Voor het schilderen met muurverf is een vachtroller het meest geschikt. Deze rollers hebben een dikke vacht waardoor ze verf goed kunnen aanbrengen op een muur met structuur of oneffenheden. Zoals bijvoorbeeld met de Meesterhand muurverfroller polyamide-grof voor grovere muren.
Muurverf breng je aan met een muurrol met haren van 10 tot 12 mm. Een langharige rol (12-15 mm) kan je gebruiken voor het verven van een gevel om diepere voegen te dekken. Watergedragen lak breng je aan met een kortharige lakrol (5-8 mm). Voor solventgedragen lakken gebruik je een zeer kortharige rol (3 mm).
Als je dus glad gestucte muren hebt en je wil ook een zo glad mogelijk eindresultaat dan adviseren wij je de Friess Profin Grey vachtroller of de Anza Micmex vachtroller.
Als je graag een glad en strak resultaat wilt, dan adviseren we een vachtroller met een zogenaamde korte pool. Onze schilders nemen bij het aanbrengen van muurverf voor een glad resultaat altijd de ProGold Ultra Finsh muurverf roller.
Een viltroller is het meest geschikt voor deze taak en wordt ook wel een lakroller genoemd. Een schuimroller wordt ook wel een lakroller genoemd. Het is de beste lakroller voor watergedragen verf. Een lakroller op terpentinebasis kan ook een schuimroller zijn.
Voor lakken op water basis adviseren wij vaak de Friess Blue felt roller. Daarnaast kan het zijn dat de verf iets te stroperig is, een klein beetje verdunnen is hierbij vaak de oplossing. Ook is het belangrijk dat het voorwerk goed is uitgevoerd.
Een schuimroller wordt gemaakt van een polyesterschuim. De meeste schuimrollers zijn het beste geschikt om te gebruiken voor verfsoorten met alkydhars. Deze harssoort zit meestal in oplosmiddelhoudende lakken en wordt gebruikt voor buitenschilderwerk (denk bijvoorbeeld aan het aflakken van kozijnen).
Met een roller kun je grotere banen schilderen en ben je sneller klaar. Maar heb je een oppervlakte met veel lastige plekken en randen? Dan is het gemakkelijker om gebruik te maken van een kwast. Ook voor het schilderen van kasten, deuren, kozijnen, stoelen en tafels kun je het beste gebruik maken van een kwast.
Een glad resultaat krijg je meestal als je de verf aanbrengt en uitsmeert met een kwast. Rol – als de verf nog nat is – alles in iedere richting na met een vochtige verfroller. Zo breng je met de kwast én de verfroller voldoende verf aan en werk je 'nat in nat'.
Voor het sauzen van een plafond kun je het beste kiezen voor een vachtroller. Ga je een spack plafond sauzen, dan kun je beter kiezen voor een roller met langere haren. Wij adviseren voor deze klus Anza Verfroller - MicMex. Zo weet je zeker dat de verf alle plekken bereikt.
Breng de plafondverf aan
Schilder eerst met de kwast langs de afgeplakte randen van het plafond. Gebruik voor de grote vlakken een vachtroller met telescoopsteel.
Voor glad geschilderde deuren kun je het beste een lakroller voor watergedragen lak gebruiken. Deze roller kan veel verf opnemen en vasthouden tussen de korte vacht. De 'zachte kern' zorgt bij het rollen voor een gelijkmatig effect, zonder de vorming van luchtbelletjes.
Rollers voor acrylverf uit de bouwmarkt
Vachtroller: normaal gesproken wordt een vachtroller gebruikt voor het verven van muren en plafonds. Voor acrylverf kun je de vachtroller gebruiken als achtergrond. Dit geeft leuke effecten en je zou nog kunnen experimenteren met een langharige of kortharige roller.
Een viltroller is een verfgereedschap waarvan de roller een zachte, pluizige vacht heeft. De viltroller wordt ingezet tijdens het schilderen, met beitsen, lakken en verven. Kortom, een viltroller kan voor veel klussen gebruikt worden.
Voor een perfect resultaat werk je een muur in 1 keer af. Schilder het oppervlak in vierkanten van ongeveer een halve vierkante meter en werk van boven naar beneden. Breng de verf met een roller of kwast aan in een verticale beweging. Ga zonder nieuwe verf aan te brengen nogmaals in horizontale beweging over het vlak.
Als je muurverf aanbrengt kan het handig zijn om ook een kwast te gebruiken, hiermee kun je makkelijk langs het plafond of plinten schilderen, voordat je met de verfroller het geheel invult. Een goed kwast voor muur verf is de Meesterhand Texkwast.
Blokwitters oftewel blokkwasten
Blokwitters zijn ook platte kwasten. Deze brede rechthoekige kwasten bestaan uit lange haren. Ideaal voor het schilderen van bijvoorbeeld muren, schuttingen en ongelijke ondergronden. Vroeger werd dit type kwast veel gebruikt voor het witten van de muren.
Roller voorbereiden op juiste verflaagdikte
Op een muurverfroller mag verhoudingsgewijs meer verf zitten dan op een lakroller. In beide gevallen zoveel dat het genoeg is om een gedeelte van het oppervlak dekkend te krijgen, maar niet zoveel dat de roller gaat druipen.
Verfroller Nylon is geschikt voor het verwerken van oplosmiddelhoudende, agressieve verven zoals 2 component (epoxy) verven, antifouling en roestwerende verven. Ook voor vloercoatings die met roller opgebracht kunnen worden. Speciaal geschikt voor het verwerken van polyester en epoxyhars.
De vachtroller is een ideaal middel om te gebruiken voor het wat grovere schilderwerk: grote oppervlaktes zoals muren, vloeren en plafonds. Er zijn verschillende uitvoeringen van beschikbaar, van smal tot breed en van zachte tot harde kern, geschikt voor glad werk of juist structuur aanbrengen.
Strepen in je verfwerk geven eigenlijk alleen maar aan dat je de verf te dun hebt aangebracht. Hierdoor kan de verf niet voldoende naar elkaar toe vloeien om tot een strak eindresultaat op te drogen.
Voor het schilderen met muurverf is een vachtroller het meest geschikt. Deze rollers hebben een dikke vacht waardoor ze verf goed kunnen aanbrengen op een muur met structuur of oneffenheden. Zoals bijvoorbeeld met de Meesterhand muurverfroller polyamide-grof voor grovere muren.
Strepen en vlekken in muur en plafond ontstaan door een (te) sterke zuiging van de ondergrond. De baan die u rolt droogt daardoor te snel. De volgende baan wordt hierdoor deels over de al aangedroogde muurverf gerold. Hierdoor onstaan dus allemaal banen, strepen en vlekken.