Traditioneel werd limoncello gemaakt met citroenen uit de omgeving van Sorrento.
Op een uurtje rijden van Napels, via de provinciale weg langs de schitterende kust van Amalfi, beland je in het dromerige stadje Sorrento. Deze plek, die met zijn romantische schoonheid rechtstreeks van een ansichtkaart lijkt te komen, is de geboorteplaats van één van de fijnste likeuren ter wereld: Limoncello.
Het is een likeur die vooral bereid wordt in het zuiden van Italië, rond de golf van Napels, langs de Amalfikust en op het eiland Capri. Limoncello wordt ook geproduceerd op Sicilië, Sardinië en Malta en zelfs in Frankrijk en Californië. Traditioneel werd limoncello gemaakt met citroenen uit de omgeving van Sorrento.
De beste limoncello ter wereld wordt gemaakt in Nederland. Vorig jaar wonnen de broers Frank en Thom al zilver maar dit jaar werd hun limoncello bekroond met goud. De Koreman's Limoncello wist dit jaar 96 punten te behalen en mochten daardoor de eerste prijs in ontvangst nemen.
Het beste kun je limoncello puur drinken. Naar onze smaak dan, en die verschillen zo nu dan. Maar limoncello kun je ook heel goed mixen. De bekendste limoncello mixvarianten zijn die met tonic, 7up/Sprite of prosecco.
De beste limoncello ter wereld wordt gewoon in het Drentse dorp Peize gemaakt.
Met limoncello kun je alle kanten op: zo kun je het bijvoorbeeld verwerken in cocktails of mixen met prosecco. Limoncello kun je ook verwerken in diverse gerechten, zo is de citroensmaak lekker om te verwerken in pastagerechten, maar ook om een dessert als tiramisu te maken.
In Noord-Italië wordt er al tijden de bitterzoete Aperol in de spritz gedaan. Zuid-Italië wilde niet achter blijven en greep naar hun likeur van keuze om op te spritzen; de friszoete limoncello. De gillend populaire Limoncello Spritz was geboren.
Wat is limoncello precies? Limoncello is een likeur dat wordt gemaakt in het zuiden van Italië en gedronken als digestief. Traditioneel wordt limoncello gemaakt van citroenen uit de omgeving van Sorrento. Alleen wanneer deze citroenen worden gebruikt, mag dit streeklikeur de naam 'limoncello' dragen.
Limoncello is een traditioneel Zuid-Italiaans drankje, maar hoe drink je limoncello nu eigenlijk echt? Deze vraag is met één woord te beantwoorden: ijskoud! Bewaar je limoncello in de vriezer en serveer deze op een temperatuur van 4 á 5 graden Celsius.
De beste limoncello ter wereld wordt gewoon in het Drentse dorp Peize gemaakt.
Die komt gewoon uit het Brabantse Breda! Vorig jaar zilver, dit jaar goud. De Koreman's Limoncello, gemaakt van biologische met de hand geplukte citroenen, van broers Frank en Thom bevindt zich al langere tijd onder de top-Limoncello's ter wereld.
Sinds bijna 3000 jaar is Napoli [Napels] daarentegen ook een van de cultureel rijkste steden in Europa met vele kerken, beroemde musea, belangrijke monumenten en karakteristieke wijken. De Napolitanen spreken liefkozend over 'Napule' wat dan met hun zware tongval klinkt als 'Naboel'.
Villa Massa Limoncello, gemaakt op basis van een familierecept uit 1890, is een 100% natuurlijke citroenlikeur en wordt geproduceerd op het Italiaans schiereiland Sorrento. In 1991 werd het officieel aan de wereld voorgesteld door de broers Sergio en Stefano Massa.
Net als het vruchtvlees of sap dat ook niet in limoncello thuis hoort. De citroenschillen (flavedo) worden gedurende een week in alcohol gelegd (95 procent alcohol) zodat ze smaak kunnen afgeven. De met citroen geïnfuseerde alcohol wordt daarna gemengd met suikersiroop om er limoncello van te maken.
Wat is een villa? Een villa is een vrijstaande eengezinswoning met twee of meer verdiepingen, omgeven door een grote vrije ruimte zoals een tuin of een vijver. Hoewel een villa ook in de stad kan voorkomen, spreken we daar van een herenhuis of burgerwoning zodra de vrijstaande woning in een woningrij past.
Napels (Italiaans: Napoli; Napolitaans: Napule) is een havenstad, de derde stad van Italië, en de grootste van de Mezzogiorno (Zuid-Italië). Napels is tevens hoofdstad van de regio Campanië (Campania) en van de metropolitane stad Napels. De gemeente telde 909.048 inwoners op 31 juli 2022.
Napels strand: de leukste stranden in Napels en omgeving
Napels is een stad aan de Middellandse Zee en heeft een ontzettende mooie baai. Ook vind je er het eiland Capri, Sorrento en de Amalifkust in de buurt. Veel plekken waar je kunt genieten van zon, zee en natuurlijk strand.
Het beste kun je limoncello puur drinken. Naar onze smaak dan, en die verschillen zo nu dan. Maar limoncello kun je ook heel goed mixen. De bekendste limoncello mixvarianten zijn die met tonic, 7up/Sprite of prosecco.
In Noord-Italië wordt er al tijden de bitterzoete Aperol in de spritz gedaan. Zuid-Italië wilde niet achter blijven en greep naar hun likeur van keuze om op te spritzen; de friszoete limoncello. De gillend populaire Limoncello Spritz was geboren.
Echte limoncello is een traditionele likeur uit Zuid-Italië dat wordt gedronken als digestief. De citroenen die hiervoor worden gebruikt komen uit de omgeving van Sorrento. Alleen wanneer deze citroenen worden gebruikt, mag dit streeklikeur de naam 'limoncello' dragen.
Het eten van de Napolitanen is net zo uitbundig als de bewoners zelf. Gerechten en producten als de San Marzano tomaten, frutti di mare, mozzarella di bufala, basilicum en citroenen worden volop gebruikt. Veel recepten zijn al decennia oud en familiegerechten worden generaties lang doorgegeven.
Het Centro Storico of het historische centrum van Napels, het deel van de stad dat direct aan de Golf van Napels legt, herbergt enkele van de bekendste bezienswaardigheden in de stad. Het is ook dit deel van de stad dat bijna in zijn geheel terug te vinden is op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.