Over het algemeen moet je de rode+blauwe draad gebruiken, het komt ook geregeld voor dat men in de wijkcentrale de witte+oranje draden heeft aangesloten en in zeldzame gevallen andere combinaties.
Er lopen meestal vier draden naar het IS/RA-punt: rood (a-draad), blauw (b-draad), oranje en wit. Vroeger was het nodig dat al deze draden gebruikt werden, maar tegenwoordig worden alleen nog de rode en blauwe ader gebruikt.
Een telefoonkabel verbindt de vaste telefoon met een telefoonstekker of wandcontactdoos. Alle kabels van Scanpart hebben aan beide kanten een RJ11 6/4 stekker. Dit is de standaard aansluiting voor vaste telefonie. Deze kabels zijn daarom geschikt voor ieder vast toestel, ongeacht het merk of type van het product.
Doorgaans is het ISRA punt te vinden in de meterkast van je woning. Op deze locatie moet het modem van de internet provider aangesloten worden. Mocht je het ISRA punt niet in de meterkast kunnen vinden, kijk dan eens goed in de gang en de woonkamer.
Deze aansluiting wordt ook gebruikt voor het aansluiten van een netwerkkabel op bijvoorbeeld een computer. Om de connectie te kunnen maken tussen een RJ11- en een RJ45-aansluiting kan er gebruik worden gemaakt van de RJ11- naar RJ45-DSL-kabel (1 meter).
De telefoonaansluiting komt (meestal) binnen in de meterkast en is afgemonteerd in het zogenaamde ISRA-punt. Vindt u in de meterkast geen ISRA aansluiting? Dan heeft u waarschijnlijk een aansluiting via een hoofdstopcontact, dit is een stopcontact met vier gaten dat zich vaak in de woonkamer bevindt.
Om een huistelefoon op Ziggo aan te sluiten, steek je het uiteinde van de telefoonkabel in de Tel 1-poort van het modem. Het andere uiteinde steek je in het basisstation van je telefoon. Vervolgens hoef je alleen nog even te wachten tot het groene lampje van de Tel 1-poort brandt.
Een standaard telefoonkabel (Norm 88 voor binnenkabels en Norm 92 voor grondkabels) is opgebouwd uit groepen van vier getwiste aders en een blanke draad. De aders hebben in Nederland dezelfde kleuren als de Nederlandse vlag plus wimpel.
Algemene werking van de telefoon
In het telefoontoestel wordt het geluid (luchttrillingen) door middel van een microfoon omgezet in een elektrische stroom (elektrisch signaal). Het signaal wordt door kabels of een radioverbinding naar een telefooncentrale overgebracht.
Aan een analoge aansluiting koppel je 1 telefoonnummer waarmee je belt. Een voordeel aan analoog bellen is dat de telefoon altijd werkt, zelfs als de stroom uitvalt. Daarentegen is het niet mogelijk om meerdere telefoonnummers te koppelen, waardoor je maar op 1 nummer bereikbaar bent.
De usb C aansluiting is de standaardaansluiting voor Android smartphones. Het fijne aan deze aansluiting is dat de boven- en onderkant identiek zijn en je dus niet eerst hoeft te kijken op welke manier het kabeltje in je telefoon moet.
Standaard hebben de meeste mensen een analoge telefoonlijn, wat een gewone telefoonlijn van KPN Telecom is met 1 telefoonnummer. Je kunt ook een ISDN lijn hebben, wat betekent dat je 4 telefoonnummers hebt die je op jouw lijn kunt gebruiken.
ADSL is een digitale verbinding waarbij het downloaden van data sneller gaat dan het uploaden. Bij ADSL gebruik je je telefoonlijn om informatie (data) over het internet te versturen en ontvangen: denk bijvoorbeeld aan een datapakket dat verstuurd wordt zodat je een website kan bekijken.
'Touch base' betekent 'contact leggen' en gebruik je dus om aan te geven dat je met iemand contact opneemt om iets af te spreken. Voorbeelden: I'm just touching base with you to check if 3 p.m. is still OK. It's also possible to touch base with a friend on the other side of the world.
Indien op alle aanwezige handsets "Basis" knippert, kan de netvoeding van uw basisstation defect zijn. Of dit zo is test u als volgt: Pak een handset en schakel deze uit door langdurig op de Verbreektoets (Rode hoorn) te drukken.
Het Gigaset-basisstation base verbindt de sensoren met de smartphone. De gegevens van alle Gigaset Smart Home-sensoren komen in het Gigaset-basisstation base samen. Ze worden uiteindelijk via de router in de cloud verwerkt en via de app naar de smartphone gestuurd.
De plek van de hoofdaansluiting
De hoofdaansluiting vind je meestal in de meterkast of aan de muur in een hoek van de woonkamer. Kun je het niet vinden? Kijk dan ook eens in de gang, onder vensterbanken of in de kelder.
Het aansluitpunt zit meestal in een hoek van de (woon)kamer aan de straatkant of in de meterkast. Hierop sluit je de KPN apparatuur aan. Er zijn 2 soorten aansluitingen: DSL (koperdraad, ook wel ISRA genoemd)
CAI/COAX heeft u nodig als U TV kijkt via de kabel of via de satelliet. In oude woningen zit vaak de CAI aansluiting als standaard aansluiting in de woonkamer, dus dit is via de COAX kabel. (bovenstaande foto is een CAI aansluiting).
Het verschil zit in de manier waarop de connector is bedraad en het aantal draden dat is gebruikt. In een RJ11 kabel worden 4 draden gebruikt en in een RJ12 6 draden. De RJ12 kabel is daardoor geschikt voor bedrijven met een gecentraliseerd telefoonnetwerk.
Het verschil zit in het aantal aanwezige contacten. De stekkers zijn zogenaamde krimpconnectors en dienen met een krimptang aan de kabels te worden bevestigd.
Een RJ45 poort wordt ook wel internetpoort genoemd en wordt gebruikt om een internet kabel voorzien van een RJ45 connector aan te sluiten. De term RJ45 is voor velen onbekend, toch heeft iedereen er (bijna) dagelijks mee te maken. Een computer, modem, ethernet switch en Smart TV's zijn voorzien van een RJ45 poort.