Samsungs Galaxy S9- en S9+-smartphones krijgen geen regelmatige updates meer. In het afgelopen jaar kregen de telefoons nog ieder kwartaal een update, vanaf nu krijgen ze alleen nog bij uitzondering beveiligingsupdates.
Hoe lang je na de introductie van het apparaat nog updates ontvangt, verschilt per merk en daar binnen nog per productlijn. Android toestellen bieden minstens 2 jaar updates, Android One toestellen 3 jaar, Samsung smartphones 4 jaar en bij Apple krijg je zelfs 5 jaar updates.
De Samsung Galaxy S9 en S9+, die in maart 2018 op de markt kwamen, ontvangen de Android-beveiligingsupdate voor de maand maart 2022.
In maart 2020 ontvingen de telefoons hun laatste grote Android versie-update (naar Android 10), het afgelopen jaar werden ze eens per kwartaal nog van beveiligingsupdates voorzien. Het beëindigen van de ondersteuning hoeft niet per se te betekenen dat de S9 en S9+ nooit meer ge-update worden.
Samsung stopt na vier jaar met regelmatige updates voor Galaxy S9-telefoons. Samsungs Galaxy S9- en S9+-smartphones krijgen geen regelmatige updates meer. In het afgelopen jaar kregen de telefoons nog ieder kwartaal een update, vanaf nu krijgen ze alleen nog bij uitzondering beveiligingsupdates.
Samsung Galaxy S8 en S8+ krijgen beveiligingsupdate ondanks einde ondersteuning. Ondanks dat de ondersteuningsperiode van vier jaar erop zit voor de Samsung Galaxy S8 en S8+ heeft het topmodel uit 2017 toch nog een beveiligingsupdate gekregen. Deze introduceert de November security patch.
Is de S8 nog steeds een goede telefoon voor 2021 en daarna? Is de Galaxy S8 achterhaald? Zelfs al krijgt de S8 geen Android OS updates meer, Samsung ondersteunt deze telefoon nog steeds met veiligheidspatches, hoewel verwacht wordt dat dit stopt rond het einde van de lente 2021.
Je kunt in het belmenu van jouw telefoon *#06# invoeren, dan krijg je het IMEI nummer te zien op je beeldscherm. Het IMEI nummer is uniek voor jouw telefoon en de fabrikant kan het gebruiken om te achterhalen hoe oud jouw toestel is, wanneer er bijvoorbeeld bepaald moet worden of de fabrieksgarantie geldig is.
Wat als mijn telefoon niet meer kan updaten? Je kunt met een oudere Android-versie bepaalde functies missen en je kunt zelfs beveiligingsproblemen hebben. Op een smartphone met Android 4.3 of lager kun je eigenlijk niet goed veilig werken. Het probleem zit in WebView, een onderdeel van de standaardbrowser.
Samsung Galaxy S21. De Samsung Galaxy S21 is één van de Android-smartphones die het langst updates krijgt. Samsung garandeert namelijk drie versie-updates en vier jaar beveiligingsupdates. Omdat de S21 uitkwam met Android 11, kun je rekenen op updates naar versies 12, 13 en 14.
Voorheen kreeg dat toestel nog maandelijks een update. Maar Samsung laat nu weten dat het toestel overschakelt op kwartaalupdates. Je krijgt dus nog maar maximaal vier keer per jaar een update. Ook is het zo dat je geen Android 13 hoeft te verwachten voor dit model; het blijft dus steken op Android 12.
Als je je software niet kunt bijwerken naar de nieuwste versie, kan dat te wijten zijn aan onvoldoende opslagruimte op je telefoon. Lees verder voor meer informatie over gegevensbeheer.
Net als het Android OS zelf, zul je dus ook tot het voorjaar van 2021 regelmatige beveiligingspatches kunnen installeren. Samsung kennende volgen daarna mogelijk ook nog wel updates, maar dan alleen met strict noodzakelijke fixes. Al met al blijft de Galaxy A50 tot minstens het voorjaar van 2021 helemaal bij de tijd.
De Galaxy S8 en S8+ zijn in april 2017 op de markt gebracht. De fabrikant heeft de toestellen inmiddels op de lijst zijn gezet om per kwartaal een beveiligingsupdate te ontvangen, in plaats van per maand.
Samsung brengt de Android-beveiligingsupdate van september 2020 uit voor de Galaxy S7 en S7 Edge, de high-end telefoons die in 2016 werden uitgebracht. Opmerkelijk, want een aantal maanden geleden werd duidelijk dat Samsung de ondersteuning voor de S7-telefoons definitief had gestopt.
De Galaxy S8 en S8+ werden in 2017 uitgebracht en het feit dat ze destijds werden voorzien van een Android-versie die nog de naam kreeg van zoetigheid, dat zegt wel hoe lang dat geleden is.
De Mobiele telefoons gaan gemiddeld vijf jaar mee. Om preciezer te zijn: een Android vier jaar en een iPhone 6 jaar. De fabrikanten hebben een korte periode om de smartphone te produceren. Er zit veel stress achter de productie omdat je zo snel mogelijk met de nieuwste technologieën op de markt moet komen.
Open de app Instellingen op je telefoon. Android-versie. Zoek je Android-versie, Android-beveiligingsupdate en buildnummer.
Kies 'Systeem'. Kies 'Systeem-update'. U ziet nu of uw smartphone up-to-date is, of dat er een nieuwe Android update klaarstaat. Indien er een Android update beschikbaar is, kunt u deze downloaden.
Deze telefoon is onthuld op een persconferentie op het Mobile World Congress op 1 maart 2015. Het apparaat is de opvolger van de Galaxy S5, die in 2014 onthuld is. De Galaxy S6 is sinds 10 april 2015 in 20 verschillende landen beschikbaar, waaronder Nederland.
De Galaxy S8 en S8 Plus kregen tot vorig jaar iedere maand netjes een beveiligingsupdate, maar draaien al wel een tijdje op Android 9.0 (Pie). Deze Android-versie is al een aantal jaar oud en inmiddels opgevolgd door Android 10 en 11.
De nieuwe Samsung Galaxy S9 is net bekendgemaakt. Op het eerste gezicht lijkt de S9 als twee druppels water op de S8. Toch is de S9 volgens menig techspert beter dan de S8.