Blauwe kussens kunnen erg mooi zijn op een bank. Op onze gele bank vormt het meteen een zee/lucht en zon mooi samengevoegd. Groene kussens op je bank geven je interieur meteen iets stoers en fris. Zeker in combinatie met planten in huis heb je meteen die urban jungle sfeer goed te pakken.
Combineer geel altijd met basiskleuren zoals wit, zwart of antraciet. Hierdoor blijft de kleur geel in z'n kracht en versterken de kleuren elkaar. 2. Probeer eens om een kleurblok geel op de muur toe te passen.
Matcht het niet meteen, schilder dan iets wat je misschien wel weg wilde doen. Het kan zomaar goed uitpakken! Geel in je interieur past erg goed bij koele tinten zoals blauw, grijs, wit, zwart, groen en paars. Als accent heb je meteen een vrolijk en warme toevoeging te pakken.
Als je van grote kussens houdt dan kun je de volgende vuistregel aanhouden qua aantal: het aantal zitplaatsen + één. Heb je dus een grote bank met bijvoorbeeld 4 zitplaatsen, dan zijn 5 grote kussens een goed uitgaanspunt. Hetzelfde geldt voor een kleinere bank met 2 zitplaatsen, dan staan 3 grote sierkussens mooi.
Basis- en accentkleuren
Basiskleuren kunnen bijvoorbeeld zijn: taupe, wit, bruin en grijs. Deze kleuren zijn eigenlijk de perfecte basis voor de opbouw van een sierkussenset of om onderling met elkaar te combineren. Onder accentkleuren vallen kleuren als groen, okergeel, roze, blauw, mint en oranje.
Warme kleuren combineren met beige
Als je beige combineert met kleuren als oranje, bordeauxrood en bruin krijg je een chique, als het ware een Koninklijke sfeer in huis. Spelen met patroontjes is ook een leuke toevoeging. Zo hebben de wollen kussens van Elvang een prachtig ruitpatroon.
Vier hoofdkussens
Twee hoofdkussens is niet genoeg – er even vanuit gaande dat je een tweepersoons bed hebt. Ga voor vier! Zo blijven de kussens mooi recht overeind staan en creëer je meer volume. Dit oogt rianter en comfortabeler.
Start met een neutrale basis
Kussens in neutrale kleuren, ingetogen patronen en rustige texturen; ze zijn de basis voor elke bank. Kijk naar de hoofdkleuren in je interieur en neem deze over in de kussens en plaids op de bank. Taupe, gebroken wit en pasteltinten zijn altijd goed.
Voor mensen die veel transpireren is wol dé vulling bij uitstek. Wol beschikt namelijk over een sterk vochtregulerende functie. Het absorbeert als de beste, waardoor je altijd luchtig en droog slaapt. Daarnaast is wol een stevig materiaal, waardoor het geschikt is voor hoofdzakelijk stevige kussens.
Vrijwel alle sierkussens hebben een grootte van 40 bij 40 centimeter of 50 bij 50 centimeter. Sierkussens in deze formaten passen goed op een normale tot grote bank of stoel. Voor een wat kleinere bank of stoel, kun je het best voor kleinere kussens kiezen.
Geel is de kleur van de zon en van het licht en geeft een zonnig en vrolijk gevoel in je huis. Geel is de meest opvallende kleur van alle kleuren. Met een klein beetje geel in je interieur creëer je al een maximaal effect. Geel zorgt voor positiviteit en stimuleert creativiteit, activiteit en communicatie.
- Kleuren die mooi combineren met geel zijn wit, zwart, grijs of vergrijsd groen. - Wil je de kleur helemaal tot zijn recht laten komen? Pas geel dan toe in de keuken of de badkamer.
De kleur okergeel is een warme kleur. Het is een gele kleur met een beetje bruin en een gouden ondertoon.
Blauw en geel
Wat voor roze geldt, geldt eigenlijk net zo goed voor blauw: alle (vijftig) tinten blauw matchen met verschillende kleuren geel. Felblauw en felgeel zijn bijvoorbeeld een topcombi voor de kinderkamer, okergeel en navyblauw geven een onverwacht klassieke uitstraling.
Er zijn minstens 50 tinten geel, maar er is één tint die super mooi en tijdloos is en nu razend populair: okergeel. Een warme kleur, die op heel veel manieren toe te passen is in het interieur. Geel in een interieur, er is een beetje lef voor nodig en niet iedereen is direct fan. Té veel, té vrolijk, té zomers…
Thuis lig je de hele nacht op het hoofdkussen en alleen dan kun je goed ervaren of het het juiste hoofdkussen is. Over het algemeen heb je 10 nachten nodig om te wennen aan je nieuwe hoofdkussen.
Een goed hoofdkussen zorgt ervoor dat je hoofd tijdens het slapen niet te ver voor- en achterover of opzij buigt. Het beste is een kussen waarop je hoofd ongeveer in een rechte lijn ligt met je ruggengraat. Dit is ook belangrijk bij de keuze voor de juiste matras.
Het donzen kussen
Het meest populair (als we naar de verkoopcijfers kijken) is nog steeds het donzen en/of veren kussen, ook wel donskussen genoemd. Al naar gelang de vulling van dit kussen is het lekker zacht (100% dons) of juist hard (100% veren).
HOEVEEL KUSSENS GEBRUIK IK? Als je de bank gaat decoreren en je houdt van grote kussens, dan is de basisregel om één kussen meer neer te leggen dan het aantal zitplaatsen dat op de bank beschikbaar is. Je legt dus voor een tweezitsbank 3 grote kussens neer.
Mariska Jagt: "Plak je bank en meubels niet direct tegen de muur." Als je namelijk je bank en andere grote meubelstukken nét een paar centimeter van de muur schuift, zal je kamer ruimtelijker ogen, legt Mariska uit. Je creëert hiermee meer luchtigheid.
Ook een wandrek kan je prima boven de bank hangen. Ideaal om je mooiste accessoires op te plaatsen. Een rond wandrek is nu helemaal hip en staat hartstikke leuk aan de muur boven de bank. Denk ook eens out of the box, een wandrek voor in de keuken of kapstok kan ook prima boven de bank.
Het algemene advies is om uw lakens minstens één keer per week te verschonen. Zorg ervoor dat het wordt gewassen op hoge temperaturen – 60 graden of hoger wordt aanbevolen. Laat tussen we wasbeurten door het dekbed zelf open op bed liggen met de ramen open om het te laten luchten.