Vanaf welke leeftijd? Baby's zitten vaak in een zwemzitje: een soort band met zitje waarin de baby in het water 'hangt'. Uit onderzoek van de Duitse Consumentenbond blijkt dat het hierbij oppassen geblazen is: sommige van deze zitjes kantelen te makkelijk om. Vanaf twee jaar worden meestal zwembandjes aangeraden.
De zwemtrainer voor kinderen van 3 maanden tot 4 jaar
zo is er een zwemband baby, zwemband peuter en zwemband kleuter. De rode variant is de meest standaard versie en is geschikt voor kinderen vanaf drie maanden oud tot ongeveer vier jaar (gewichtsklasse: 6 tot 18 kilo).
De BabyFloat ® is een zwemband voor kinderen van 2 maanden tot 2 jaar oud. Jouw kleintje van 1 jaar kan deze zwemband dus ook gebruiken. Wat de BabyFloat ® iets anders maakt dan andere zwembanden, is het feit dat deze zwemband om de nek van je kindje gedragen wordt.
Zwemt je peuter liever nog in een zwemband? Kies dan voor Freds Zwemtrainer voor kinderen van 15 t/m 30 kilo en/of 2 tot 6 jaar oud. Deze zwemband is de enige recreatieve zwemhulp en daarom ook erg geschikt voor kinderen die al op zwemles zitten.
De BabyFloat ® is geschikt voor baby's tussen de 3 maanden en 2 jaar oud. In principe kan jouw kindje deze nek zwemband gebruiken, als hij of zij tenminste 3 maanden oud is. Toch is het niet slim de BabyFloat ® zomaar aan te schaffen voor jouw kleintje.
Met een baby float, ook wel baby zwemring genoemd, kun je je kleintje kennis laten maken met het zwemmen. Met een zwemring of zwembandjes blijft je baby in het water dobberen zonder te zinken. Zo kun je je baby veilig mee het water in nemen om lekker af te koelen.
Hoelang kan een baby in het water blijven? Omdat baby's hun temperatuur nog niet zo goed kunnen reguleren en snel moe worden van al die prikkels en indrukken, is 15-20 minuten lang genoeg. Een half uur in het water is echt de max. Let er ook op dat de watertemperatuur minimaal 30 graden Celsius moet zijn.
Hoewel deze zwembandjes goedkoop en gemakkelijk te gebruiken lijken, zijn ze niet altijd de beste keuze voor de veiligheid van uw kinderen in het water. In plaats daarvan raden we de HappySwimmer Puddle Jumper aan als een veiliger en beter alternatief voor opblaasbare zwembandjes.
Zwemvest of floating jacket. Ook het zwemvest is een fijn alternatief voor zwembandjes. Het geeft je kind een heleboel bewegingsvrijheid. En in het vest zitten compartimenten waarin uitneembare drijvers zitten.
' Zwembandjes zorgen ervoor dat een kind blijft drijven, hoewel ze nooit een garantie tegen verdrinking zijn, waarschuwt Cotterink. 'Het zijn hulpmiddelen, geen reddingsmiddelen. Ook als je kind zwembandjes draagt, moet je altijd in de buurt blijven en opletten.
Er zijn allerlei soorten zwemhulpmiddelen te koop: zwembandjes, kurkjes, reddingsvesten. Voor een dag zwemmen kun je het best kiezen voor zwembandjes. Zorg dat ze een veiligheidsventiel en meerdere luchtkamers hebben. Mocht er een lek in komen, dan blijft er toch nog drijfvermogen over.
Een baby zwemband geschikt voor baby's van 6 maanden. De BabyFloat ® is een zwemband voor jonge kinderen, van 2 maanden tot 2 jaar oud. Ook jouw 6 maanden oude kindje kan deze zwemband gebruiken, zowel in het bad als in een ondiep zwembad.
De eerste paar keren is 15 minuten zwemmen voldoende. Voor kinderen tot één jaar is een half uur zwemmen meer dan genoeg. Let op dat je kindje het snel koud kan krijgen. Als hij gaat bibberen, ga dan uit het water en wikkel hem in een lekkere warme handdoek.
Geschikt voor kinderen van 2 tot 6 jaar (15-30 kg), de Puddle Jumper weegt slechts 375 g, er zijn verschillende uitvoeringen verkrijgbaar; verschillende designs voor jongens en meisjes.
Drijfvermogen van de Puddle Jumper gevaarlijk? De Puddle Jumper is bedoeld voor kinderen tussen de 15 en 30 kg. Voor kinderen die lichter of zwaarder zijn is het gevaarlijk omdat het drijfvermogen van 10 N dan niet genoeg is of de Sevylor Puddle Jumper dan juist te groot is en af kan schuiven. Niet doen dus.
De golven en stroming in de zee zijn onvoorspelbaar en kunnen je kind onverwacht uit het evenwicht brengen. Je kind valt misschien zo maar om. Maar dat is geen reden om bandjes om te doen. Door de wind is er kans dat je kind met bandjes sneller afdrijft.
Eén van de beste oplossingen voor zwembandjes en lovehandles is het doen van lichamelijke oefeningen. Veel beweging helpt bij het snel verbranden van vet op je buik en heupen. Ook helpen oefeningen bij het opbouwen van spieren, die op zichzelf ook weer calorieën verbranden.
Ja, een zwemluier is handig om mee te nemen. In veel zwembaden is het verplicht, en daarnaast is het wel zo hygiënisch. Een zwemluier absorbeert geen vocht zodat hij niet te zwaar wordt, maar houdt wel ontlasting tegen. Je kunt er nog een gewoon zwembroekje of zwempak overheen doen, maar dit hoeft niet.
Als je gaat zwemmen met je baby, neem je een zwemluier voor hem mee en een zwembroekje of badpakje. Trek alles pas bij het zwembad aan.
De BabyFloat is geschikt voor kinderen met een maximum gewicht van 12 kilogram. Is jouw kind zwaarder, dan kan de zwemband het volledige gewicht van je kind niet boven water houden. Dit betekent dat de BabyFloat ® in dit geval niet veilig is.
Wil je zwembandjes kopen? Dan ben je bij Decathlon aan het juiste adres! We hebben een ruim assortiment aan zwembandjes en puddle jumpers voor baby's en kinderen vanaf 11 tot 60 kg. We hebben verschillende type zwembandjes, zodat er altijd zwembandjes tussenzitten die bij jouw kind of baby past.
Zitten met steun
Je kind zal zijn of haar hoofd zelf rechtop houden, zijn of haar rug krommen en zelf flink meetrekken. Op de leeftijd van 6 maanden kunnen veel kinderen zitten met enige steun of door op eigen handen te steunen. De meeste baby's leren zitten rond 6 à 9 maanden.
Hun huid is teer en gevoelig. Het jacuzziwater bevat een (beperkte) dosis chemicaliën en je beperkt best het contact hiermee. Vanaf de leeftijd van 6 maanden mag je een kindje gerust enkele minuutjes mee in de jacuzzi nemen. Observeer het kindje goed en kijk hoe zij of hij reageert.
Ook al is het 35 graden buiten, je kindje kan toch flink afkoelen in koud water. Vul je badje thuis dus met lekker warm water van minstens 31 graden. Een klein laagje water is genoeg. Kindjes die kunnen zitten, kun je in het badje zetten, maar blijf er altijd bij.