Ga bijvoorbeeld voor een oogschaduwpalet met naturel, taupe, mokka of tinten met een gouden ondertoon. Wil je een keer wat meer uitpakken? Kies dan voor paarse oogschaduw. Deze kleur laat jouw ogen extra opvallen.
Blauwe of grijze ogen
Houd je van koelere kleuren, dan kies je best voor een tint die net iets donkerder is dan de kleur van je ogen. Met blauwe of grijze ogen combineer je best taupe, grijs, violet, paars of donkerblauw.
Bruine ogen accentueren
Kastanjebruin, kersenrood en rosebruin zijn mooie keuren wanneer je een koele bruinkleur hebt in je ogen. Als je bruin op de kleurencirkel zoekt, kijk naar in de oranje familie. Bruine ogen moet je zien als oranje met veel zwart erin. De tegengestelde kleuren van bruin is dus blauw.
Less is more voor mensen met een bleke huid, zeker als het aankomt op oogschaduw. Felle kleuren komen namelijk veel harder over op een bleke huid dan op een donkere, wat ervoor kan zorgen dat je er ziek uitziet. In plaats van voor felle kleuren te kiezen, kies je daarom beter voor neutralere bruin- en paarstinten.
Wij adviseren meestal om een passende kleur te kiezen bij je oogschaduw. Dit matcht goed en geeft de ogen een sprekende vrolijke look. Maak de look wel altijd af met een zwarte mascara! Natuurlijk kan je ook gewoon voor zwart, grijs of bruin kiezen als je dat veiliger vindt.
Blauw als mooiste oogkleur bij vrouwen
Volgens onderzoek vinden 40,2% van de mannen een blauwe oogkleur het mooist bij een vrouw. Dit komt omdat mannen een lichte oogkleur mooier zouden vinden dan een donkere. Bruine ogen kwam op de tweede plek met 29,2% en groene ogen op de derde plek met 17,5%.
Met een zachte gekleurde make-up haal je een neutrale kleur als grijs helemaal op. Draag een verzorgde make-up met een lipstick en blusher in een mooie, zachte tint als je kleding in neutrale kleuren draagt. Neem kleuren die passen bij je kleurtype.
Kleuren die neigen naar paars, purper, bordeaux en rood, laten groene ogen mooi uitkomen en creëren een waar contrast zodat je ogen oplichten. Zet het licht dus maar op groen voor oogschaduw en kleurpaletten met warme roodachtige tonen, maar let wel op dat je niet overdrijft bij het aanbrengen!
Om je blauwe ogen echt te laten knallen kun je het beste complementaire kleuren gebruiken. Dit zijn kleuren die in het kleurenwiel recht tegenover de kleur liggen die je wilt laten stralen. In dit geval is dat blauw, en ligt daar de kleur oranje tegenover.
Ga voor neutrale kleuren die niet te erg er uit springen zoals grijs of aard kleurige make up die er voor zorgen dat pottenkijkers gefascineerd blijven door de knallende kleur van jejurken, niet je oogschaduw.
Hazelkleurige ogen is een bijzondere oogkleur: soms lijkt het bruin, soms lichtbruin en soms schijnen hazel ogen een beetje goudkleurig op. Hazelogen zijn een variatie op bruine ogen en moeten niet verward worden met groen. Amberkleurige ogen hebben een gouden of gele kleur. Dit komt door het pigment lipochroom.
Make-up voor hazel ogen
Laat je ogen extra groen, of juist bruin, blauw of grijs lijken. Groene oogschaduw kan de groene tint in hazel ogen meer laten opvallen. Paarse oogschaduw kan het grijs meer naar boven brengen en het groen accentueren. Blauwe oogschaduw laat het blauw mooi uitkomen.
Blauwe ogen
Warm type (herfst/lente): Bij jou staan de tinten oranje, bruin, roest/koper mooi. Oranje is de tegenpool van blauw, daarom laten deze kleuren jouw blauwe ogen eruit knallen! Gebruik een donkerbruin oogpotlood om jouw ogen extra te accentueren.
Ga bijvoorbeeld voor mooie diepe kleuren zoals donkerrood, violet of fuchsia om een statement te maken. Net zoals kleding met heldere kleuren je goed staat, geldt hetzelfde voor lippenstift. Jij bent op je mooist met een opvallende kleur op je lippen, denk bijvoorbeeld aan roze, rood of framboos.
Make-up voor het wintertype:
Voor de make-up dienen de koele kleuren als uitgangspunt gebruikt te worden. Foundation/poeder: zacht grijsroze, koel beige, geen warm beige of terra tinten. Blush: roze, pruim, donkerfuchsia. Oogschaduw: krachtige koele kleuren: blauwnuances, blauwpaars, seringenpaars, blauwgroen en grijs.
Als je een koele ondertoon hebt, is het belangrijk make-up in koele kleuren te gebruiken. Deze kleuren zien er natuurlijk uit bij jouw huid en zullen je een gezonde uitstraling geven. Koele kleuren zijn gemengd met blauw, er zit absoluut geen geel- of oranjetint in. Denk aan paars, roze, wijnrood, zeegroen en blauw.
Grijs: Mensen met grijze haren kunnen goed experimenteren met felle kleuren zoals rood, marineblauw en groen. Ook een zwart montuur kan prima. Geel of bruin is meestal niet de beste keuze.
Probeer eens een ander kapsel. Een korte bob of een kort kapsel met pony geven vaak net even een andere look, maar zijn wel eenvoudig in model te brengen. Wil je liever lang haar houden? Maak dan eens een knot in het haar, vlecht je haar of kies voor een kapsel met meerdere laagjes.
Wil je jouw grijze haar wat meer laten opvallen? Kies er dan voor om blauw, roze of paarse plukjes toe te voegen aan je haar. Dit staat niet alleen los heel lok, maar kan ook opgestoken of ingevlochten haar een leuke speelse touch geven.
Wat is een oogpotlood? Een oogpotlood is een potlood (joh..) met een beetje poederachtige tot creamy substantie die je kunt gebruiken om je ogen mee op te maken. Een oogpotlood kun je om heel je oog aanbrengen, op de waterlijnen gebruiken, op je ooglid of onder je ogen.
Grijze ogen: Bij de oogkleur grijs staan de kleuren mosgroen, donkerblauw, zilverblauw en antraciet. Over het algemeen genomen kiest men voor een donkere kleur zodat de doorgaans vaak lichtgrijze ogen echt knallen.
Crème oogschaduw is eigenlijk een oogschaduw op basis van crème, de naam zegt het al. Het product zit vaak in een potje of een tube, het is makkelijk aan te brengen en blijft lang zitten. In ons assortiment vind je crème oogschaduw in vele kleuren.