Nijmegen valt samen met een deel van Gelderland onder de regio Zuid voor de door het Rijk voorgestelde vakantiespreiding. De zomervakantie kan echter afwijken in verband met de Vierdaagse waardoor de vakantie nooit kan starten na de derde week van juli.
**** Nijmegen valt onder de regio Zuid. De zomervakantie in Nijmegen valt een week eerder dan de rest van de regio Zuid.
Nijmegen ligt in de regio zuid.
Regio Midden plaatsen en provincies
De regio Midden omvat een groot deel van de Randstad aangezien de hele provincie Zuid-Holland in deze regio valt Daarnaast omvat regio Midden ook enkele gemeenten van de provincies Flevoland en Noord-Brabant en een groot deel van de provincies Gelderland en Utrecht.
Tot de regio Zuid behoren de 2 meeste zuidelijke provincies Zeeland en Limburg, maar tevens een groot deel van Noord-Brabant en een aantal gemeenten in Gelderland. Enkele grote steden in deze regio zijn Breda, Den Bosch, Eindhoven, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Vlissingen, Tilburg en Venlo.
uitspraak (info / uitleg)) (in het Nijmeegs: Nimwèège, Duits: Nimwegen, Latijn: Noviomagus, Frans: Nimègue, Spaans en Italiaans: Nimega) is een stad en gemeente in de Nederlandse provincie Gelderland, dicht bij de grens met Duitsland.
Regio noord
Alle gemeenten uit de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Noord-Holland en Flevoland (met uitzondering van de gemeente Zeewolde, deze gemeente valt onder regio Midden).
De regio Noord is qua oppervlakte een hele grote regio en omvat naast de volledige provincies Friesland, Groningen en Drenthe, Overijssel en Noord Holland ook nog delen van de provincies Flevoland, Gelderland en Utrecht.
De regio Zuid-Nederland omvat de provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Een regio die buiten haar eigen grenzen denkt en doet. Met een bruto regionaal product van 150 miljard euro is Zuid-Nederland de tweede economische regio van Nederland en economisch bijna net zo groot als Hongarije, Ierland of Finland.
Vervolgens is er de voorjaarsvakantie van 20 tot en met 28 februari. De meivakantie duurt van 1 tot en met 9 mei. Hierna is er de zomervakantie, van 10 juli tot en met 22 augustus. Daarna volgt de herfstvakantie, de eerste schoolvakantie van het jaar.
Ieder jaar komt het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap met periodes waarin de drie verplichte schoolvakanties moeten vallen. Dit zijn de zomervakantie (zes weken), kerstvakantie (twee weken) en de meivakantie (één week). Verder heb je natuurlijk nog de herfst- en voorjaarsvakantie.
Nederland telt twaalf provincies: Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Utrecht, Flevoland, Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland en Limburg. Elke provincie heeft een eigen hoofdstad. Bekijk de vakantiebestemmingen en steden per provincie, en de aantrekkelijke kenmerken van elke regio.
Arnhem ligt in de regio zuid.
Nijmegen is een stad in de Nederlandse provincie Gelderland. Nijmegen is ook de oudste stad van Nederland. De stad ligt grotendeels op de linkeroever van de Waal. Nijmegen is de op 9 na grootste stad van Nederland en ook de grootste stad van Gelderland.
Nijmegen` terwijl het eigenlijke dorp onder de gemeente Lingewaard valt, heeft de gemeente besloten deze `plaatsen` per 1-1-2010 de naam Nijmegen te geven, zodat deze inwoners sindsdien ook in die plaats wonen.
Het woord Nijmegenaar staat in de Woordenlijst Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie.
Tijdens de bouwvak in regio Midden leggen bouwbedrijven (en hieraan gerelateerde bedrijven) hun werkzaamheden voor 3 weken helemaal neer. Deze welverdiende vakantieperiode valt altijd samen met de zomervakantie van basisscholen en middelbare scholen.