De lékkerste ketjap met maar liefst 30% minder suiker*. De helft van de suiker is vervangen door stevia, dat gewonnen wordt uit de blaadjes van de Steviaplant, ook wel honingkruid genoemd.
Ketjap Manis 30% minder suiker. 30% minder suiker*, 100% smaak! De helft van de suiker in deze ketjap manis is vervangen door Stevia-extract, een zoetstof van natuurlijke oorsprong. Stevia benadrukt de typische zoete sojasaus smaak extra, de smaak van deze Ketjap Manis is dan ook erg lekker!
Heb je per ongeluk geen ketjap in huis, dan kun je één deel sojasaus mengen met één deel suiker of melasse. Wil je extra veel smaak? Dan kun je ook nog gember of bijvoorbeeld steranijs toevoegen. Het is niet helemaal hetzelfde, maar in geval van nood kom je er goed mee weg.
Met een fles ketjap manis kiest u bijvoorbeeld voor een zoete saus. Met een klein flesje ketjap medja gaat u voor de extreem zoete variant, nog zoeter dan de manis. Het zoete karakter van het klein flesje ketjap medja heeft het te danken aan de toevoeging van extra veel suikerstroop.
Ketjap Medja is een heerlijke Indonesische sojasaus die wordt gemaakt op basis van sojabonen, kruiden, zout en eventueel zoet gemaakt door de toevoeging van palmsuiker of rietsuiker.
Soja is voornamelijk geschikt in om in te dippen of dipsausjes mee op smaak te brengen.Het is zouter dan ketjap. Ketjap manis is wat dikker en stroperiger van structuur en is mede daarom niet zo geschikt om in te dippen, maar wordt vooral gebruikt om sauzen en gerechten mee op smaak te brengen.
Bovendien bevat lichte sojasaus minder calorieën en vet dan andere sauzen, waardoor het een ideale keuze is voor mensen die op zoek zijn naar een gezonde levensstijl. Het is ook een goede bron van eiwitten en aminozuren, die essentieel zijn voor een gezond dieet.
Toegevoegde suiker in Kecap Manis
Deze karamelsaus wordt gebruikt in Indonesische gerechten zoals mee goreng en nasi goreng. De aromatische zoetheid - en lege calorieën (calorieën zonder voedingsstoffen) - komt van palmsuiker . Eet minder kecap manis als je op je suikerinname let.
De twee belangrijkste en meest bekende soorten zijn ketjap asin en ketjap manis. De asin is de zoute variant, de manis kent een zoete smaak.
Sojasaus bevat ongeveer 1000 milligram natrium per eetlepel, wat de bloeddruk kan laten stijgen. Dit kan een reden tot zorg zijn voor diabetici, omdat het hart- en vaatziekten kan veroorzaken en het risico op hartaanvallen en beroertes kan vergroten .
In Nederland wordt met ketjap meestal ketjap manis bedoeld, ofwel zoete sojasaus. Heb je geen ketjap manis in huis, maar wel sojasaus? Dan kun je sojasaus combineren met een beetje suiker of honing voor een vergelijkbaar effect.
Mrs Taste Suikervrij , nul calorieën, nul natrium, nul suiker, veel vezels, keto-vriendelijk, paleo-vriendelijk, ketchup en sauzen (SHOYU SOJASAUS)
Tamari of vloeibare aminozuren in plaats van sojasaus
Tamari is een glutenvrije versie van sojasaus, en de variant met weinig natrium smaakt net zo goed. Liquid aminos is een glutenvrije, op sojabonen gebaseerde kruidenmix. Coconut aminos zijn een niet-sojabonenoptie die afkomstig is van het sap van een kokospalm.
Yakso Ketjap Manis No Salt Bio 250ml. Yakso Ketjap Manis No Salt Bio heeft wel de bekende Ketjap Manis smaak maar niet het zoutgehalte en is een onmisbaar ingrediënt in de Oosterse keuken. Zo past het binnen een zoutarm dieet of is geschikt voor mensen die van minder zout houden.
Hij bevat onverzadigde vetten en zit boordevol pectine, een soort voedingsvezel die de slechte cholesterol (LDL) verlaagt. Soja is ook rijk aan plantaardige eiwitten die de cardiovasculaire gezondheid verbeteren. En dat doen de aanwezige isoflavonen, lecithine, saponinen en vezels eveneens.
Er zitten 37 kilocalorieën in 1 eetlepel (16 gram) ketjap.
Is sojasaus gezonder dan zout? Ondanks dat sojasaus veel natrium bevat - ongeveer 870 mg per eetlepel - is het nog steeds aanzienlijk minder dan de 6.976 mg natrium in een eetlepel zout, wat de reden is dat sommige mensen sojasaus gebruiken als zoutvervanger.
Sauzen zoals KETJAP MANIS zijn niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding. KETJAP MANIS kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Wat is het verschil tussen ketjap manis en sojasaus? Ketjap manis en sojasaus zijn allebei gemaakt van sojabonen. Ketjap gebruik je echter vooral in de Indonesische keuken, terwijl sojasaus voornamelijk in Japanse gerechten voorkomt. Ketjap en sojasaus zijn dus absoluut niet verwisselbaar voor elkaar.
Lichte sojasaus is zouter en wordt meer gebruikt voor de smaak, en donkere sojasaus is over het algemeen dikker, minder zout en iets zoeter dan lichte sojasaus, dus ideaal om kleur toe te voegen. Donkere sojasaus voegt intensiteit en kleur toe aan mijn Sojasaus Kip & Noedels.
Ketjap A Manis Kentel No.1 (manis betekent zoet) is een zoete ketjap geproduceerd van natuurlijk gebrouwen sojasaus direct geïmporteerd vanuit Azië. Dit betekent dat de sojabonen via een authentiek natuurlijk proces van enkele maanden zijn gefermenteerd en verwerkt tot sojasaus.
Het duidelijke verschil is dat sojasaus (of lichte sojasaus) zout is en de consistentie van water heeft, terwijl kecap manis zoeter is (manis betekent zoet in het Maleis/Indonesisch) en de consistentie heeft van ahornsiroop.
De Kikkoman Japanse sojasaus is een van de betere sojasauzen omdat hij niet alleen zout is, maar ook hoog in umami én lichtzoet. Niet te vergelijken met ketjap en Maggi die veel zoeter zijn en relatief veel additieven bevatten. Kikkoman sojasaus wordt op een natuurlijke, traditionele manier geproduceerd.
Voor zoute ketjap zweren wij bij Megachef. Zoute ketjap is altijd een indonesische sojasaus, Ketjap asin dus, en voor zoete ketjap, ketjap manis. ketjap medja is zoet en hartig en minder bekend en wordt vaak bij de manis gezet.