Maar heb je er wel eens aan gedacht om wat rauwe cacao aan je filterkoffie toe te voegen? Als je koffie zet met filterkoffie, voeg dan 1 of 1,5 theelepel rauwe cacao toe en meng goed voor koffie met een heerlijke mokkasmaak.
Traditioneel wordt 100% pure cacao (poedervorm of vlokken) gemengd met warm water en kruiden.Met een kleine blender mix je het geheel tot er een dikke laag schuim ontstaat. Als pure cacao iets te intens voor je is, voeg dan wat honing, ahorn, agave of rietsuiker toe om het te zoeten. Kokosolie maakt de smaak zachter.
Het toevoegen van cacaopoeder aan koffie is een uitzonderlijke traktatie en een geweldige manier om het metabolisme en gewichtsbeheer te verbeteren ! Laten we deze kennis nu in de praktijk brengen met een eenvoudig en heerlijk recept voor cacao-koffie die uw dag kan beginnen en uw gewichtsverliesdoelen kan ondersteunen.
Met onze hoogwaardige, biologische cacaopoeder kunt u een zachte chocoladeachtige toets toevoegen aan uw gewone koffie door er simpelweg twee of drie theelepels aan toe te voegen . Deze mokka is echter niet zoals die u in een gewone koffieshop zou vinden, omdat het ook een boost aan antioxidanten biedt.
Omdat cacaopoeder doorgaans fijn gemalen is, is het belangrijk om op de hoeveelheid te letten die je gebruikt. Een goed beginpunt is één theelepel cacaopoeder voor elke eetlepel koffie .
Het is een fijn alternatief voor koffie. ⤖ Drink ook voldoende water, cacao is licht uitdrogend en dit voorkomt mogelijk hoofdpijn. Voldoende water drinken is altijd belangrijk :-).
De truc om met cacaopoeder te werken is om eerst een kleine hoeveelheid hete koffie toe te voegen om een pasta te vormen, dan meer toe te voegen om het los te maken tot een siroop , en dan is het klaar om te gaan. Duurt ongeveer 30 seconden. Bijvoorbeeld: voeg aan een theelepel cacaopoeder 1/2 theelepel hete koffie toe om een pasta te krijgen, voeg dan nog een theelepel toe om het te verdunnen tot siroop.
Maal nibs tot een vergelijkbare grootte, als ze nog niet grof zijn. Doe zowel nibs als koffiebonen in een 1/2 gallon container. Giet het koude water over de koffiedik, zorg ervoor dat alle koffiedik volledig ondergedompeld is en verzadigd is. Doe het deksel erop en laat 12-24 uur trekken, afhankelijk van de gewenste sterkte.
Cacaopoeder is ook een geweldige toevoeging aan smoothies en andere dranken. Meng het met je favoriete fruit, melk of yoghurt voor een smakelijk en gezond drankje . Een lepel cacaopoeder verandert een simpele pindakaas smoothie in een chocoladeachtige verwennerij. Warme chocolademelk is een andere klassieke keuze die tot de laatste slok heerlijk is.
Warm brouwen: 2-4 afgestreken eetlepels (20-40 g) brouwcacao per kopje water worden aanbevolen . Het mengsel moet worden geroerd en ongeveer vier tot vijf minuten laten brouwen. Te lang brouwen kan resulteren in wrange, onaangename smaken. Sommige mensen gebruiken liever meer brouwcacao en koken het.
De studie meldde dat consumptie van cacaobonenextractpoeder met 80 mg flavonoïden gedurende 4 weken door obese proefpersonen met borderline metaboolsyndroom een vermindering van lichaamsgewicht, tailleomtrek, glycemie en TG liet zien. Bloedspiegels van HDL-c namen ook toe in de cacaogroep.
Cacaopoeder. Cacaopoeder is net als heel wat andere poeders eigenlijk onbeperkt houdbaar. Uiteraard is het wel belangrijk dat u het op de juiste manier opbergt, wat dus betekent dat u het op een droge, koele en donkere plek moet bewaren.
+ Je hoeft alleen maar 2 theelepels cacao te mengen met een beetje graanmelk in een beetje warm water . + Goed roeren en veel ijsblokjes toevoegen aan de beker. Je hebt een instant beker ijschocolade die koel en gezond is. Het drinken van cacao vermindert buikvet, maar helpt ook om af te koelen in de zomer.
Cacao is een geweldig slaapmiddel : Cacao bevordert de productie van serotonine. Het gelukshormoon regelt op zijn beurt de vorming van het slaaphormoon melatonine. Een cacao in de avond kan je echt helpen in slaap te vallen. Geluksbrenger : Chocolade bevat ook de stof fenylethylamine.
De basis voor chocolade is cacao. Cacao is ook los verkrijgbaar als poeder, als boon of als chocolade in de vorm van druppels of nibs (kleine stukjes). Rauwe cacaopoeder is erg gezond. Het heeft een gunstig effect op je hart en vaatstelsel en kan de stress doen verminderen.
Tien jaar geleden werd een cappuccino vaak nog met cacao geserveerd. Tegenwoordig heeft deze plaatsgemaakt voor een stevige en glanzende laag melkschuim met de mooiste figuurtjes in het schuim (ook wel latte art genoemd).
Uit eerdere onderzoeken blijkt dat polyfenolrijke cacao en chocolade het LDL-cholesterol bij mensen verlagen . In een eerder onderzoek ontdekten we dat de consumptie van 26 g/dag cacaopoeder gedurende 12 weken het plasma-LDL-cholesterol met 11% verlaagde bij gezonde mannen (14).
Soms denken mensen dat het hetzelfde is, maar niets is minder waar. Wat is nu echt het verschil tussen cacao en chocolade? Cacao verwijst naar het pure, onbewerkte ingrediënt dat wordt verkregen uit cacaobonen. Chocolade daarentegen is het eindproduct dat wordt gemaakt van cacao, suiker, melk en andere toevoegingen.
Cacao's belangrijkste stimulant, theobromine, zorgt voor een zachte en aanhoudende energieboost vergeleken met de zenuwachtige highs van koffie. Dit maakt het ook de perfecte pre-workout of middagdrank .
Een caffe mocha bestaat voor 1/3 uit espresso en voor 2/3 uit melk. Het is eigenlijk gewoon een caffe latte met een extra toevoeging, namelijk chocolade. Vaak wordt hiervoor chocoladesiroop gebruikt, maar het is ook mogelijk om chocolademelk of cacao te gebruiken.
Het duurt ongeveer 20 minuten voordat je de effecten van de cacao begint te merken. Als je gevoelig bent, kan het zijn dat je het gelijk voelt. Dus mediteer dan en voel die verbinding.
Je kunt cacao op verschillende manieren aan je koffie toevoegen: - Gebruik cacaonibs. - Voeg een beetje cacaonibs toe aan je koffie voor een knapperige textuur. - Voeg cacaopoeder toe. - Meng er een theelepel of twee ongezoete cacaopoeder doorheen voor een rijke smaak.
De makkelijkste manier om cacaopoeder te laten bloeien is om vloeistof te gebruiken die al in je recept zit, het te verwarmen tot het warm is maar niet kookt, het toe te voegen aan je cacaopoeder en het een paar minuten te laten staan . Voeg dan gewoon het gebloeide cacaopoedermengsel toe in de stap waar je normaal gesproken de vloeistof zou toevoegen.
Rijk aan voedingsstoffen
Koffie bevat weinig voedingsstoffen, terwijl cacao een echte superfood is. Pure cacao is rijk aan magnesium, ijzer, koper en zink, en het bevat antioxidanten die helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in je lichaam.