Weber Tegelprimer niet-poreuze ondergronden is een universeel kwarts gevuld voorstrijkmiddel voor niet-, matig en zwak zuigende ondergronden. De tegelprimer dient als voorbereiding voor het tegelen op wand of vloer. De primer hecht uitstekend op gladde en gesloten ondergronden, zoals tegels.
Een ''gewone'' primer of multiprimer zal niet hechten en daardoor zal de verf afbladderen. Dat wil je natuurlijk niet. Daarom adviseren wij om de Alabastine Tegelgrondverf aan te brengen. Met deze primer kun je tegels in iedere ruimte van het huis schilderen.
Is het bestaande tegelwerk helemaal schoon en droog? Strijk het dan voor met Coba DPM810 voorstrijkmiddel voor niet-zuigende ondergronden. Dit breng je eenvoudig aan met een blokkwast of een roller. De droogtijd is 1 à 2 uur, afhankelijk van de omstandigheden.
Ben je niet meer tevreden met de huidige tegels in je badkamer? Oude badkamertegels hoef je niet direct van de muur te hakken en te vervangen voor nieuwe tegels. Je kunt er ook voor kiezen om nieuwe tegels over de bestaande wand- of vloertegels te plakken. Dat scheelt veel werk en tijd.
Weber Flevopol voorstrijkmiddel is een universele primer die gebruikt kan worden op vrijwel alle ondergronden als aanhechtmiddel voor tegellijm. Verbruik als tegelprimer is ongeveer 30m2 met 1 pot. Voorstrijkmiddel gebruik je voor je gaat lijmen. Je smeert het op de ondergrond waarop je gaat tegelen.
Nee, het is niet noodzakelijk, maar meestal wel verstandig. Voorstrijken heeft twee voordelen: de tegellijm hecht beter en daarnaast wordt er minder vocht opgezogen door de ondergrond.
Ja, u kan op elke bestaande tegelvloer nieuwe tegels plaatsen.
Geen gedoe met hamer en beitel, u kunt wandpanelen voor de badkamer rechtstreeks over uw oude tegels plaatsen om ze af te dekken. Waterbestendige wandpanelen zijn geschikt voor alle soorten badkamers en kunnen rechtstreeks op vrijwel elk oppervlak worden geplaatst: hout, beton en zelfs over die lelijke oude tegels.
Hoe je dat kunt doen? Nou gewoon met plakfolie! Plakfolie plakt namelijk perfect op een gladde ondergrond. Dus zolang jouw tegeltjes geen structuur in het profiel hebben, kun je perfect met folie werken!
Bij een badkamerrenovatie kun je kiezen om eerst de oude tegels te verwijderen. Dat is echter arbeidsintensief en er komt veel fijnstof en afval vrij. Als het oude tegelwerk nog goed is, kun je de nieuwe tegels ook over de oude heen aanbrengen: tegels over tegels. Dat scheelt veel tijd en troep.
Voor het verven van de tegels in de badkamer kun je het best gebruik maken van een muurverf of betonverf. Deze verfsoorten zijn ideaal om op een mooie manier te schilderen, voor zowel op de vloer als op de muren. Tip: Bij natuursteen kun je de waskom of wastafel ook mee verven voor en mooi geheel.
U kunt beton cire eenvoudig over tegels aanbrengen, waardoor dit niet nodig is. U schuurt de voegen goed uit, zodat er geen loszittende stukken meer in zitten en vult deze ruimte vervolgens op.
Vooral in de badkamer is een voorstrijk of primer een onmisbare stap in het schilderwerk, omdat badkamers erg vochtige ruimtes zijn. Ideaal is een watergedragen voorstrijkmiddel, zoals het Alpha Aquafix voorstrijkmiddel van Sikkens.
Een klein gat in een tegel kun je het beste waterdicht opvullen met sanitairkit. Hierdoor kan er geen vocht meer bij. Voor grote gaten kun je het beste een waterdicht vulmiddel of voegmiddel gebruiken. Gebruik nooit vulmiddel op basis van gips.
Een primer wordt met een borstel of kwast op de muur en het plafond aangebracht. Let op het gelijkmatig aanbrengen en vermijd druppelvorming. Of je de primer verdund of onverdund moet aanbrengen, evenals het aantal verflagen, is afhankelijk van de ondergrond.
Tegels plakken op een wand kan zowel met een poederlijm als een pastalijm. In Nederland lijmen we vaak tegels op een wand met een pastalijm. Belangrijkste reden hiervoor is, dat de pastalijm direct gebruiksklaar is, je sneller kunt werken en minder restafval hebt.
Voor vloertegels raden wij altijd poederlijm aan. Dit is de beste tegellijm voor alle omstandigheden en kan veel meer druk aan dan pastalijm. In tegenstelling tot pastalijm moet deze lijm wel aangemaakt worden. Het is dus ook belangrijk dat er goed gemengd wordt.
Badkamer tegels wrappen met bedrukte folie
Met deze speciale en vervormbare folie worden de tegels én de voegen volledig ingepakt waardoor de gehele badkamer een compleet nieuw uiterlijk krijgt. Zonder hakken, breken, stucen en tegelen, snel voordelig en schoon!
Er is vaak maar één ding dat helpt bij lelijke tegels: nieuwe tegels leggen of ze afdekken met folie. Dat is tenminste de gedachte van veel klanten. Coaten met tegellak is echter niet alleen goedkoper en tijdbesparend, maar ook aantrekkelijker en duurzamer dan folie.
Er is als eerste de keuze om de oude tegelvloer in het geheel te verwijderen, waarbij er dus het nodig sloop- en breekwerk aan te pas komt. Een andere optie is om de bestaande tegelvloer te laten liggen en er een gietvloer overheen te laten plaatsen. Er hoeft dan geen sloop- en breekwerk plaats te vinden.
Wanneer de tegels schoon zijn laat je ze goed drogen. Vervolgens breng je de eerste laag betonverf aan die je ongeveer 15% hebt verdund met terpentine. Door het te verdunnen trekt de eerste laag goed de betontegels in.Dat bevordert de hechting en geeft een prima basis voor de volgende laag.
Waarom een ontkoppelingsmat gebruiken? Een ontkoppelingsmat vermindert het risico op schade op de dekvloer door spanningen in de constructie. Ook zorgen ontkoppelingsmatten voor de onderventilatie van de bekleding waardoor er op een veiligere manier (grootformaat) tegels geplaatst kunnen worden.
Werk richting de deur en laat de vloer minimaal 2 uur drogen voordat je er weer overheen loopt. Beter is het om ca.24 uur niet over de vloer te lopen, dus werk zoveel mogelijk naar de deur toe.
De gemiddelde droogtijd van egaline voordat deze genoeg is uitgehard voor de afwerkvloer ligt tussen de 12 en 48 uur. De meeste vloeren zijn na ongeveer vier uur beloopbaar. De droogtijd hangt af van het soort egaline, de ondervloer, ventilatie en de dikte van de egaline vloer.