Kies bij grijze ogen voor donkere tinten, zoals donkerblauw, donkergroen, antraciet, moesgroen en zwart. Ook kan je voor oogschaduw met paarse tinten gaan.
Blauwe of grijze ogen
Houd je van koelere kleuren, dan kies je best voor een tint die net iets donkerder is dan de kleur van je ogen. Met blauwe of grijze ogen combineer je best taupe, grijs, violet, paars of donkerblauw.
Grijze ogen
Dit is een lastige oogkleur, althans, ik kon er niet veel informatie over vinden. Mensen die zelf grijze ogen hebben raden de kleuren mosgroen, donkerblauw, zwart, antraciet en paars/violet aan. Ze gaan meer voor de donkere kleuren zodat de vaak doorgaans lichtgrijze ogen er echt uitknallen.
Bruine ogen accentueren
Kastanjebruin, kersenrood en rosebruin zijn mooie keuren wanneer je een koele bruinkleur hebt in je ogen. Als je bruin op de kleurencirkel zoekt, kijk naar in de oranje familie. Bruine ogen moet je zien als oranje met veel zwart erin. De tegengestelde kleuren van bruin is dus blauw.
Blauwe ogen
Warm type (herfst/lente): Bij jou staan de tinten oranje, bruin, roest/koper mooi. Oranje is de tegenpool van blauw, daarom laten deze kleuren jouw blauwe ogen eruit knallen! Gebruik een donkerbruin oogpotlood om jouw ogen extra te accentueren.
Grijze ogen komen extra goed tot hun recht bij donkerblauwe en paarse eyeliner. Een andere mogelijkheid is zilveren eyeliner die donkerder van kleur is dan de kleur van de ogen. Wil je eens iets speciaals uitproberen? Kies dan voor turquoise of fuchsiapaars.
Zo'n 90% van wereldbevolking heeft bruine ogen. De andere 10% heeft blauwe, grijze of groene ogen. Het zou dus wel heel bizar zijn als de kleur van je ogen iets over je karakter zegt.
Voor een naturel look passen warme bruine aardetinten met oranje ondertoon goed bij groene ogen. Denk ook aan naturel kleuren zoals mokkabruin, chocoladebruin, taupe en lila. Bruine ogen: Als je bruine ogen hebt maakt het niet zoveel uit welke tint oogschaduw je kiest, want bij bruine ogen staan (bijna) alle kleuren.
Grijze ogen
Voor een neutrale look kies je uit monturen met een grijze of zilveren tint. Mag je bril er iets meer uitspringen? Neem dan een bril met paarse, rode of blauwe tint.
Wereldwijd is bruin de meest voorkomende oogkleur, gevolgd door blauw. Groen is het meest zeldzaam.
Warme tinten staan heel mooi bij grijs haar met kleine kleurverschillen. Feloranje en oker zijn echte toppers. Ook felrood contrasteert met je grijs. Combineer met een rode lippenstift voor een elegante, pittige look.
Less is more voor mensen met een bleke huid, zeker als het aankomt op oogschaduw. Felle kleuren komen namelijk veel harder over op een bleke huid dan op een donkere, wat ervoor kan zorgen dat je er ziek uitziet. In plaats van voor felle kleuren te kiezen, kies je daarom beter voor neutralere bruin- en paarstinten.
Wij adviseren meestal om een passende kleur te kiezen bij je oogschaduw. Dit matcht goed en geeft de ogen een sprekende vrolijke look. Maak de look wel altijd af met een zwarte mascara! Natuurlijk kan je ook gewoon voor zwart, grijs of bruin kiezen als je dat veiliger vindt.
Loop eens een parfumerie binnen en probeer verschillende kleuren foundation uit. Niet op je hand, maar op je gezicht. Zet een streep met je vinger of kwast op je huid en vergelijk welke kleur het dichts bij je eigen huidskleur ligt. Neem geen donkere of lichtere foundation!
Door een studie van een Zweedse universiteit werd aangetoond dat de oogkleur wordt bepaald door hetzelfde gen dat de voorste kwabben van de hersenen vormt. De ogen zijn dan ook zo nauw verbonden met de hersenen dat dit eigenlijk het enige deel is van het brein wat we aan de buitenkant kunnen zien.
Bij zwarte kleding kunnen bijna alle tinten oogschaduw worden gebruikt, maar waak voor (te) bleke tinten. Let er verder op dat de kleuren niet vloeken met de kleding. Bij bruine kleding is het minder flatteus om blauwe oogschaduw te dragen.
Blijkbaar zijn blauwe ogen wetenschappelijk gezien het meest aantrekkelijk. Onze lijst bestond voor 23,25% uit blauwogige knapperds, terwijl slechts 9% van de mensen blauwe ogen heeft. Als je een man bent met blauwe ogen, heb je drie keer zoveel kans om op de lijst 'Meest sexy mensen aller tijden' te komen.
In principe verandert de oogkleur van volwassenen niet vanzelf. Wel worden de meeste baby's geboren met blauwe ogen. Ook baby's die later bruine ogen krijgen. Onder invloed van zaken als zonlicht en de eigen genen, kunnen er tijdens iemands leven wel kleine veranderingen in oogkleur plaatsvinden.
Bruine ogen hebben het meeste pigment, blauwe ogen het minste en groene ogen zitten ertussenin. Bruin is wereldwijd de meest voorkomende oogkleur, gevolgd door blauw, grijs en de zeldzaamste oogkleur is groen.
Er is nog een regel die geldt als je ouder wordt: gebruik geen felle rode kleuren die naar oranje of bruin neigen, want dan lijken je tanden minder wit. Er zijn ook visagisten die zeggen dat je beter zachtere kleuren kan gebruiken, maar daar trek ik me niks van aan.
Kies voor een matte of satijnachtige oogschaduw en vermijd glanzende, metallic oogschaduw, die versterken juist rimpels en lijntjes. Gebruik ook geen crèmeachtige oogschaduw als die niet direct opdroogt, deze vult rimpels en lijntjes en gaat in de oogvouw zitten.
Ga voor felle lippenstift
Hoe donkerder de kleur van je lippenstift, hoe smaller je lippen lijken. Een donkere kleur lippenstift kan je hierdoor een strenge en oudere blik geven. Kies in plaats daarvan een fel kleurtje, zoals knalrood of -roze.