Juni (ook wel: zomermaand of rozenmaand) is de zesde maand van het jaar in de gregoriaanse kalender. De maand heeft 30 dagen.
Juli, ook wel de hooimaand genoemd, is de zevende maand van het jaar in de gregoriaanse kalender en heeft 31 dagen. De maand is vernoemd naar de Romeinse dictator Gaius Julius Caesar.
April (ook wel: grasmaand, paasmaand, eiermaand) is de vierde maand van het jaar in de gregoriaanse kalender, en heeft 30 dagen.
Augustus, ook wel oogstmaand genoemd, is de achtste maand van het jaar in de gregoriaanse kalender. De maand heeft 31 dagen. Augustus is vernoemd naar de Romeinse princeps Gaius Iulius Caesar Octavianus (Augustus). In een schrikkeljaar begint augustus op dezelfde dag van de week als februari.
De maand juni is genoemd naar de licht- of maangodin Juno, in de Romeinse mythologie de vrouw van Jupiter. Zij is de beschermster van de vrouwen, van het huwelijk, het huiselijk leven en van de geboorte.
Mei, ook wel bloeimaand of Mariamaand, is de vijfde maand in het jaar van de gregoriaanse kalender. De maand telt 31 dagen.
September (ook wel: herfstmaand of fruitmaand) is de negende maand van het jaar in de gregoriaanse kalender en heeft 30 dagen.
De maand maart
Deze maand is de derde maand van het jaar in de gregoriaanse kalender en heeft 31 dagen.
Welke week is het vandaag? Vandaag is het huidige weeknummer: 38.
Een datum wordt bij voorkeur als 14 april 2011 geschreven. De dag wordt als cijfer genoteerd, de naam van de maand wordt met kleine letters voluit geschreven en het jaartal bestaat uit vier cijfers. In een verkorte datumnotatie wordt de maand met een cijfer van 01 tot 12 weergegeven.
November (ook wel: slachtmaand, bloedmaand, nevelmaand) is de elfde maand van het jaar in de gregoriaanse kalender. De maand heeft 30 dagen.
'Wereldproefdierendag' (World Day for Laboratory Animals) is een dag die jaarlijks op 24 april wordt gehouden als protest tegen het gebruik van proefdieren.
Maart (ook wel: lentemaand, buienmaand, guldenmaand, windmaand, dorremaand) is de derde maand van het jaar in de gregoriaanse kalender en heeft 31 dagen. De maand is vernoemd naar Mars, de Romeinse god van de oorlog.
Antwoord: Oktober is de tiende maand van het jaar.
December is de twaalfde maand. Waarom zit in die naam dan decem, het Latijnse woord voor 'tien'? Op de Romeinse kalender was december lange tijd de tiende maand. Daar komt dat decem vandaan.
Een maand is 1/12 deel van een jaar. Een jaar heeft dus 12 maanden. De maanden van het jaar zijn: januari (31), februari (28/29), maart (31), april (30), mei (31), juni (30), juli (31), augustus (31), september (30), oktober (31), november (30) en december (31).
De datum zondag 11 september 2022 is dag 253 van het jaar in de gregoriaanse kalender. Vanaf deze dag zullen er nog 111 dagen volgen tot het einde van het jaar.
Het eerste kwartaal loopt van januari tot en met maart. Het tweede kwartaal loopt van april tot en met juni. Het derde kwartaal loopt van juli tot en met september. Het vierde kwartaal loopt van oktober tot en met december.
1e kwartaal: 90 dagen (plus 1 extra in een schrikkeljaar) januari t/m maart. 2e kwartaal: 91 dagen van april t/m juni. 3e kwartaal: 92 dagen van juli t/m september. 4e kwartaal: 92 dagen van oktober t/m december.
15 september is de 258ste dag van het jaar (259ste dag in een schrikkeljaar) in de gregoriaanse kalender. Hierna volgen nog 107 dagen tot het einde van het jaar.
Februari is de tweede maand van het jaar in de gregoriaanse kalender. De maand heeft 28 dagen in gewone jaren, en 29 dagen in schrikkeljaren.
17 september is de 260ste dag van het jaar (261ste dag in een schrikkeljaar) in de Gregoriaanse kalender. Hierna volgen nog 105 dagen tot het einde van het jaar.