Basis- en accentkleuren
Basiskleuren kunnen bijvoorbeeld zijn: taupe, wit, bruin en grijs. Deze kleuren zijn eigenlijk de perfecte basis voor de opbouw van een sierkussenset of om onderling met elkaar te combineren. Onder accentkleuren vallen kleuren als groen, okergeel, roze, blauw, mint en oranje.
Wil jij je interieur graag een neutrale en zachte uitstraling geven, dan is de kleur taupe perfect te combineren met verschillende andere tinten taupe, grijs of wit. Wil jij een warme sfeer creëren, kies van voor de kleuren terracotta, groen, zwart, bruin of okergeel voor op je bank.
Welke kleuren passen het beste bij een beige bank? Het lijdt geen twijfel dat beige een warme kleur is. Het past goed bij de meeste andere aardetinten en natuurlijk bij de kleur groen. Door groen te gebruiken, kun je een gevoel van natuurlijkheid creëren.
Kies voor verschillende materialen zoals leer, fluweel en stof. Wissel ook af met verschillende patronen. Ga bijvoorbeeld voor verschillende geometrische vormen, prints of stiksels. De afwisseling zorgt voor een spannend geheel.
HOEVEEL KUSSENS GEBRUIK IK? Als je de bank gaat decoreren en je houdt van grote kussens, dan is de basisregel om één kussen meer neer te leggen dan het aantal zitplaatsen dat op de bank beschikbaar is. Je legt dus voor een tweezitsbank 3 grote kussens neer.
Als je van grote kussens houdt dan kun je de volgende vuistregel aanhouden qua aantal: het aantal zitplaatsen + één. Heb je dus een grote bank met bijvoorbeeld 4 zitplaatsen, dan zijn 5 grote kussens een goed uitgaanspunt. Hetzelfde geldt voor een kleinere bank met 2 zitplaatsen, dan staan 3 grote sierkussens mooi.
Deze kleur combineert goed met aardetinten zoals grijs, antraciet, terracotta en bruin. 'Gewoon' beige: Hiermee bedoelen we de tint die het vaakst voorkomt en naar tan of lichtbruin neigt. Deze kleur kan wel wat hebben en staat mooi bij levendige kleuren als rood, groen, geel, blauw en paars.
Je noemt de kleur ook wel zandkleur of ecru; hierin zijn zowel donkere tinten als meer lichte tinten te onderscheiden. Het bijzondere is dat beige tot de bruine kleuren behoort: een warme kleur, die daardoor weliswaar ook weleens als een beetje saai wordt gezien.
Zijn er ook andere kleuren met zand of beige te combineren? ,,Zeker, als het maar niet te helder is. Dus niet knalgeel, maar okergeel is bijvoorbeeld prachtig. Diepblauw of wat meer vergrijsd blauw ook.
COGNAC BANK COMBINEREN MET ZWART WIT
Combineer het dan met een zwart-wit interieur. Hierdoor weet je zeker dat jouw bank opvalt! De cognac kleur is een stijlvolle kleur die rust en warmte uitstraalt. Ook zie je de kleur vaak in een industrieel interieur in combinatie met zwarte accessoires: match made in heaven, dus!
Het is een kwestie van smaak, maar de combinatie is ook heel goed mogelijk! Mocht je toch een sfeervol en huiselijk interieur een fris toontje willen geven, kies dan voor koele kleuren kussens op de beige of bruine bank: grijs, blauw, antraciet of groen.
Voor mensen die veel transpireren is wol dé vulling bij uitstek. Wol beschikt namelijk over een sterk vochtregulerende functie. Het absorbeert als de beste, waardoor je altijd luchtig en droog slaapt. Daarnaast is wol een stevig materiaal, waardoor het geschikt is voor hoofdzakelijk stevige kussens.
Vrijwel alle sierkussens hebben een grootte van 40 bij 40 centimeter of 50 bij 50 centimeter. Sierkussens in deze formaten passen goed op een normale tot grote bank of stoel. Voor een wat kleinere bank of stoel, kun je het best voor kleinere kussens kiezen.
Kleur op de grijze bank
'Grijs is een goede drager van volle kleuren. ' Met een knip van haar vingers liggen er een paar kussens in kleuren die roepen 'hier ben ik'. Okergeel, zalmroze, feloranje en kobaltblauw: dit kleurpalet laat niet met zich sollen en steekt prachtig af tegen het grijs.
Zet een lichtgrijze bank bijvoorbeeld voor een donkerblauwe muur of combineer de bank met verschillende soorten donkerblauwe sierkussens. Liever wat lichter, rustiger en koeler? Kies dan voor een lichtere kleur blauw. Ook hier kun je weer alle kanten mee op.
“Beige is een warme tint en als je boven de 50 bent, flatteren koude kleuren doorgaans meer.” Dit schreeuwt om uitleg. Er zijn dus koele en warme kleuren. Warme kleuren hebben altijd een flinke scheut geel, koele kleuren bevatten blauw of nonkleuren zoals zwart, wit of grijs.
De kleur brengt de natuur en zomer in huis, maar dan op een verstilde manier. Beige is daarnaast een allemansvriend: het combineert prachtig met hout en rustige tinten en zorgt voor evenwicht in een ruimte met wat warmere en fellere kleuren.
In het verleden waren beige en ecru synoniemen voor exact dezelfde kleur. Van oorsprong wordt "ecru" gebruikt als men praat over stoffen zoals zijden en linnen in hun oorspronkelijke, nog niet gebleekte staat. Ecru komt van het Franse woord écru, wat letterlijk 'puur' of 'ongebleekt' betekent.
1. Lichtgrijs & beige. Als je jouw interieur zo neutraal mogelijk wilt houden maar toch warmte mist, is beige de perfecte kleur om mee te combineren. Ga voor een grijze bank en plaats er beige fauteuils bij, of kies juist voor een beige keukenwand en maak een statement met een lichtgrijze keuken.
In combinatie met warme tinten. Omdat het een zeer veelzijdige kleur is, combineert beige perfect met andere neutrale kleuren zoals crème, wit en grijs. Maar ook met meer dominante en warme tinten zoals oranje en bruin, of lila en blauw is beige prachtig.
Normaal beige: Over het algemeen is de kleur beige het beste te omschrijven als licht bruin of tan. Opvallende en felle kleuren passen hier het leukste bij. Ze brengen de outfit tot leven zonder dat er teveel contrast is. Rood, geel, blauw, paars, groen, het kan en mag allemaal.
Start met een neutrale basis
Kussens in neutrale kleuren, ingetogen patronen en rustige texturen; ze zijn de basis voor elke bank. Kijk naar de hoofdkleuren in je interieur en neem deze over in de kussens en plaids op de bank. Taupe, gebroken wit en pasteltinten zijn altijd goed.
De meeste mensen hebben gewoon 1 slaapkussen op hun bed liggen. Slaap je met z'n tweeën? Dan liggen er natuurlijk 2 kussens. Slaapkussens zijn er vaak in 3 verschillende maten: standaard, kingsize en queensize.
Hoofdkussens zijn er in alle maten en soorten. De standaardmaat is in Nederland 60×70 cm. Van deze maat bieden wij dan ook de meeste kussens aan. De speciale maten zijn vooral te krijgen bij de kussens met neksteun, wij bieden hier de maten 40×60 cm, 50×35 cm, 50×70 cm en 60×60 cm aan.