De vruchten bestaan voor 95 % uit water. Geef zeker iedere dag een halve gieter water per plant. Je merkt dat de plant meer water nodig heeft als de bladeren gaan hangen. Komkommers zijn gevoelig voor de ziekte 'meeldauw', dus geef geen water op het blad.
Maar is dat echt maar liefst 95 procent? Nee, het is zelfs nog meer: het percentage water in komkommers ligt volgens het Voedingscentrum rond de 97 procent. Van elke honderd gram komkommer is dus maar drie gram géén water.
Komkommers bezitten nog meer water dan watermeloen, namelijk zo'n 96 procent. Het is daarmee de ideale watervervanger. Een komkommer levert twee keer het volume van water, dankzij de minerale zouten en suikers.
Tomaten zijn botanisch geclassificeerd als bessen, maar zijn gewoon hartstikke gezond: de vrucht bestaat voor 95 procent uit water en bevat daarom weinig calorieën (18 kcal per 100 gram). Ook bevat de tomaat een aantal vitamines en mineralen zoals magnesium, kalium, calcium en andere sporenelementen.
Dat klinkt misschien als veel, maar het is belangrijk te bedenken dat bananen voor ongeveer 75% uit water bestaan.
Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.
De vrucht is een goede dorstlesser. Hij bestaat voor 80 tot 85 procent uit water.
Watermeloen staat op nummer 1 en bevat 90% water. Blauwe bessen volgen samen met perziken, nectarines, mandarijnen, sinaasappelen, limoenen, citroenen, abrikozen en pruimen de tweede plaats met 85 tot 89% water.
Een van onze favoriete ingrediënten om geïnfuseerd water mee te maken? Komkommer! De combinatie van deze groente en water zorgt voor een extra hydratatieboost, extra voedingsstoffen en kan zelfs bijdragen aan een lager gewicht.
Aardbeien zijn het lekkerste in het voorjaar en in de zomer, dan zijn ze in het seizoen. Ze bestaan hoofdzakelijk uit water (89 procent), koolhydraten (ongeveer 7 procent) in de vorm van fructose, glucose en xylitol en ze zijn laag in calorieën, ongeveer 36 kilocalorieën per 100 gram.
Komkommers bestaan voor meer dan 95% uit water en leveren slechts 13 kcal per 100 gram. Het is een gezonde en caloriearme groente. Tijdens het dieet is het toegestaan om onbeperkt komkommers te eten.
Komkommer is een groente die is te verkrijgen in verschillende maten. De Hollandse komkommer zoals wij die kweken heeft meestal een lengte tot zo'n 40cm, met een gemiddelde doorsnee van 5 cm en een gewicht tussen de 350 en 450 gram.
Als je 250 gram komkommer eet dan heb je bijna 20% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine K binnen, een belangrijk stof die helpt je bloed gezond te houden. Daarnaast bevatten komkommers ook vitamine B en C, en mineralen als koper, fosfor, foliumzuurm, kalium en magnesium.
net als andere basisproducten zoals rode paprika (41) en broccoli (34). Maar als het om fruit gaat, is de gezondste… de tomaat. Ja, botanisch gezien worden tomaten als fruit beschouwd. Ze scoren een 20 op de schaal van de CDC, net onder wortelen en vlak boven citroenen.
Je hebt altijd van alles een beetje nodig, zelfs van vet. Komkommer bestaat grotendeels uit water, wat je natuurlijk elke dag weer veel nodig hebt. Het komkommerdieet lijkt dus best een handig dieet, ware het niet dat je niet kunt leven op komkommer alleen.
Een schijfje komkommer kan de zwelling onder je ogen doen verminderen, en zorgt natuurlijk ook voor verkoeling. Naast het feit dat er mineralen en vitaminen in zitten, bevat komkommer ook cafeïnezuur. Dit doet wonderen voor de kwetsbare huid rond je ogen!
Omdat er meerdere liters melk nodig zijn voor 1 kg kaas, is er zelfs 5060 liter water nodig om 1 kg kaas te maken.
In veel productielanden worden bossen gekapt om de vraag bij te houden en dreigen watervoorraden op te drogen. Voor het kweken van een kilo avocado's is gemiddeld bijna 1.300 liter nodig. Dat is veel; een kilo mango's kost bijvoorbeeld ongeveer 370 liter water en voor een kilo bananen is maar 84 liter nodig.
Het belang van kwalitatief drinkwater wordt al snel duidelijk als je weet dat een zeug met biggen 25 tot 30 liter water per dag drinkt. Daarom heeft een zeug onbeperkt toegang nodig tot vers drinkwater.
Druiven bestaan voor 80% uit water en bevatten veel belangrijke vitamines en mineralen. Daarnaast bevatten ze ook fruitsuikers die je snel energie geven. Handig dus om een handje druiven te nemen net voor een vergadering of presentatie! Er bestaan veel verschillende soorten druiven zoals witte en rode druiven.
Watermeloenfeitjes. De naam watermeloen doet wat hij zegt, hij bestaat namelijk voor 95 procent uit water. Hierdoor is het een ideale lekkere dorstlesser. Per 100 gram levert de watermeloen 36 kcalorieen die komen uit de fruitsuikers (8 gram per 100 gram).