Altijd verse pizza's
De Pizza Margaritha en de Pizza Perfect Pepperoni zijn verkrijgbaar in een glutenvrije variant.
De glutenvrije pizzabodem, tomatensaus, kaas en de meeste toppings zijn vrij van gluten. Maar vanwege het gebruik van gluten in dezelfde keuken, is er toch kans dat er gluten terecht komen op de glutenvrije pizza.
Zo kan het, vaak bij harde kazen zoals Gouda, dat het helemaal geen lactose meer bevat. Om lactosevrij te kunnen vermelden mag het restant lactose in de pizza niet meer zijn dan 0,01 gram per 100 gram. Met andere woorden de mozzarella- en Edammer kaas bevatten minder dan 0,01 gram lactose per 100 gram.
Om de coeliakieklachten te voorkomen, is het belangrijk om helemaal geen gluten meer te eten. Neem dus geen graanproducten zoals brood, pasta, beschuit, crackers, koekjes, koek, cake, gebak, muesli en pizza. Lees het etiket op de verpakking goed voordat u een voedingsmiddel koopt of gebruikt.
Ja, pindakaas is normaal gesproken een glutenvrij product. We moeten wel een kanttekening maken: sommige andere soorten of merken pindakaas bevatten mogelijk (sporen van) gluten. Door zogeheten 'kruisbestuiving' is het namelijk mogelijk dat er in sommige soorten pindakaas gluten zitten verstopt.
Chocolade op zichzelf is glutenvrij, maar in eindproducten van chocolade zitten toch vaak gluten of sporen van gluten verwerkt. Kies daarom altijd chocolade met het kenmerk 'glutenvrij', zo weet je zeker dat je ongestoord kan genieten!
Roomboter, melk, naturel yoghurt of kwark, room, verse kaas zoals ricotta, mascarpone, mozzarella, Parmezaanse kaas, Nederlandse harde kazen van koe, geit of schaap zijn glutenvrij.
Mensen met een koemelk allergie zullen geen allergische reactie krijgen wanneer ze mozzarella di bufala eten, bij 'gewone' mozzarella wel. Mensen die lactose intolerant zijn, kunnen geen melksuiker verteren en lactose bevindt zich zowel in koemelk, buffelmelk, schapenmelk en geitenmelk.
Nee. Pindakaas wordt gemaakt van pinda's, plantaardige olie en vet, zout, en eventueel nog wat suiker. Maar geen melkbestanddelen.
Kan ik glutenvrij eten bij Happy Italy? Op dit moment serveren wij geen glutenvrije pizza's of pasta's. Het is wel mogelijk om je eigen glutenvrije pizzabodem of pasta mee te nemen, die wij dan aanvullen met onze ingrediënten. Je dient wel zelf onze collega's in het desbetreffende restaurant op de hoogte te stellen.
Meestal worden glutenvrije pasta's gemaakt van mais, rijst of boekweit. In deze grondstoffen zijn van nature geen gluten aanwezig en hierdoor is de pasta glutenvrij. Glutenvrije pasta's zijn er in verschillende soorten zoals spaghetti, penne of fusilli.
Genieten van de krokante, dunne Ristorante pizza's kan nu ook gluten- en lactosevrij! De smaken Ristorante Mozzarella en Ristorante Salame zijn verkrijgbaar in een gluten- en lactosevrije variant en hebben de vertrouwde Ristorante kwaliteit en smaak.
Melk, yoghurt, kwark en Hollandse kaas van koe-, geiten,- of schapenmelk zijn vrij van gluten. Zuivelproducten met toevoegingen zoals vla, vruchtenkwark, smeerkaas en buitenlandse kazen kunnen wel gluten bevatten.
Welke kaas kan ik dan eten? Hollandse kaas van koe-, geiten- of schapenmelk is vrij van gluten. Smeerkaas, kaas met toegevoegde kruiden en buitenlandse kazen kunnen wel gluten bevatten.
Het zit 'm in de rijping
Jonge kazen zoals feta of ricotta bevatten een behoorlijke hoeveelheid lactose, en eet je dus best niet als je lactose-intolerant bent!
Als je lactose-intolerant bent, kun je deze harde kazen zonder problemen eten: Alle Hollandse harde kazen (Goudse, Edammer, boeren-, geiten- en schapenkaas) Parmezaanse kaas.
Alle mayonaises van Remia Professioneel zijn glutenvrij!
Er is vanuit de markt een stijgende vraag naar glutenvrij eten. Ongeveer 1 procent van de Nederlanders heeft glutenintolerantie (coeliakie), dit zijn zo'n 170.000 mensen. Het is voor deze groep belangrijk dat ze glutenvrij eten.
Ja, inderdaad zo simpel en ook nog eens super lekker! Heerlijk op een glutenvrij pistoletje, cracker of gewoon op een toastje. Door het ei en het rauwe vlees is de filet americain beperkt houdbaar. Zo'n 2 dagen in de koelkast.
Het antwoord is ja, yoghurt is glutenvrij. Aan yoghurt zijn geen gluten bevattende voedingsmiddelen toegevoegd.
Alle verse groenten en fruit zijn van nature glutenvrij! Hoera! Genoeg lekker fruit om te nuttigen zoals banaan, appel, mango, perziken en mandarijntjes.
Bevat merci gluten? De meeste van onze producten voldoen aan de wettelijke normen en de normen van de Duitse Coeliakievereniging voor glutenvrije voeding (maximaal 20 mg gluten per kg voeding). De krokante amandelvariant van merci Finest Selection assorti is niet glutenvrij; deze bevat tarwe-eiwit en tarwemout.
Wist je dat oldskool Nutella ook gewoon glutenvrij is? Voor wie gestampte muisjes mist: deze muisjespasta is glutenvrij. En de kokospasta ook. Let op: ze kunnen wel sporen bevatten.