Een bh of sportbh met beugel is een goede keuze wanneer optimale ondersteuning gewenst is. Liever geen beugel? Dan kun je nog kiezen voor een sport bh met racerback, of een voorgevormde cup. Ook zijn er sport bh's die door het ontwerp uitstekende ondersteuning bieden, zonder beugel.
De bh-band is het onderdeel van de bh welke voor het meeste support zorgt. Een bh met een brede(re) bh-band zorgt dan ook voor extra ondersteuning en nog meer comfort. Bij vollere borsten zorgt een bredere bh band er ook voor dat je borsten niet langs de huid van je borstkas kunnen wrijven.
Bralettes hebben geen beugel en zijn niet voorgevormd. Daarom zitten ze niet alleen super comfortabel maar geeft nog steeds genoeg steun aan de borsten. Door de fijne stof sluit het heel goed aan de huid en voelt het erg zacht aan. Een bralette is ideaal als je niet het gevoel wilt hebben dat je een bh draagt.
Kies Bh's met brede, verstelbare bandjes, omdat deze extra ondersteuning bieden en de druk beter verdelen over je schouders. Verstelbare bandjes stellen je ook in staat om de BH aan te passen aan jouw lichaamsvorm en comfortniveau. Ga voor Bh's met een beugel: Bh's met beugels zijn zeer geschikt voor hangende borsten.
De meest verkochte bh maat, zowel in wel als in niet voorgevormde bh's en bikini's, is maat 70G.
Een beugelvrije lingerie bh zit altijd prettig
Bij een beugelvrije lingerie bh kunnen geen harde onderdelen op je ribben drukken of in je huid prikken. Daarom zit hij altijd prettig. Hij voegt zich soepel om je lichaam en drukt, wringt of knelt nergens.
Best kijk je na 12 weken voor een nieuwe beha die redelijk los zit op je rug en van cup groot genoeg is, waar je zelfs nog wat marge in hebt. Wij raden aan om toch een beugelbeha te dragen omdat deze het meeste steun bieden want net dan heb je een goede steun nodig.
“Als we ons bijvoorbeeld op dat aantal baseren, kun je inderdaad stellen dat een beha ongeveer na een jaar toe is aan vervanging. Vrouwen die er dubbel zoveel hebben en dus vaker afwisselen, kunnen als vanzelfsprekend ook langer doen met hun lingerie. Als je kleren vaak draagt, verslijten ze nu eenmaal veel sneller.
Een BH van goede kwaliteit gaat gemiddeld 90 draagdagen mee. Dit betekent dat je met vier BH's een heel jaar vooruit kan.
Hartstikke gezond
Het is namelijk beter voor je huid en borstweefsel en het kan rugklachten voorkomen. Doordat er geen bh tegen je huid schuurt, wordt de huid zachter als je een beha achterwege laat. Ook zou striae rond je borsten verminderen en de huid steviger worden.
Een gewone bh is niet berekend is op transpiratie, ademt niet en rekt niet mee.Daarnaast vangt het maar voor 38% de bewegingen op, terwijl dit bij een sport bh zeker 74% is.
Wist je dat je bh gemiddeld 8 maanden meegaat en daarna aan vervanging toe is? Het ligt er natuurlijk aan hoe je met je bh omgaat (lees: manier van wassen, opbergen).
De borsten worden teveel tegen elkaar aan gedrukt: Dan is de cup is te klein. De bandjes snijden in op de schouders: Dan is de omvang te ruim of de cup is te klein. De bandjes zakken af: Dan is de omvang te ruim. De beugels liggen niet vlak op de huid tussen de borsten, maar komen naar voren: Dan is de cup te klein.
Het verschilt per persoon maar gemiddeld moet een bh na 4 keer dragen gewassen worden. Let wel, als je wat sneller transpireert is het aan te raden je bh eerder te wassen. Ben je ook op zoek naar was tips voor het wassen van je nachtkleding? Vind die dan hier of bekijk ons overzicht met alle was tips.
Het elastische materiaal in bh's verliest juist sneller zijn kracht als de vezels niet goed schoon zijn. Wij raden onze klanten altijd aan om na 3 á 4 dagen een bh wasje te doen, maar als jij wat meer transpireert is het natuurlijk slimmer om wat vaker te wassen.
Wat mag het kosten
Vier op de tien trekt gemiddeld 21 à 40 euro voor een bh uit. 14% betaalt 80 tot 100 euro.
Maar wanneer je een te kleine cupmaat draagt, kunnen je borsten boven je beha wat gaan 'opbollen', waardoor het lijkt alsof je borsten beiden uit twee delen bestaan. Deze minder charmante variant van een push-up voorkom je door je cupmaat met één letter te vergroten.
1. De gemiddelde cupmaat in Nederland is cup D. Gemiddeld hebben vrouwen in Nederland cup D. Ook in Duitsland, de VS, Colombia en Venezuela is dit de gemiddelde cupmaat.
De Filipijnen staan daarbij stevig op nummer één gevolgd door Maleisië, Bangladesh, Samoa en de Salomonseilanden.
Elke vrouw heeft wel één of een paar beha's in haar kast die ze het liefst elke dag zou dragen. Voorgevormd of niet-voorgevormd, maakt niet uit, maar deze beha('s) zit(ten) zo goed, dat je niet voelt dat ze je aanhebt.