Oatly havermelk De havermelk schuimt het beste van allemaal. De smaak is iets zoetig en romig, maar niet overheersend. Samen met de Soja melk is dit de beste optie voor het maken van een goede cappuccino. We hebben wel gemerkt dat niet iedere havermelk goed schuimt, maar die van Oatly wel.
Cowhead en Arla verkopen hier allebei een versie die overal verkrijgbaar is in grote supermarkten. Ze schuimen goed. Maar als ik havermelk gebruik, schuimt Oatly Barista goed, naar mijn ervaring.
Het geheim van perfect opgeschuimde haverdrank is om constant en snel te blijven bewegen. Hierdoor wordt er lucht ingeklopt en ontstaat er schuim.
Welke melkopschuimer voor havermelk? De Philips Senseo CA6500/60 en de KitchenBrothers Elektrische Melkopschuimer werken volgens gebruikers goed met barista havermelk. De Philips Senseo is de nummer één in onze lijst en is iets duurder dan de KitchenBrothers Elektrische melkopschuimer.
Heb je wel eens gewone havermelk gebruikt om schuim van te maken voor je cappuccino? Goede kans dat dit mislukt is, want het schuimt voor geen meter. Havervlokken bevatten namelijk totaal geen vetten, die je wel nodig hebt, en daarnaast zit er per 100 gram ook slechts 1,1 gram eiwitten in. Dit is te weinig.
Oatly havermelk
De havermelk schuimt het beste van allemaal. De smaak is iets zoetig en romig, maar niet overheersend.
Voor het beste resultaat verwarm je eerst je havermelk.Zodra het warm is, doe je de opschuimer erin en gebruik je het een minuut lang, waarbij je het over het hele oppervlak beweegt .
De Friesche Vlag Barista Haver kwam als beste uit de test. Deze havermelk is romig, heeft het beste schuim uit een volautomatische koffiemachine en is in combinatie met onze koffie perfect in balans. Met een gemiddeld rapportcijfer van een 8,5 was het unaniem onze favoriet.
Het maakt niet uit welke melk je gebruikt voor het opschuimen, maar volle melk geeft het mooiste resultaat en de beste smaak. Ook is volle melk het meest geschikt voor latte art.
Deze opschuimer is ook geschikt voor special hiervoor bedoelde plantaardige melk, zoals soja- of havermelk. Wat voor melk je ook gebruikt, binnen 90 seconden heb je mooi stevig melkschuim.
☁️ KOUD SCHUIM THUIS
Maar dat is nog niet alles wat je ermee kunt doen! Zo maak je een heerlijke cold foam: Giet wat van je favoriete Oat Creamer in een kleine kom en gebruik je handopschuimer of garde om het op te kloppen tot een licht en luchtig cold foam.
De meeste Starbucks-vestigingen gebruiken Oatly Barista Edition voor hun havermelk.
De Barista Edition heeft een hoger vetgehalte, 3% om precies te zijn, waardoor het extra romig is . Het is perfect in espresso en koffie, geweldig om mee te bakken en koken, en kan zelfs rechtstreeks uit het pak worden gedronken. Onze Original havermelk heeft een vetgehalte van 2% en is heerlijk op ontbijtgranen, in smoothies of puur geserveerd.
Deze nieuwe "super basic" havermout bestaat uit: haver, water, zeezout en citrusvezels. Ik vind het heerlijk hoe goed dit schuimt , maar de smaak is een beetje waterig en geeft niet hetzelfde warme knuffelgevoel als de gewone blauwe havermout ð§¸
Kan havermelk worden verwarmd? Natuurlijk kunnen havermelk en alle zelfgemaakte plantaardige melken worden verwarmd , maar wees voorzichtig hoe je het doet, want er zijn kleine details die cruciaal zijn om van onze melk in goede staat te genieten. Laten we de melk opwarmen in de magnetron of in de traditionele steelpan, we moeten voorkomen dat het kookt.
Je kunt magere, halfvolle of volle melk, biologische, lactosevrije en notenmelk gebruiken om een geweldig schuim te krijgen. Als je een beginner bent, is magere of halfvolle melk misschien de beste optie voor gemakkelijk opschuimen. Maar wat betreft smaak is volle melk over het algemeen het beste type melk om op te schuimen.
Welke melk gebruikt een barista? Barista's gebruiken over het algemeen gepasteuriseerde volle melk.
Voor het goed opschuimen van melk dient deze goed koud te zijn. Zo krijgt de melk de tijd om luchtig te worden, voordat de melk te heet wordt tijdens het opschuimen. Te heet schuim verliest luchtigheid en zakt weer in. Je kunt melkschuim tot maximaal 65 ˚C verhitten.
Verwarm de havermelk en voeg een snufje kaneel toe. Verwarm de havermelk op het fornuis of in de magnetron en voeg dan een snufje kaneel toe. Roer de kaneel door de verwarmde havermelk. Schuim de havermelk met kaneel op.
Tot er barista-versies op de markt kwam, die gewoon te koop waren in de supermarkt. Toen stapte ik over. De barista-versie van havermelk schuimt niet zomaar, maar omdat er additieven aan worden toegevoegd, zoals de zuurteregelaars dikaliumfosfaat en extra vetten (koolzaadolie of zonnebloemolie).
Havermelk bevat doorgaans minder eiwitten dan zuivel- en sojamelk. Maar daar hoeft u zich waarschijnlijk geen zorgen over te maken . Deze melksoorten bevatten doorgaans meer vezels en minder vet dan zuivel- en andere niet-zuivelmelksoorten, zoals kokosmelk (ervan uitgaande dat u volle opties of die met toegevoegde suiker vermijdt).
Havermelk produceert niet dezelfde schuimhoogte als koemelk. Havermelk schuimt gemakkelijk, maar het schuim verdwijnt sneller dan bij zuivelproducten . Als u van schuim houdt, schuim de havermelk dan direct op voordat u het drinkt.
Voor het maken van je eigen havermelkkoudschuim heb je een melkopschuimer nodig , maar zodra je het concentraat, de havermelk en de melkopschuimer hebt, kun je aan de slag!