De ossenhaasbiefstuk voor alle vestigingen komt vooral uit Zuid-Amerika. Daarnaast is het vlees continu van zeer goede kwaliteit.
Loetje werd in 1977 opgericht als biljartcafé door de enkele jaren geleden overleden Loetje Klinkhamer in de Johannes Vermeerstraat in Amsterdam. Enkele jaren later begon hij met het serveren van biefstukken en dat werd zo'n succes, dat het biljart uiteindelijk uit de zaak verdween.
We zijn enorm fan van Loetje en komen bij verschillende vestigingen maar Loetje Oost is wat ons betreft de beste van allemaal. Ondanks de standaard recepten van Loetje smaken de gehaktballen en kalfslever hier toch echt het lekkerst. Het personeel is aardig en lekker Amsterdams. De kalfslever is een echte aanrader.
Het is een vegetarisch gerecht, maar heeft geen veganistische bereiding. De Biefstuk 0.0 is geschikt voor zwangere vrouwen en is Halal.
In 2020 gaan Debuut Horeca en Loetje samen en wordt Loetje onderdeel van Restaurant Company Europe (RCE), dat weer onderdeel is van Waterland. Onder de vlag van RCE opereren onder andere Stan, Happy Italy, Popocatepetl en Beers & Barrels. Loetje telt aan het begin van 2023 ruim dertig vestigingen.
Toen maakte oprichter Ludwig 'Loetje' Klinkhamer de fortuinlijke 'fout' door zijn ossenhaasbiefstuk op de kaart te zetten. Een groot succes, mede dankzij zijn slagersachtergrond. En al snel zat de zaak vol met liefhebbers die zich afvroegen waarom dat biljart daar in de weg stond.
Dat was het geheim van Loetje: het was lekker normaal. Een niks-aan-de-hand ossenhaasje dat in een half pakje Blue Band werd gebakken, wat een royale plas jus opleverde die je at met een witte boterham. Niet best voor je gezondheid, uitstekend voor je gemoedstoestand.
Door. Het Parool liet het vlees van het restaurant onderzoeken door een slager, een meesterkok en in een dna-laboratorium, en hieruit bleek onomstotelijk dat het geen runder maar paardenbiefstuk betrof. Paardenhaas lijkt erg op ossenhaas, maar kent in Nederland nog maar weinig (zich daarvan bewuste) fans.
Het gemiddelde uurloon van Loetje Groep loopt uiteen van ongeveer € 13 per uur voor een tot € 13 per uur voor een .
Het Nederlandse Waterland Private Equity kocht in 2018 horecagroep Debuut van Ruud van Rietschoten en in 2019 biefstukkenimperium Loetje van de familie Klinkhamer. Beide bedrijven werden in 2020 samengevoegd tot RCE.
Biefstuk loetje bereiden
Er wordt vaker gekozen voor ossenhaas, maar kogel kan ook prima. Dan ben je meteen een stukje goedkoper uit. Maak dit gerecht altijd op smaak met zout, witte peper en sambal.
Linke Loetje is een werkloze nietsnut die gek is op drank en vrouwen. Hij draagt een overmaatse, geruite pet; vandaar zijn Engelse naam.
Klinkhamer overleed vorige week vrijdag nadat hij in een van zijn restaurants door een val van de trap op zijn hoofd terecht was gekomen, meldt De Telegraaf. Loetje werd veertig jaar geleden opgericht.
Loetje is een Nederlandse restaurantketen met meer dan 30 vestigingen, waarvan het merendeel zich in de omgeving Amsterdam bevindt. De restaurants staan bekend om de ossenhaasbiefstukken en maken onderdeel uit van de Restaurant Company Europe, waartoe ook formules als Happy Italy, Stan&Co en MaMa Kelly behoren.
Veel mensen willen franchisenemer worden bij Loetje. Helaas is Loetje geen franchiseformule. Loetje heeft alleen filialen. Dit betekent dat het momenteel niet mogelijk is uw eigen Loetje-vestiging te openen.
165.000 koeien per jaar zijn er nodig om alle bezoekers van Loetje van hun in een plas vet geserveerde ossenhaasbiefstuk te kunnen voorzien. Een enorm aantal ja, waar dan ook een flinke omzet tegenover staat. €75 miljoen, om precies te zijn.
'Alle biefstukken worden, typisch Loetje, geserveerd met heerlijke jus, en stukken wit brood', zegt Veldman. En goed nieuws voor wie erge honger heeft: er zijn ook XL-porties te krijgen. Je krijgt dan geen biefstukje van 200 gram, maar een exemplaar 300 gram.
De ossenhaas is het malste deel van een rund. Dit is hét stuk waar ook de tournedos ofwel biefstuk van de haas uit gesneden worden. De ossenhaas komt uit de lende op de rug van het rund en is het meest malse deel doordat er geen vet en bindweefsel in zit.
Ondanks de lockdown zijn we niet te stoppen. We gaan in lente 2023 nóg een locatie openen, Loetje komt naar Vught! In een mooie omgeving, vlak onder Den Bosch waar we nog geen Loetje hadden.
Kies zelf een gewicht: reken voor een kleine eter of een portie binnen een diner met meerdere gangen 150 gram.Stevige eters of een kogelbiefstuk als enige gang – 250 gram. U moet het zo zien: Biefstuk is in de Nederlandse keuken één van de meest nobele stukjes vlees.
Baktip 6: Laat de biefstuk rusten
Wikkel de biefstuk na het bakken losjes in aluminiumfolie, met een kleine opening voor de stoom. Laat hem nog 3-5 minuten rusten. Zo kunnen de sappen in het vlees zich goed verspreiden en dat zorgt voor een malser resultaat. Eet smakelijk!
Loetje heeft hoogste gemiddelde omzet
Website Food Inspiration becijferde recent ook welke restaurantketen de hoogste gemiddelde omzet per vestiging weet te realiseren. Daarbij scoort biefstukrestaurant Loetje duidelijk het hoogst, met een gemiddelde omzet van € 4,3 miljoen per jaar.
Heerlijk bij een salade of bij Loetje op het terras. Rode wijnen Glas - € 4,50 Fles - € 24,50 Hugo Casanova Cabernet Sauvignon Van de Cabernet Sauvignon druif heeft Hugo Casanova nog een heerlijke rode wijn gemaakt. De wijn smaakt naar rood fruit.
Onze restaurants zijn weer open! Het is daarom niet langer mogelijk om Loetje voor thuis te bestellen.