Google Lens is een gratis app die de camera van uw telefoon gebruikt om planten en bloemen te identificeren. Neem gewoon een foto van de plant of bloem en Google Lens geeft u de naam en wat basisinformatie.
De app iNaturalist identificeert zowel planten als dieren. Je downloadt hem gratis voor Android en iOS. Allereerst maak je een foto van de plant of het dier. De app geeft vervolgens een tiental suggesties gebaseerd op je afbeelding (én je locatie).
PlantSnap is gratis voor Android en iOS.
ObsIdentify is een gratis app waarmee je niet alleen bloemen en planten kunt herkennen, maar ook dieren en paddenstoelen. Bovendien wordt elke waarneming die je opslaat doorgestuurd naar Natuurpunt en draag je zo je steentje bij aan natuurbescherming. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.
PlantNet onderscheidt zich in de mogelijkheid om planten te zoeken in verschillende werelddelen. Deze app is voor Apple en Android te gebruiken.
Plantsnap
De app zorgt ervoor dat op het moment dat jij een opvallende of leuke bloem ziet er een foto van kan maken en uploaden in Plantsnap. Vervolgens zal Plantsnap in de database gaan zoeken naar vergelijkbare foto's van de plant.
iNaturalist is free for anyone to use thanks to the generous support of many organizations and individuals.
Google Lens
Deze app geeft jou de mogelijkheid om direct erachter te komen hoe een bloem en/of plant heet. Richt de camera van jouw telefoon op de bloem of plant, druk op de zoekknop en je hebt weer iets nieuws geleerd.
Een kleurrijke vlinder, een prachtige bloem of een fascinerende paddenstoel: soms moét je gewoon weten hoe ze heten. De tijd is voorbij dat je daarvoor boeken moest doorploegen. De gratis app ObsIdentify vertelt je in één klik wat je voor je lens hebt. En je helpt de natuur en Natuurpunt ook nog een handje.
Naar schatting is TikTok nu de meest gedownloade app wereldwijd, met nog eens 656 miljoen downloads sinds het begin van 2022 - wat betekent dat de applicatie een wereldwijd bereik heeft van meer dan 3,5 miljard mensen.
Een typische app-ontwikkeling kost minimaal € 10.000, en meer als u meer geavanceerde functies nodig heeft. Er zijn echter een aantal app-makers op de markt waarmee u een basis-app kunt bouwen zonder ook maar een regel code te schrijven.
Controleer daarom regelmatig je plant op ziektes, een goede manier is door de onderkant van het blad zo nu en dan te controleren. Zitten hier zwarte of witte plekjes op die er voorheen niet zaten, dan is het zeer waarschijnlijk dat je plant een ziekte heeft opgelopen.
Download de routeapp van Natuurpunt
Downloads beschikbaar in App Store (Apple) en Google Play (Android).
Gardroid. Harkje mee, schepje bij de hand én natuurlijk de Gardroid-app in je zak. Heb je een Android-toestel, zoals een OnePlus Nord of Samsung Galaxy S20? Dan moet je de Gardroid-app zeker downloaden als je jouw eigen moestuin wilt creëren.
Nadat je bent ingelogd klik je op jouw naam rechtsboven, en dan op 'waarnemingen'. Helemaal rechts staan bij iedere waarneming drie puntjes. Klik daarop en dan op 'bewerk'. Pas de waarneming aan en klik op 'bewaar' om de wijzigingen op te slaan.
De app Plantsome is gespecialiseerd in kamerplanten. Je zoekt simpelweg de plant op in de app en voert in hoe groot hij is en hoeveel zonlicht hij krijgt. Vervolgens berekent de app hoeveel water hij nodig heeft en hoe vaak. De app geeft een melding wanneer de plant toe is aan een slokje water.
PlantSnap maakt jou bekend met de planten om je heen door ze te identificeren op basis van foto's. Start de app en neem een duidelijke en goed belichte foto van de bloem of plant waar je benieuwd naar bent.
Plantsnap. Plantsnap is een supersimpele planten app voor je telefoon. Met de app kun je een foto maken van een plant, bloem, boom en zelfs paddenstoel en daarna zoekt hij er de juiste naam en info voor je bij. Handig voor je kamer- en buitenplanten, maar ook heel leuk en leerzaam als je er op uittrekt in het bos.