Wij adviseren onze Perfax Roze-behanglijm. Deze hebben we in de vorm van een pakje om aan te maken, maar ook in een kant en klare-vorm. Breng daarna de lijm vanaf de startlijn op de muur aan. Wij adviseren hiervoor een goede blokwitter te gebruiken.
Je hoeft de rollen of vlakken vliesbehang namelijk niet in te smeren met behanglijm voordat je ze op de muur aanbrengt. Je kunt behanglijm voor vliesbehang gewoon op de muur aanbrengen!
Wij adviseren altijd kant en klare behanglijm, van bijvoorbeeld Perfax of Bison. Behang kan een vliesbehang zijn, een papierbehang zijn of een textiel backing hebben (osnabrück).
Vliesbehang aanbrengen is een kwestie van lijmen, plakken en klaar ben je met behangen. Je hoeft het behang namelijk niet eerst in te smeren met behanglijm, maar je brengt de lijm gewoon direct aan op de muur. Hoe fijn is dat! Vervolgens kun jij het vliesbehang op de muur plakken.
Vliesbehang plakken met glasvezellijm is heel eenvoudig. Vliesbehang en glasweefselbehang vind je in allerlei uitvoeringen: van wit reliëfpapier tot een mooi dikke kwaliteit vliesbehang met een volledige print.
Het inweken is een belangrijke voorwaarde om naden in het behang te voorkomen. Dit doe je door eerst de bovenste helft van de binnenkant van de behangbaan goed in te smeren met de lijm. Deze bovenste heft vouw je naar binnen toe (zonder aan te drukken, anders ontstaat er een vouw) tot aan de niet ingesmeerde helft.
Dikkere bulten, grote barsten en diepere putten krijg je er evenwel niet mee weg. Anderzijds kan je sommige soorten vliesbehang gewoon op je Tasso-muur kleven zonder dat je eerst moet plamuren. Ook dat is een belangrijk voordeel.
Bij vliesbehang kies je een vliesbehang lijm. Met deze lijm kun je de muur met behang plaksel insmeren om daarna het behang er gelijk tegenaan te plakken. Speciaal behangplaksel voor glasweefselbehang kun je ook gelijk op de muur aanbrengen, je plakt de behangbanen daarna op de muur.
Maak de tegels goed schoon en vetvrij en schuur ze met een schuurmachine. Gebruik daarna muurglad vochtbestendige pasta om de ondergrond te egaliseren en gaatjes, scheuren en voegen te vullen. Laat dit goed drogen en overleg daarna met een Topbehanger welk type voorstrijkmiddel voor deze wand gebruikt moet worden.
Dan raden we Renovlies vliesbehang van Renostuc aan. Dit is een professioneel vliesbehang met een werkbreedte van 1 meter. Zodoende heb je een beperkt aantal stroken nodig om een wand volledig te behangen en heb je weinig naden op de muur. Daarnaast heeft dit vliesbehang ook een goede en stevige structuur.
Vliesbehang is eigenlijk een gewoon soort behang van 52 cm breed. Het is al afgewerkt en na het behangen hoef je er niets meer aan te doen. Het wordt vliesbehang genoemd omdat de achterkant van vlies gemaakt is. En dat terwijl de voorkant van papier is en bijvoorbeeld een motief heeft.
Zonder voorstrijk kan het behang zich aan de muur vastzuigen. Het resultaat is dat het behang scheef gaat zitten of krimpen. Ook zorgt de extreem zuigende kracht van de muur dat het behang niet meer kan worden verschoven. Een klein foutje tijdens het behangen is daardoor moeilijker te herstellen.
Voor glasvezelbehang heeft u speciale lijm nodig. Het staat onder verschillende namen bekend, waaronder: glasvezellijm, glasweefsellijm en renovlieslijm. De lijm is speciaal voor glasvezel ontwikkeld en kent twee verschillende varianten. De eerste is de kant-en-klare emmer.
Lijm voor renovlies is over het algemeen pasta lijm. Dit zit kant-en-klaar in een emmer van 10 liter. De lijm moet nog verdund worden en is voldoende om 50 vierkante meter renovlies mee te plakken.
Tips voor vliesbehang verven
Houd er rekening mee dat wanneer je de verf gaat kopen dat glasvliesbehang twee lagen nodig heeft voor het mooiste resultaat. Tussen deze twee lagen door moet het behang ook 24 uur drogen. Het is daarbij aan te raden de eerste laag voor tien procent met water te verdunnen.
Het behang kan scheuren en gaten wegwerken. Het behang is stevig en scheurt niet. -Vliesbehang wordt in de kant en klaar bedrukte variant heel veel toegepast in normale omstandigheden. Dit vanwege het gemak en snelheid van aanbrengen.
Het grootste verschil tussen glasvezelbehang en vliesbehang is dat glasvezelbehang een motief/patroon bevat. Glasvezelbehang wordt voornamelijk gekozen bij het behangen van de wanden van bestaande woningen, omdat er hier weinig risico is met werken. Dit betekent dat er minder snel scheurtjes in de wanden komen.
Vliesbehang is verkrijgbaar in verschillende diktes: Standaard (150 gr): de populairste keuze. Werkt scheurtjes en oneffenheden weg en blijft makkelijk in gebruik. Dik behang (180 gr): vooral nuttig bij het renoveren van probleemmuren met veel scheuren en naden.
OPSLAG EN STABILITEIT Koel en droog bewaren (tussen +5°C en +30°C). 12 maanden houdbaar in originele ongeopende verpakking.
Bij het behangen met vliesbehang wordt de muur ingesmeerd met lijm (hierdoor is het makkelijk te bewerken) Vliesbehang is stevig en standaard behang waar de kleuren mooi op uitkomen. Het is relatief eenvoudig aan te brengen.
Hoe dik moet behanglijm zijn? Meestal staat er op de verpakking wat de juiste verhouding is. Sowieso is het belangrijk dat er geen brokken meer in de lijm zitten want anders krijg je bobbels in het behang aan de muur.
Vliesbehang: dit behang heeft als bijnaam snelbehang: dat komt omdat je het behang niet eerst hoeft in te lijmen. Vliesbehang is sterker dan traditioneel behang. Dat heeft als groot voordeel dat het minder snel scheurt. De lijm breng je aan op de muren.
Je hoeft met vliesbehang namelijk alleen de wand maar in te smeren met lijm. Je kunt dit behang dus vanaf de rol aanbrengen. Met vliesbehang heb je behang dat tegen een behoorlijk stootje kan. Onthouden dus, vliesbehang en duplexbehang, voor als je een oneffen muur moet behangen.
Wat is goedkoper vliesbehang of stucen? Renovliesbehang is gemiddeld genomen 15% goedkoper dan het laten stucen van uw muren. Echter is het eindresultaat van stucwerk vele malen mooier dan dat van behang.