De inwoners van Australië en Nieuw Zeeland betwisten elkaar de uitvinding van de pavlova, een meringue – achtige taart. Hoe dan ook: het product is vernoemd naar de vermaarde Russische balletdanseres Anna Pavlova die beide landen bezocht in de jaren '20 van de vorige eeuw.
Anna Matvejevna Pavlova (Russisch: Анна Матвеевна Павлова) (Sint-Petersburg, 12 februari 1881 - Den Haag, 23 januari 1931) was een Russische ballerina en filantrope. Pavlova wordt beschouwd als de beroemdste ballerina aller tijden.
Pavlova is vernoemd naar de Russische ballerina Anna Pavlova. Het dessert zou gemaakt zijn ter ere van de danseres, na afloop van haar tournee door Australië en Nieuw-Zeeland in 1920. De inwoners van zowel Australië als Nieuw-Zeeland betwisten nog steeds wie er verantwoordelijk is voor de uitvinding.
Pavlovataart is een taart gebaseerd op meringue, en genoemd naar de Russische balletdanseres Anna Pavlova.
Pavlova is een merengue dessert met een krokant laagje en de binnenkant is zo ongelooflijk zacht! Het is zoet en smelt op de tong en combineert goed met de slagroom en rood fruit op de top. Het maakt de smaak ongelooflijk lekker!
In 1925 ontdekte Diaghilev in Parijs het choreografische talent van Balanchine. Hij nam Balanchine aan als balletmeester van Les Ballets Russes. Om de choreograaf in Europa bekend te maken, veranderde Diaghilev de Russische achternaam in Balanchine.
Ingrediënten. 4 eiwitten, 280 gram fijne tafelsuiker, 1 1/2 theelepel maizena, mespunt zout, 1 1/2 theel. azijn, 1 theelepel vanille essence, bakpapier en boter voor het invetten van het papier. Bereidingstijd 60-120 min.
Een man is een danseur en een danseuse is een vrouw. Ballerina (Italiaans voor "vrouwelijke danser") is de titel die gebruikt wordt voor een voorname professionele balletdanseres, het mannelijke equivalent hiervan is ballerino.
En inderdaad, danser Marijn Rademaker maakt bekend dat hij tot eerste solist is aangesteld bij Het Nationale Ballet. Dat is niet niks. Men ziet hem als 'de beste Nederlandse balletdanser ter wereld van dit moment'.
De notenkraker is misschien wel het ballet waar je de Russische componist Pjotr Iljitsj Tsjaikovski van kent.
Het salaris van een startend ballerina begint bij € 1.200 per maand. Het beroep startend ballerina is onderdeel van de beroepsfamilie Dansers. Het salaris van Dansers ligt gemiddeld op € 1.350 bruto per maand.
Prima ballerina is de titel van de voornaamste (Italiaans prima) solist, de aanvoerende danseres (Italiaans ballerina) in een opvoering of dansgezelschap. Normaal gesproken voert een prima ballerina de klassieke hoofdrollen uit.
verschil tussen pavlova en meringue is dat pavlova na het bakken van binnen nog zacht is, terwijl meringue van binnen en van buiten knapperig is. Dit komt doordat er bij pavlova ook nog maïzena toegevoegd wordt in het eiwit mengsel.
Pavlova zakt in (in de oven of erna)
– De pavlova is er te snel uitgehaald (nog niet helemaal afgekoeld). – De oventemperatuur is niet gelijkmatig. – Te kort in de oven geweest. – De oventemperatuur was te hoog: de buitenkant is al gaar en krokant, en wordt niet tegengehouden door de (nog niet gare) binnenkant.
De originele feta
Oorspronkelijk komt de feta dus uit de Griekse keuken. Deze witte kaas is gemaakt van schapenmelk dat vaak aangevuld wordt met geitenmelk. Feta heeft een heerlijk frisse, kruidige en zoutige smaak. In de bergen wordt de originele feta gemaakt door schaapherders van gepasteuriseerde melk.
Volgens een Duitse volkslegende werden notenkrakers vroeger cadeau gedaan om de ontvangende familie geluk te brengen en haar huis te beschermen. De notenkraker stond voor kracht en moed en met zijn scherpe tanden (waar de noot tussen gekraakt wordt) zou hij kwade geesten op afstand houden.
De Notenkraker. Een notenkrakerpop die een betoverde prins blijkt te zijn. Hij is de protagonist en vecht tegen de Muizenkoning.
De magische Notenkraker kwam voor het eerst voor in een sprookje van de Duitse schrijver E.T.A. Hoffmann. Hij schreef in 1816 Nußknacker und Mausekönig. In 1844 werd dit sprookje bewerkt door de Franse schrijver Alexandre Dumas.
Wanneer is hij goed? Hoe weet je of de meringue voldoende is opgeklopt? Als er glanzende witte, stijve pieken te zien zijn. Een bekend trucje is de kom op z'n kop houden: als de massa er niet uitvalt is de meringue klaar.
Meringues kun je minimaal 1 week bewaren als je ze in een luchtdichte trommel bewaart. Zorg ervoor dat er geen vocht in de trommel aanwezig is, want dit zal de meringue zacht maken. Meringues zijn erg breekbaar, dus plaats ze voorzichtig in een afgesloten trommel (met bakpapier).
Wanneer er ergens nog wat vet zit, kun je kloppen tot je een ons weegt, maar dan wordt je eiwit niet stijf. Bij het scheiden van de dooiers van het eiwit moet je er voor zorgen dat er absoluut geen eigeel bij het wit komt. Wanneer dat toch gebeurt zul je helemaal opnieuw moeten beginnen.
De moderne spitzen kwam er nadat ballerina Anna Pavlova in de vroege 20e eeuw haar eigen paar voorzag van zolen uit versterkt leer en de tippen liet afvlakken en verharden.
De klassieke ballettechniek kent vijf basisposities. Het eerste wat je leert als je begint met ballet zijn deze basisposities van de benen en de armen. Deze posities komen namelijk terug tijdens oefeningen en zijn echt de basis van ballet!