De Homewell® Raamfolie - Isolerend is wat ons betreft de beste keuze voor de meeste consumenten op dit moment. Dit is een multifunctioneel raamfolie dat je zowel isolerend werkt tegen warmte als tegen kou. Verder filtert deze folie 90% van de uv-stralen en 80% van het infrarood licht.
De beste raamfolie voor isoleren is eigenlijk geen raamfolie, maar kozijnfolie. Door de folie tussen de kozijnen te spannen maak je een isolerende luchtlaag tussen de folie en het raam, wat eigenlijk dubbel glas nabootst.
Warmtewerende spiegelfolie zorgt voor een spiegelend effect op het raam. Deze folies zijn beschikbaar in varianten die langs de buitenzijde of langs de binnenzijde gekleefd dienen te worden en werken warmtewerend. Deze folie wordt veelal ingezet ten behoeve van privacy en dus om inkijk te vermijden.
Dat klopt inderdaad, niet ieder raamfolie kan toegepast worden op dubbele beglazing, HR+ (+) glas of getint glas. De reden hiervoor is dat er thermische breuken kunnen ontstaan. Ben je nog niet bekend met deze term? Hieronder leg ik aan je uit wat een thermische breuk is en hoe deze ontstaat.
Een belangrijke basisvraag is of het mogelijk is dat er ruitschade ontstaat door het aanbrengen van raamfolie op HR++ of HR+++ glas. Het korte antwoord op deze vraag is: ja, dat kan.
Wat is het verschil tussen statische folie en zelfklevende raamfolie? Zelfklevende folie is permanent en voorzien met een lijmlaag aan de achterkant van de folie. Statische raamfolie hecht zich, zonder dat je daar al te veel voor hoeft te doen, makkelijk aan het raam of elk ander glad oppervlak dat je wenst.
Raamfolie kun je alleen gebruiken bij enkel glas en dubbel glas. Combineer het niet met HR of HR++ glas: dit glas heeft al een warmtereflecterende laag en de folie kan dan thermische breuken in het glas veroorzaken. Lees meer op Isolerend glas.
Er zijn verschillende soorten raamfolies beschikbaar. Gekleurde raamfolie, statisch raamfolie, zelfklevende raamfolies, spiegelende folies, verduisteringsfolies voor de ramen, inbraakwerende folies, UV-werende folies en lichtwerende raamfolies.
Bij goed onderhoud gaat professioneel aangebrachte folie binnenshuis tot wel 20 jaar mee.Buitenshuis aangebrachte glasfolie kan tot wel 10 jaar meegaan, dit is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden.
Raam moet glad en vetvrij zijn
Ontvet het raam daarom goed. Dit kun je doen met een middel dat geschikt is om te ontvetten en die op een raam te gebruiken is. Ook is het belangrijk dat het oppervlak glad is. Wanneer de ondergrond niet glad is, zal het folie ook loslaten.
De voorruit en de naast de bestuurderszitplaats aanwezige zijruiten moeten minimaal 55% van het licht doorlaten. De achterzijruiten en de achterruit mogen een lagere lichtdoorlatendheid hebben als de auto links en rechts een buitenspiegel heeft.
Isolerend raamfolie, je huis wel 7 tot 8 graden koeler!
Het warmtewerende folie heeft een isolerend effect waardoor het je huis wel 7 tot 8 graden koeler kan houden. Daarom is het gebruik van zonwerende folie ook een groen initiatief als je maatschappelijk verantwoord bezig wilt zijn!
Isolatiefolie aanbrengen
De eerste mogelijkheid is het aanbrengen van isolatiefolie om hiermee jouw ramen te isoleren tegen kou of warmte. Isolerende raamfolie is geschikt voor zowel enkel- als dubbelglas. Van enkelglas maak je als het ware dubbelglas, en dubbelglas verhoog je tot HR-glas.
Met het plaatsen van een tochtstrip of tochtband kun je de kou bij ramen en deuren verhelpen. De tochtstrip vult namelijk de kieren en voorkomt dat koude lucht naar binnen kan en warme lucht naar buiten. Bovendien draagt het ook nog eens bij aan een lagere energierekening.
Het isolerende glasfolie zorgt voor maar liefst 50% minder warmte verlies en dat is natuurlijk niet verkeerd in de koude wintermaanden. Aangezien er minder warmte verloren gaat hoeft de verwarming minder vaak of minder warm aan en dat zorgt er voor dat het dus ook nog eens voordelig werkt voor je portemonnee.
Zonwerende folie voor HR, HR+ HR++ glas is ook wel bekend als warmtewerende folie voor HR, HR+ en HR++. Naast dat de folie warmte buiten houdt, houdt het ook de schittering van het licht/de zon tegen zonder dat hierbij het zicht van binnen naar buiten verloren gaat.
Ja dat klopt.Statische folie kun je meerdere keren gebruiken. Je kunt het eenvoudig van de ramen af trekken zonder dat het lijmresten achter laat.
Het zonwerende folie en de doorzichtig gekleurde raamfolies werken verduisterend, terwijl je toch het zicht naar buiten blijft houden. Wil je je ramen 99% tegen licht afschermen?
De verschillende laagjes reflecteren de warmtestraling. Isolatiefolie van goede kwaliteit kan tot meer dan 90 procent van de warmte binnen houden en is erg effectief.
Action biedt naast de Inkijkwerend raamfolie een ruime collectie producten aan. Houd de wekelijkse Action folder in de gaten om de beste aanbiedingen en acties te vinden.
De leeftijd van uw dubbel glas is te herkennen aan de code binnenin de spouw. Hierin staat de productiedatum vermeld. Zo weet u hoe lang uw ruit al in uw kozijn zit. Is uw ruit al erg oud (20 jaar of ouder) dan is de kans erg groot dat u nog oud dubbel glas heeft.
Je kunt tot wel 86% van warmte buiten houden met folie. De zonwerende folie die wordt aangebracht op de ramen houdt niet alleen UV-straling tegen, het zorgt ook voor warmtewering. Door de warmtewerende functie loopt de temperatuur in jouw woning minder snel op en houd je het 's zomers langer koel in huis.
Begin bovenaan in het midden en werk vanuit het midden eerst naar rechts en dan vanuit het midden naar links. Met overlappende streken werkt u naar beneden. Controleer of er nog water en/of lucht tussen de glasfolie en het glas zit. Indien nodig, wrijf deze dan weg (druk niet te hard en neem uw tijd).
Vaak is een raamfolie zo'n 90 cm hoog, je kunt dan dus vanaf 0,80 meter boven de vloer beginnen met plakken en dan eindig je op een hoogte van 1,70 meter. Is je raamfolie 120 cm hoog, begin dan met plakken op zo'n 0,60 meter hoog en eindig op een hoogte van 1,80 meter. Raamfolie in een praktijkruimte.