Oppassen geblazen voor klanten van de Albert Heijn die de AH boerenkaas belegen plakken 30+ in de koelkast hebben liggen. De pakjes met houdbaarheidsdatum 30-01-2020 kunnen voedselvergiftiging veroorzaken, meldt de supermarktketen.
Albert Heijn heeft besloten AH Queso Iberico kaas uit de winkels terug te halen. Het product bevat verhoogde aantallen E. coli die mogelijk behoren tot de pathogene STEC bacteriën. In enkele producten is mogelijk Listeria monocytogenes aanwezig.
Listeria is vooral te vinden in langdurig gekoeld bewaarde producten die zonder verhitting worden gegeten. Risicoproducten zijn rauwmelkse kaas, voorverpakte gerookte vis, voorverpakte vleeswaren en rauwe dierlijke producten.
Daarom is zuivel erg belangrijk voor een gezonde voeding hier in Nederland. Maar aan de andere kant bevat kaas ook veel zout en verzadigd vet. Door hier veel van te eten vergoot je het risico op hart- en vaatziekten. Ook is de kans op een hoge bloeddruk een stuk hoger door het hoge zoutgehalte.
Nee, de schimmel is niet gevaarlijk. De schimmelcultuur die zich vormt op de kaas is niet schadelijk en is een andere schimmelcultuur dan die van groente, fruit of brood, welke overigens wel schadelijk is. De schimmel kan de smaak van de kaas helaas wel beïnvloeden.
De supermarkten zelf zijn niet happig op informatie over de herkomst van hun kaas. Onder het uitgebreide assortiment kaas in het koelvak van Albert Heijn ligt tussen de vaderlandse Milner en Beemster ook 'Zaanlander'.
Streeckgenoten is een kwaliteitsmerk voor vleeswaren en specialiteiten van lokale topslagers. Deze slagers zijn exclusief geselecteerd voor Albert Heijn. Wat van ver komt, is lekker, zeggen ze wel eens.
Zo pakken we het aan. Wij willen zoveel mogelijk grip op de ketens. Vooral voor onze huismerkproducten kunnen we afspraken maken binnen de hele keten: we hebben een stem in elk stapje dat een product aflegt naar onze winkel. 50% van onze verse groente- en fruitproducten komt uit Nederland en 23% uit de rest van Europa.
Foodwatch deelde op Facebook een foto van een koelvak van Albert Heijn met onder andere broccoli uit Kenia en boontjes uit Marokko en noemde het 'het-duurzaamheid-kan-ons-niet-bommen-schap'. Maar het is niet alleen Albert Heijn die groenten uit Afrika of Latijns-Amerika haalt.
Albert Heijn gaat voor vers uit Nederland. Dat begint bij de jarenlange samenwerking met vaste boeren en telers. Samen met hen zorgt Albert Heijn dag in dag uit voor de allerbeste kwaliteit en smaak.
Albert Heijn, met zo'n 850 winkels de grootste supermarktketen in Nederland, laat de consument met een Hollands vlaggetje subtiel weten waar de melk vandaan komt. „De melk van ons huismerk is afkomstig van Nederlandse koeien in Nederland.
Het merk Zaanlander is gelicentieerd door en onder controle van Kaaslander. Zaanlander kaas is gemaakt van weidemelk afkomstig van koeien die ten minste 120 dagen per jaar, minimaal 6 uur per dag in de Nederlandse wei lopen.
“Grana Padano bevat twee stoffen genaamd isoleucine-proline-proline (IPP) en valine-proline-proline (VPP). Deze kunnen voor ontspannen bloedvaten en een lagere bloeddruk zorgen”, aldus hoofdonderzoeker Giuseppe Crippa. “Ze hebben ongeveer dezelfde werking als verschillende soorten bloeddrukverlagende medicijnen.
Omschrijving. Deze Albert Heijn zuivel is voor 100% afkomstig van koeien die minimaal 120 dagen per jaar, 6 uur per dag in de wei lopen. De weidegang geeft koeien meer bewegingsruimte en in de wei hebben de koeien ruimte voor hun natuurlijke graasgedrag.
Bananen kunnen de bloeddruk verlagen. Door het hoge gehalte aan kalium in bananen zijn bananen goed voor je hart. Want het hart heeft kalium nodig om bloed in het lichaam rond te pompen. Het hoge gehalte aan magnesium kan er voor zorgen dat je migraine minder wordt.
Een normale bloeddruk is dus per leeftijd hetzelfde. Een gezonde tensie is onder de 140/90. Ook voor ouderen gelden dezelfde bloeddrukwaarden. Alles boven de 140/90 is dus aan de hoge kant, of je nu 18 bent of 81.
Kalium is belangrijk voor een normale bloeddruk. Veel kalium zit in banaan, krenten en rozijnen. In een appel zit niet zo veel kalium. Maar appels zijn de meest gegeten fruitsoort in Nederland.
We hebben gedacht aan elk moment, van ontbijt tot borrel tot nagerecht. En hebben alles: AH Excellente feestbrood voor het ontbijt, AH Excellent voorgerechten voor een heerlijke start van het kerstdiner en AH Excellent hoofdgerechten met vlees, vis, gevogelte of vega(n).
Lidl is de goedkoopste supermarkt voor huismerken, gevolgd door Dirk en Vomar. Aldi is gezakt naar de vierde plaats. Dit blijkt uit een prijspeiling van de Consumentenbond. De duurste supermarkt voor huismerken is Poiesz.
Momenteel heeft de retailer vier eigen merken: AH Basic (laagste prijs), AH Huismerk (middensegment), AH Excellent (premium) en AH Biologisch.
Waar wordt Zaanse Hoeve gemaakt? Even snel googlen en wat blijkt: De Zaanse Hoeve ligt niet in de buurt van Zaandam maar zo'n 350km verderop in Wiefelstede-Dringenburg!
Dat producten zoals melk en vla duurder worden, komt onder andere doordat FrieslandCampina de boeren meer moet betalen voor de melk. Daarnaast zijn grondstoffen zoals cacao en vanille duurder geworden omdat er steeds meer vraag naar deze producten is. FrieslandCampina heeft bovendien te maken met hogere energiekosten.
De zwart- en roodbonte koeien worden in Nederland, Belgie en Duitsland gehouden. Zo komt de Milbona-melk uit de regio Ammerland, net over de grens bij Groningen.
Eigenschappen. AH Basic Premium Lager is een huismerkbier van supermarktketen Albert Heijn. Dit bier wordt ook exclusief verkocht en geleverd door de Albert Heijn.
Albert Heijn vraagt voor een doosje van 400 gram nog 4,29 euro. Dat is meer dan bij Jumbo en Coop die 3,59 euro vragen. Plus en Dirk zijn dubbeltjes goedkoper met 2,80 euro en 2,49 euro.