Flightradar24 is a free flight tracker app and includes all the above features. If you want even more great features from Flightradar24 there are two upgrade options—Silver & Gold—and each comes with a free trial.
Flightradar24 is ongetwijfeld de populairste vluchtenvolger van allemaal. De app is steevast hoog in de ranglijsten in de App Store te vinden, vooral rond het vakantieseizoen. Flightradar24 zit vol met allerlei handige functies zoals Apple Watch-ondersteuning en heeft alle basisfuncties aan boord.
Flightradar24 staat steevast bovenaan in de App Store. Met deze flighttracker-app kun je alle kanten op: je kunt de vlucht van een vriend of familielid volgen of kijken naar het vliegverkeer op een bepaalde locatie.
Veel delen van Europa en Noord-Amerika hebben MLAT dekking boven 5.000 – 10.000 voet (ongeveer 1500-3000 meter). Voor sommige locaties is er MLAT dekking beneden de 1500 voet (450 meter), zoals Amsterdam. Buiten deze gebieden is het dus ook mogelijk dat het vliegtuig (tijdelijk) niet zichtbaar is.
Over het algemeen is de data in Flightradar24 zeer betrouwbaar. Voornamelijk bij de grote maatschappijen zal alles up-to-date zijn, en met behulp van de ADS-B signalen is de GPS vrij nauwkeurig.
De radar is wereldwijd en bijna alle vliegtuigen over Nederland, Europa en de wereld zijn live te volgen. Je kunt ook inzoomen op de verschillende vliegvelden van Nederland waardoor je precies kan zien hoe en wanneer een vliegtuig opstijgt (bijvoorbeeld op onze pagina vlucht volgen Schiphol).
,,De wereldwijde vloot telt nu meer dan 29.000 passagiersvliegtuigen. Die zijn ongeveer 38 procent van de tijd in de lucht. Gemiddeld vliegen er dus 11.000 toestellen tegelijkertijd in de atmosfeer.'' Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van tien jaar geleden.
Luchtbeeld. De AN-MPQ53-radar kan in een hoek van 120 graden tientallen kilometers ver kijken.
Hoe controleer ik de status van mijn vlucht? Het is aan te raden om de status van je vlucht te controleren voordat je naar de luchthaven vertrekt. Zoek op Google of Flightradar24.com naar het nummer van je vlucht.
De nieuwe Schiphol-app is gratis te downloaden in de Play Store via onderstaande link. Zorg dat je over Android 4.4 of hoger beschikt.
De vijftien veiligste luchtvaartmaatschappijen
In Europa, waar de onderzoekers andere criteria hanteerden om tot hun ranglijst te komen, staat KLM bovenaan, gevolgd door Finnair en Air Europa.KLM-dochter Transavia staat daar op de vierde plaats.
Het snelste passagiersvliegtuig ter wereld is momenteel de Boeing 747-8i, met een topsnelheid van ongeveer 1.062 km/u. De gemiddelde snelheid van een gewoon passagiersvliegtuig is daarentegen maximaal 900 km/u.
De uitgebreide vluchtdetails die je ziet in de afbeelding verschijnen wanneer je aan de linkerzijde klikt op vluchtdetails onder het logo van de airline. Als je vervolgens op het vluchtnummer klikt, in dit geval EK146, dan kun je onderaan zien met welk vliegtuig je naar je bestemming vliegt.
Statistisch gezien heb je een kans van 1 op 3,2 miljoen dat het vliegtuig waarin jij zit neerstort of een ander ongeluk krijgt. Daarnaast was 2016 een heel veilig jaar: 'slechts' 19 crashes waarbij tenminste een dode viel. En toch, het zal je maar gebeuren.
American Airlines, 949 vliegtuigen
*Het overzicht is samengesteld door Lufthansa. fanpage.
Een vliegtuig vliegt gemiddeld tussen de 850 en 950 kilometer per uur. Een uitschieter is de Airbus A380, die vliegt rond de 1000 kilometer per uur. Je zult misschien denken dat een kleiner vliegtuig sneller vliegt, omdat er dan minder gewicht is dat verplaatst moet worden.
Burgerluchtvaart is goed voor iets meer dan de helft van het totale aantal vluchten. Als je ook de privévliegtuigen, het vrachtvervoer, helikopters en overheidsvluchten in rekening brengt, vinden er wereldwijd gemiddeld zo'n 230.000 vluchten per dag plaats.
Wil je dus een vlucht KLM volgen kan dat via de luchtvaartmaatschappij pagina. KLM vluchten volgen via een app is ook mogelijk via deze tools. Als je in de App store zoekt op de radar apps zijn deze gratis te downloaden en kan je zodoende bijvoorbeeld altijd je KLM vlucht naar Curaçao volgen.
Het zwaarste vliegtuigongeluk in Nederland had plaats in 1992.... Het ernstigste ongeluk waarbij een Nederlands toestel betrokken was, had plaats op het vliegveld van Tenerife op de Canarische Eilanden. Daar botste in 1977 een Boeing 747 van de KLM op een ander toestel.
Hoewel zelfs zware turbulentie op zich een vliegtuig niet kan doen neerstorten, kan ze bestaande noodsituaties zeker versterken.