout.
Over gluten
Een uitzondering hierop zijn de Mosterdsauzen. Deze kunnen gluten bevatten. Bij het oogsten van het mosterdzaad bestaat de kans, dat een verdwaalde tarwe-aar onbedoeld in het zaad achterblijft.
Calvé mayonaise is glutenvrij. De yofresh vind ik ook erg lekker. De volgende puddingen van Mona zijn sowieso glutenvrij: Vanille, Bitterkoekjes, Kwark bosvruchten, Chipolata, Dame Blanche, Frambozen. Producten van Aviko zijn voorzien van gluten- en lactosevrije vermelding indien van toepassing.
De lekkerste en meest onderscheidende mayonaise? Dat is de ambachtelijke Mayonaise van Levo, exclusief voor de horeca. De mayonaise van Levo is gluten- en lactosevrij.
Lay's Paprika is nu glutenvrij!
Ontdek ons assortiment met heerlijke grootverpakkingen tomaten ketchup, waaronder HEINZ Tomaten ketchup, welke is geschikt voor vegetariërs, is gluten-vrij en bevat geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen.
Wat maakt dat mensen die geen gluten mogen ook geen pasta kunnen eten? Dit komt door het volgende. Pasta wordt namelijk bereid met harde tarwe en deze tarwe bevat gluten. Gluten zijn een groep van eiwitten die voorkomen in bepaalde graansoorten zoals: gewone tarwe, durum, spelt, rogge en gerst.
Roomboter, melk, naturel yoghurt of kwark, room, verse kaas zoals ricotta, mascarpone, mozzarella, Parmezaanse kaas, Nederlandse harde kazen van koe, geit of schaap zijn glutenvrij.
Nutella wordt gekenmerkt door de authentieke smaak van hazelnoten en cacao. De unieke romigheid versterkt de smaak. Ingrediënten: suiker, palmolie, hazelnoten 13%, magere cacao 7,4%, magere melkpoeder 6,6%, weipoeder, emulgatoren: lecithinen [soja], vanilline. Nutella hazelnootpasta is glutenvrij.