Probeer te kiezen voor een chocolade met weinig toevoegingen -zoals nootjes of karamel – dat geeft het beste resultaat. Ook kun je van witte chocolade of hele pure chocolade een chocoladefondue maken, waarbij de witte veel zoeter zal zijn en de pure wat bitterder.
Welke chocolade kun je gebruiken bij een chocolade fontein? Bij een chocolade fontein is het belangrijk dat de chocolade gebruikt dat wat dunner is dan normaal. Gebruik dus zeker geen chocolade ganache, want dat is juist een wat dikkere substantie. Het beste kun je speciale fontein chocolade gebruiken.
Melkchocolade is de populairste smaak voor chocoladefonteinen, en dat is niet voor niets. Het past goed bij bijna elk soort eten dat je maar kunt bedenken – sinaasappelschijfjes, meloenen, snoepjes en zelfs wafels zijn hier allemaal geweldige keuzes.
In principe smelt alle chocolade, maar witte chocolade staat erom bekend dat het snel korrelig wordt. Je kunt dus het beste melkchocolade of pure chocolade gebruiken als je chocolade wilt smelten. Wil je je chocolade kleuren, dan kun je hiervoor wel het beste witte chocolade gebruiken.
U heeft minstens 1,8 kg nodig om deze chocoladefontein te kunnen vullen. Wij adviseren om één of meerdere zakken van 2,5kg te bestellen zodat u de chocoladefontein kunt bijvullen indien nodig. Indien de verpakking van de chocolade onaangebroken blijft kunt u deze kosteloos retourneren.
Thuisfonteinen hebben doorgaans minstens 4 pond chocolade nodig om gaten in de stroming te voorkomen . Ze kunnen doorgaans tot 6 pond chocolade tegelijk bevatten. Maar u kunt natuurlijk ook gesmolten chocolade toevoegen terwijl u bezig bent. Commerciële fonteinen hebben meer chocolade nodig (en kunnen dat ook).
Gebruiksaanwijzing: Plaats het apparaat op een stevige, vlakke ondergrond. Pak een kom die geschikt is voor de magnetron en vul deze met 700 gram chocolade en ¾ kopje olie (canola of plantaardig). Plaats de kom in de magnetron en roer de chocolade tot je een gladde massa hebt.
Halfzoete en bittere chocolade van topkwaliteit zijn goede keuzes. De beste keuze is couverture, dat favoriet is bij snoepmakers. Chocolade is verkrijgbaar in vaste repen of verschillende formaten chips en schijfjes. Als u chocoladerepen gebruikt, hak ze dan in gelijke stukken zodat ze gelijkmatig smelten.
Is alle chocolade geschikt om te smelten? Ja in principe wel, dus of je nu melk, puur of wit hebt, het zal allemaal smelten. Pure chocolade en melkchocolade kan je prima van een huismerk kopen. Goedkope witte chocolade daarentegen smelt niet goed en wordt vaak korrelig.
Om het vloeibaar te houden, moet je het in een container doen die het warm houdt, zoals die kleine chocolade fonduepotjes met een kaars eronder, of je moet er iets aan toevoegen dat het smeltpunt verlaagt.
Ja, je kunt elke chocolade gebruiken in een chocoladefontein, maar het moet zo geformuleerd zijn dat het een lagere viscositeit heeft, of, simpeler gezegd, vloeibaarder is . Als je gesmolten chocolade toevoegt aan een fontein zonder het te verdunnen, zal het je machine verstoppen.
Voeg indien nodig olie toe : Sommige recepten voor chocoladefonteinen vereisen de toevoeging van plantaardige olie of gesmolten cacaoboter aan de chocolade om ervoor te zorgen dat deze soepel stroomt. Als u couverturechocolade gebruikt, hoeft u mogelijk geen olie toe te voegen omdat deze al een hoog cacaobotergehalte heeft.
Met de ingebouwde verwarmingsfunctie kun je de temperatuur van de chocolade nauwkeurig instellen tot wel 150 °C. Dit zorgt ervoor dat de chocolade altijd de perfecte consistentie heeft om soepel over de lagen te stromen.
Chocoladefonteinen koop je online bij Blokker.
Smeltchocolade Melk is van hoogwaardige kwaliteit, die snel en soepel smelt. De smeltchocolade melk kun je makkelijk aanbrengen en heeft een uitstekende smaak. De chocolade is geschikt voor onder andere de garnering van koekjes, cake, bonbons en veel meer.
Daarom kun je dit het best combineren met zoet fruit zoals aardbeien, peren, mango's of bananen. Witte chocolade is van zichzelf erg zoet. Je kunt het daarom beter combineren met fruit dat iets zuurder of vlakker van smaak is zoals bessen of citrusvruchten. Ook meloen en passievrucht kan heel goed bij witte chocolade.
We raden aan om witte chocolade van goede kwaliteit te gebruiken, omdat die minder snel klontert dan de goedkopere varianten. Goede witte chocolade zijn bijvoorbeeld de witte chocolade callets en blokken van het merk Callebaut. Hierbij zijn de callets het makkelijkst te smelten.
Je kunt chocoladedruppels maken van witte, pure, melk- of halfzoete chocolade . Zoek naar hoogwaardige chocolade die rijk is aan cacaoboter en een hoog vetgehalte heeft. Chocoladechips zijn ideaal om de voorbereidingstijd te minimaliseren, maar een chocoladereep die in uniforme chips is gehakt, werkt ook.
Gebruik in dat geval 400 gram chocolade met 100-125 milliliter slagroom. Voeg al roerende de slagroom beetje bij beetje toe aan de gesmolten chocolade tot je de gewenste dikte hebt. Wil je de chocolade juist iets dunner en vloeibaarder krijgen? Een manier is om er een scheutje zonnebloemolie aan toe te voegen.
Twee van de populairste soorten chocolade voor mallen en andere populaire praktijken zoals dippen en enroberen zijn compound chocolade en couverture chocolade . Ze zijn goed voor veel meer dan deze, maar ze zijn ook twee van de populairste opties voor dit soort dingen en daarom zullen we ons op hen richten.
Chocolade kun je smelten au bain-marie. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met lichtjes kokend water. Let erop dat er geen waterdruppels of stoom in de kom terechtkomen en dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Laat de chocolade zachtjes smelten en roer geregeld om.
Voor een volwassener en luxueuzere vorm van cake pop, kunt u gesmolten chocolade gebruiken in plaats van candy melts . Door chocolade met een hoog cacaogehalte te gebruiken, krijgen uw cake pops een diepe smaak die niet wordt overstemd door zoetheid.
Melkchocolade van Callebaut voor je chocoladefontein
Hiervoor gebruik je speciale smeltchocolade, die bedoeld is voor het vullen van een chocolade fontein. De chocolade wordt extra gemakkelijk vloeibaar en daardoor zal de fontein zeker een succes worden.
De Princess 292994 chocoladefontein smelt de chocolade, en pompt deze vervolgens omhoog zodat hij over de drie lagen naar beneden stroomt. De Princess 292994 chocoladefontein is voorzien van een vermogen van 32 watt en komt met een inhoud van 0,4 liter.
Chocoladefontein reinigen
Haal de verschillende onderdelen van de fontein los (niet de motor!)en was die gewoon af in een sopje. De schaal was je ook af en daarna maak je alle onderdelen goed droog. Tip: sommige onderdelen kunnen in de vaatwasser, zeker als ze los aan of op een apparaat zitten.