De kleinste maat is perfect om te combineren met de blanke kralen, in een bijt- of speenketting bijvoorbeeld. Voor een rammelaar (bijtring) voor een baby gebruik je best maat 70 mm.Maak je er eentje voor een groter kindje (peutertje), dan kun je ook 85 mm gebruiken.
Geef je een bijtring als kraamcadeautje bij een pasgeborene, dan adviseren wij de 16 mm kralen (omdat de bijtring lichter blijft). Bij kleintjes met doorkomende tandjes zijn de 20 mm kralen perfect voor een bijtring.
Controleer of de bijtring voldoet aan de Europese normen. Bijtringen en de kralen moeten absoluut BPA vrij zijn, mogen geen weekmakers (ftalaten) of andere giftige (verf)stoffen bevatten zoals PVC en lood. Ook mogen er geen kleine onderdelen, zoals kralen etc.
Sophie de Giraf Bijtring – So' Pure
Schattig, functioneel en vooral veilig. Dat is deze Sophie de Giraf bijtring van So' Pure. Deze bijtring in de vorm van een schattige giraf is speciaal bedoeld om het pijnlijke tandvlees van je baby'tje te verzachten bij het doorkomen van de eerste tandjes.
De ring bevat gedistilleerd steriel water zonder toevoegingen. Koelen in de koelkast NIET in de vriezer in verband met kapot vriezen.
Welke kraal gebruik je waarvoor? (En hoeveel draad heb je nodig?) Bijtring: Met 12-14 kralen van 15 mm kun je een mooie strakke ring maken.
De ring masseert het tandvlees waar het doorkomende tandje zit. Dit zorgt ervoor dat de pijn wordt verlicht en eventuele jeuk afneemt. Bijtringen komen in allerlei soorten vormen en materialen: van vierkant tot rond, van siliconen tot hout.
Reinigen van de bijtring Sophie
Voor het eerste gebruik reinig je de bijtring door deze vijf minuten in uitgekookt water te leggen. Let op! Niet in kokend water leggen en ook niet overgieten met kokend water. Gebruik water wat van de kook af is.
Het bijten op een koelbijtring kan de pijn verzachten en maakt uw kindje weer rustig. De bijtring is gemaakt van zacht kunststof met 0% BPA en is gevuld met water. U koelt de bijtring gemakkelijk in de koelkast, waarna uw kind er uren plezier van heeft. Deze bijtringen zijn beschikbaar in 3 varianten.
Is een speenkoord veilig? Speenkoorden moeten voldoen aan de Europese NEN-EN 12586+A1 norm. Dit betekent dat speenkoorden bijvoorbeeld nooit langer mogen zijn dan 22 cm, dat er geen BPA in het koord of de kralen is verwerkt en dat er geen losse onderdelen mogen loskomen.
Nog voordat je de tandjes in het mondje ziet, kun je al aan je baby merken dat er tandjes onderweg zijn. Kindjes hebben er vaak last van en dit kan tot uiting komen in hangerig of humeurig gedrag, meer kwijlen dan normaal, minder willen drinken, slechter slapen en soms ook koorts.
Vouw 1 meter satijnkoord dubbel en rijg alle kralen door beide draden satijnkoord. Knoop een lusje aan de luszijde van het speenkoord. Knoop aan de andere zijde de speenclip vast met een stevige knoop: rijg de twee draden satijnkoord eerst door de speenclip en leg vervolgens een knoop.
Maak je zelf een wagenspanner, gebruik dan koordelastiek van 3 mm dik. Elastisch koord is rekbaar, waardoor je wagenspanner niet meteen uit elkaar gaat als de kleine hem te pakken heeft! Daarnaast verschillen kinderwagens nog wel eens van breedte, waardoor je hem makkelijk kunt verstellen.
De totale lengte van de wagenspanner is ongeveer 50 cm lang. Dit is een gemiddelde lengte. Je kunt deze zelf op maat maken door kralen toe te voegen of weg te laten.
- Een fopspeenhouder of speenkoord mag maximaal een lengte hebben van 22cm; - Het koord moet minimaal 2mm breed zijn; Geef deze veiligheidsvoorschriften door aan vrienden, kennissen, familie en aan adressen waar jij je kind achterlaat zoals een kinderopvang, peuterschool of gastoudergezin.
Het doorkomen van eerste tandjes bij kinderen is een lang proces en duurt meestal tot een kindje 31 maanden oud is. Voor de derde verjaardag heeft een kind een volgroeid melkgebit met twintig melktanden. Komen de eerste 12 maanden geen tandjes door? Dan is het aan te raden om een bezoek aan de tandarts brengen.
Hoe lang je baby last heeft van het tandjes krijgen, is niet te zeggen. Soms duurt het maar een paar dagen, soms veel langer. Niet iedere baby heeft er evenveel last van en ook de symptomen kunnen verschillen. Zo zal de één alleen wat hangerig zijn, terwijl een andere baby alleen heel veel kwijlt.
Als je kind erg veel last heeft van de doorkomende tandjes, mag je best een paracetamol zetpil geven die bij zijn leeftijd past. Paracetamol is een pijnstiller die pijnstillend en koortsverlagend werkt.
Bijtringen zijn gemaakt van siliconen, rubber of hout en zijn veilig voor je baby. Er zitten dus geen schadelijke stoffen in, en geen kleine deeltjes die je baby kan los bijten of sabbelen.
Wat zijn siliconen kralen? Silicone is een sterk, flexibel, fijn en natuurlijk product en vooral niet giftig. Siliconen worden gemaakt vanuit silicium- en zuurstofmoleculen. In de praktijk zie je dit terugkomen in de vorm van kwarts (in kleine vorm als hoofdbestanddeel van zand), waar puur silicium uit gewonnen wordt.
Maak in de gootsteen of teiltje een sopje van warm water en een beetje afwasmiddel. Veeg het speelgoed me een zachte doek of oude tandenborstel schoon. Spoel na met koud water. Daarna kun je eventueel het speelgoed desinfecteren met een spray met alcoholoplossing, weer afspoelen en laten drogen.
Mooie houten speenclips. Te gebruiken voor het maken van speenkoorden. Maar ook zeer geschikt te gebruiken om wagenspanners mee te maken. Eigenlijk kan je ze overal voor gebruiken wat maar vast geclipt mag worden!
Siliconen kralen kunnen veilig gebruikt worden voor speenclips en babyspeelgoed. Het is een goedgekeurd materiaal, dat niet stuk gaat als er op geknabbeld en gesabbeld wordt. Bovendien is het makkelijk schoon te maken met een sopje. Siliconen kralen rijg je het beste op satijnkoord van 1 of 2mm.
Satijn koord bestaat uit een geweven satijndraad of uit meerdere gedraaide strengen touw. Het kan bestaan uit 100% satijn of een combinatie van bijvoorbeeld polypropyleen en katoen. Deze laatste samenstelling wordt voornamelijk voor dik koord gebruikt ten behoeve van de stevigheid.