Je brengt concealer onder je ogen aan vóórdat je je oogschaduw opdoet. Als je oogschaduw gebruikt komt er altijd los poeder op je wangen terecht. Dat moet je vervolgens weer schoonmaken…
Breng eerst oogschaduw aan en daarna pas de eyeliner en mascara. Zo niet dan bestaat de kans dat je de eyeliner terug uitveegt en dat de oogschaduw in je wimpers blijft plakken.
Zet een lichte oogschaduw boven de holte en vervaag de materie tot aan de wenkbrauwboog. Gebruik vervolgens een donkerder kleur in de buitenste ooghoek en vervaag naar binnen toe. Trek voor een amandelvormig effect een streepje potlood tegen de wimperrand aan, van het midden van het ooglid naar buiten toe.
Gebruik parelmoerkleurige of iriserende oogschaduw. Breng de oogschaduw aan in de binnenste ooghoek, en laat deze in steeds iets donkerdere kleuren overlopen tot aan de buitenrand van het oog. Maak je oogopslag breder door ook naast het ooglid een beetje oogschaduw aan te brengen.
Kies de juiste kleuren
Kies eerder voor warme tinten zoals oranje, bruin, beige en alles wat daartussen zit, maar ook voor koele kleuren zoals roze, paars of koraal. Al deze kleurnuances laten je blauwe ogen spreken en perfectioneren het make-upresultaat.
Kleuren die neigen naar paars, purper, bordeaux en rood, laten groene ogen mooi uitkomen en creëren een waar contrast zodat je ogen oplichten. Zet het licht dus maar op groen voor oogschaduw en kleurpaletten met warme roodachtige tonen, maar let wel op dat je niet overdrijft bij het aanbrengen!
Wat is een oogpotlood? Een oogpotlood is een potlood (joh..) met een beetje poederachtige tot creamy substantie die je kunt gebruiken om je ogen mee op te maken. Een oogpotlood kun je om heel je oog aanbrengen, op de waterlijnen gebruiken, op je ooglid of onder je ogen.
Om tot een goed resultaat te komen, is het belangrijk dat u met een schone en vetvrije huid begint, waarop dus geen crème is gesmeerd. Hierop brengt u de basis aan met een penseeltje of spons. Dit zorgt ervoor dat de make-up en schmink later goed blijft zitten.
Een echte favoriet is de Mac Prep Prime Fix+ Primer. Dit is een lichtgewicht matterende spray waar vitaminen en mineralen in zitten die de huid hydrateren en zorgen voor een frisse uitstraling. Deze finisher blijft wel 12 uur lang perfect zitten en zorgt voor hydratatie en een frisse uitstraling.
Met lichte kleuren lijken je ogen groter. Probeer daarom eens een lichte oogschaduw aan te brengen op het hele ooglid. Doe ook een beetje lichte oogschaduw of highlighter in je binnenste ooghoeken. Dit zorgt voor een vergrotend effect en laat je ogen stralen.
Groene ogen
Dan zijn er bepaalde kleuren die je ogen nog groener laten lijken. Warme tinten bruin en koper staan super bij groene ogen. Een andere kleur die niet in je stash mag ontbreken is paars. Vermijd de kleuren zilver en grijs omdat dit niet mooi matcht met groen.
Bruine ogen accentueren
Kastanjebruin, kersenrood en rosebruin zijn mooie keuren wanneer je een koele bruinkleur hebt in je ogen. Als je bruin op de kleurencirkel zoekt, kijk naar in de oranje familie. Bruine ogen moet je zien als oranje met veel zwart erin. De tegengestelde kleuren van bruin is dus blauw.
Koper is een warme kleur die goed bij blauwe ogen past
Naast bronskleurige oogschaduw, zijn ook koperkleuren een perfecte match voor blauwe ogen. Breng bijvoorbeeld een koperkleurige oogschaduw aan in de bovenste hoeken van je oogleden of gebruik hem als een eyeliner, net boven je wimperrand.
Blauwe ogen
Warm type (herfst/lente): Bij jou staan de tinten oranje, bruin, roest/koper mooi. Oranje is de tegenpool van blauw, daarom laten deze kleuren jouw blauwe ogen eruit knallen! Gebruik een donkerbruin oogpotlood om jouw ogen extra te accentueren.
Lippenstift. Als je een lichte huid hebt en blauwe ogen, dan kun je spelen met de kleuren rood-oranje, roze-oranje of een matte romige kleur. Lichtroze kleuren staan goed voor dagelijks gebruik.
Om je ogen er nog meer uit te laten springen kun je een heel subtiele eyeliner op het ooglid aanbrengen. Hierdoor zul je merken dat je ogen er net iets meer uitspringen. Wanneer je op de onderste waterlijn een huidskleurig oogpotlood aanbrengt, krijg je direct een frisse oogopslag.
Goede oogcrème
Belangrijk wel dat een oogcrème de juiste ingrediënten bevat die huidverbetering ondersteunen. Ingredienten met een verjongende werking zijn onder andere retinol, vitamine C en hyaluronzuur. Terwijl het lichaam veroudert neemt de aanmaak van collageen af.