Conversation. Voor onze tickets zijn enkel de eerste voornaam en de achternaam verplicht. Zowel deze voor- als achternaam op het ticket moeten identiek zijn aan de namen in uw paspoort. Spaties worden niet herkend en zijn daarom niet verplicht.
Namen op uw vliegticket dienen volledig gelijk te zijn aan de gegevens op uw paspoort of identiteitskaart! Dit geldt voor uw achternaam en eerste volledige voornaam. Geeft u bij boeking daarom de correcte gegevens door. 1e voornaam volgens paspoort, dit kan dus afwijken van de roepnaam!
Zowel je voor- als achternaam op het ticket moeten identiek zijn aan je reisdocument. Het is voldoende om alleen met je voornaam te reizen; de tweede naam is niet verplicht.
Een spelfout op je ticket kan namelijk tientallen euro's kosten, waarschuwt de Consumentenbond. In de basis is het simpel: de naam die op je ticket staat, moet dezelfde zijn als de naam die in je paspoort staat. Komen die twee niet overeen, dan kan een vliegmaatschappij je weigeren.
Op officiële documenten, zoals uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs, blijft uw eigen achternaam staan.
Conversation. Voor onze tickets zijn enkel de eerste voornaam en de achternaam verplicht. Zowel deze voor- als achternaam op het ticket moeten identiek zijn aan de namen in uw paspoort. Spaties worden niet herkend en zijn daarom niet verplicht.
Welke naam vul ik in als ik getrouwd ben? Wanneer je getrouwd bent vul je als achternaam ALTIJD je oorspronkelijke achternaam volgens paspoort in. Reizen met je getrouwde naam of 'echtgenoot van' is niet toegestaan.
Het overdragen van je vliegticket naar een andere persoon is vrijwel nooit toegestaan. De meeste (lowcost)airlines, zoals Ryanair, Transavia, Wizzair, Easyjet staan nooit een naamswijziging toe. Het overdragen van je vliegticket naar een andere persoon is vrijwel nooit toegestaan.
Je betaalt €50 wijzigingskosten per enkele reis. Is de prijs van het ticket op dit moment duurder dan het oorspronkelijke ticket? Dan betaal je ook het verschil in ticketprijs. Als je het Max tarief hebt gekocht, dan kun je tot 2 uur voor vertrek je passagiersgegevens wijzigen zonder wijzigingskosten te betalen.
De Voornaam zie je als naam in de afspraken in de agenda, is de voornaam die gebruikt wordt in de brieven en e-mails en die je in je statistieken terugvindt. De officiële voornaam gebruik je voor de officiële (doop)naam(en) van de leerling.
Wanneer je een ticket boekt, vul je altijd je eerste voornaam– en achternaam in zoals deze in je paspoort of op je identiteitsbewijs staat. Het komt vaak voor dat mensen hun roepnaam gebruiken, terwijl dit niet zo in hun paspoort staat. Heb je meerdere (doop-)namen, dan gebruik je op je ticket alleen de eerste.
Het is belangrijk om de juiste naam in te vullen. Je mag namelijk niet met een vlucht mee als de naam in de boeking en de naam in je paspoort niet overeenkomen. Tip: Geef alleen je meisjesnaam op, deze blijft hoe dan ook altijd in je paspoort staan.
Als je een kaartje van iemand anders overkoopt, kun je dus niet naar binnen want: jouw naam staat er niet op. Het wijzigen van die naam kan niet, net als het ticket retourneren of verkopen via een platform als Ticketswap. Conclusie: je bent je geld kwijt.
Geen prboleem! Het is mogelijk een reservering te maken en te betalen voor iemand anders. Je gebruikt overal in de boeking jouw eigen gegevens behalve natuurlijk bij de naam van de passagiers. Het ticket komt dan op naam van die persoon terwijl de betaling via jou verloopt.
Kan je een vliegticket doorverkopen? Bij 99,9% van alle luchtvaartmaatschappijen kan je, ongeacht of je een wijzigbaar of niet-wijzigbaar vliegticket hebt, een vliegticket niet overdragen op een volledig andere naam c.q. persoon.
Als je je KLM ticket wilt wijzigen dan dien je dat allemaal wel zelf te doen. Dat kan eenvoudig door op de KLM site in te loggen bij het Mijn Reis gedeelte. Je kunt dus niet bellen met de KLM of op de luchthaven aan de balie om een wijziging zonder extra administratiekosten door te laten voeren.
In de wet staat niets over uw rechten bij het wijzigen van een vliegticket. U hebt een overeenkomst gesloten en daar moet u zich aan houden. U kunt daarom alleen uw ticket wijzigen of annuleren volgens de regels van de luchtvaartmaatschappij.
Als je een vliegticket wilt omboeken moet je contact opnemen met de reisorganisatie waarbij je de reis hebt geboekt. Heb je een los vliegticket bij een luchtvaartmaatschappij geboekt, dan moet je contact opnemen met de betreffende luchtvaartmaatschappij voor het omboeken van je vliegticket.
Kan ik de naam op mijn boeking wijzigen? Ja, dat kan en je kunt de meeste van deze wijzigingen online doen in het onderdeel 'Mijn Boekingen', zodra je jouw boeking hebt opgehaald. U kunt spellingsfouten tot 3 tekens per naam gratis corrigeren onder Mijn boekingen tot 48 uur voor het geplande vertrek.
Tijdens het boeken hoef je niet je paspoortnummer in te vullen. Pas bij het (online) inchecken wordt hiernaar gevraagd.
Het kan zijn dat online inchecken niet mogelijk is bijvoorbeeld bij een storing of onderhoud aan de website en app. Mocht dit zo zijn dan kun je terecht bij één van de selfservice automaten op Schiphol. Gegevens: Voer uw boekingsgegevens in (paspoort, vluchtnummer etc). De informatie verschijnt op het scherm.