In principe smelt alle chocolade, maar witte chocolade staat erom bekend dat het snel korrelig wordt. Je kunt dus het beste melkchocolade of pure chocolade gebruiken als je chocolade wilt smelten. Wil je je chocolade kleuren, dan kun je hiervoor wel het beste witte chocolade gebruiken.
We raden aan om witte chocolade au bain-marie te smelten. Witte chocolade heeft een heel laag verbrandingspunt van ongeveer 44 ºC. Met de au bain-marie methode heb je de meeste controle over de temperatuur, waardoor het meestal prima lukt om met deze methode witte chocolade te smelten.
Bent u een beginner en op zoek naar de beste smeltchocolade voor uw gietproject? Probeer dan eens couverturechocolade (verkrijgbaar bij leveranciers als Valrhona en Callebaut).
Warm je chocolade voor 30 seconden op. Wanneer deze 30 seconden zijn verlopen is het belangrijk om even goed door je chocolade heen te roeren. Is de chocolade nog niet gesmolten tot een gladde vloeistof? Verwarm deze dan nog een keer voor 30 seconden en roer hierna weer goed door.
Wanneer je een recept vindt dat vraagt om gesmolten chocoladechips, kies dan voor Ghirardelli Semi-Sweet Chocolate Chips . Ons Test Kitchen-team ontdekte dat deze chips heel gemakkelijk smolten en een superromige textuur hadden.
Is alle chocolade geschikt om te smelten? Ja in principe wel, dus of je nu melk, puur of wit hebt, het zal allemaal smelten. Pure chocolade en melkchocolade kan je prima van een huismerk kopen. Goedkope witte chocolade daarentegen smelt niet goed en wordt vaak korrelig.
Wafers zijn perfect om chocolade mee te smelten. In tegenstelling tot chips, houden ze hun vorm niet vast . Ze smelten soepel en worden stevig als ze worden gebruikt. Sommige wafels, zoals de A'Peels en de Snaps, hoeven niet te worden getemperd.
Ze worden best snel weer hard, dus wacht niet te lang. Als ze weer hard zijn geworden kan je ze zo vaak opnieuw smelten als je wilt. Mocht de gesmolten chocolade iets te dik zijn kan je er wat plantaardige olie, crisco of cacaoboter aan toevoegen om ze wat te verdunnen.
Het beste kun je speciale fontein chocolade gebruiken. Dat is chocolade waaraan meer cacaoboter is toegevoegd, waardoor deze dunner is als je het smelt. Je kun ook zelf maximaal 10% cacaoboter aan standaard chocolade toevoegen.
In bakvaste chocolade zit minder cacaoboter zodat deze chocolade bestand is tegen oventemperaturen tot 200 °C.
Zorg ervoor dat de mal koel is
Voordat u de mallen met chocolade vult, moet u ervoor zorgen dat de mallen voldoende zijn afgekoeld om te gebruiken. Als uw mal warm is, zet u deze eerst een paar minuten in de vriezer.
Je kunt chocoladedruppels maken van witte, pure, melk- of halfzoete chocolade . Zoek naar hoogwaardige chocolade die rijk is aan cacaoboter en een hoog vetgehalte heeft. Chocoladechips zijn ideaal om de voorbereidingstijd te minimaliseren, maar een chocoladereep die in uniforme chips is gehakt, werkt ook.
De beste keuze is couverture , dat favoriet is bij snoepmakers. Chocolade is verkrijgbaar in vaste repen of verschillende formaten chips en schijfjes. Als u chocoladerepen gebruikt, hak ze dan in gelijke stukken zodat ze gelijkmatig smelten. Chocoladechips hebben al de ideale grootte om te smelten.
Na vijf minuten plaatst u de chocolade gedurende 30 minuten in een koelkast op 14-16 °C om ze volledig te laten kristalliseren. Vergeet ze daarna niet uit te halen want anders kunnen ze last krijgen van de condens.
Als je chocolade smelt om er bijvoorbeeld mooie chocolade decoraties van te maken, is het belangrijk dat je hem op temperatuur brengt. Tempereren noemen ze dat met een chique woord. Hierdoor wordt je chocolade krokant en krijgt het een mooie glans.
In principe smelt alle chocolade, maar witte chocolade staat erom bekend dat het snel korrelig wordt. Je kunt dus het beste melkchocolade of pure chocolade gebruiken als je chocolade wilt smelten. Wil je je chocolade kleuren, dan kun je hiervoor wel het beste witte chocolade gebruiken.
Melkchocolade van Callebaut voor je chocoladefontein
Hiervoor gebruik je speciale smeltchocolade, die bedoeld is voor het vullen van een chocolade fontein. De chocolade wordt extra gemakkelijk vloeibaar en daardoor zal de fontein zeker een succes worden.
Deze Fudge met de smaak van chocolade is in blokjes, heeft een zachte bite en smaakt romig en zoet. Fudge wordt gemaakt van boter, suiker en melk en smaakt van zichzelf naar karamel. Een heerlijke snack voor de lekkere trek.
Chocolade kun je op verschillende manieren smelten: au bain-maire, in de oven of in de magnetron. Hiervoor kun je melkchocolade, pure chocolade, en witte chocolade gebruiken. Belangrijk bij het smelten van chocolade is dat je het niet laat aanbranden.
Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze in de bovenste pan van een dubbele boiler met heet, maar niet kokend, water . Een glazen of metalen mengkom op een steelpan halfvol water werkt als vervanging als je geen dubbele boiler bij de hand hebt. Laat de chocolade smelten, af en toe roerend, tot het glad is.
Candy melts, ook wel bekend als smeltsnoep, zijn een fantastische uitvinding op het gebied van bakken en decoreren. Deze veelzijdige snoepjes, die geen cacao bevatten, zijn de perfecte vervanger voor traditionele chocolade. Met een regenboog aan kleuren en een scala aan smaken zijn de mogelijkheden eindeloos.
Ze worden vaak gebruikt in recepten waar een meer uitgesproken chocoladesmaak en textuur gewenst zijn. Hoewel chocoladechips en chocoladewafels vergelijkbaar zijn en vaak door elkaar gebruikt kunnen worden in recepten , zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee die van invloed zijn op hun gebruik in gebakken goederen.
In het geval van chocolate chip cookies kun je ze echter zeker door elkaar gebruiken . Je zult merken dat de chocolade chips grotendeels intact blijven, terwijl de gehakte bakchocolade vaak smelt in mooie kleine plasjes chocolade op het koekje. Hoe dan ook, je zult bijna altijd eindigen met een smakelijke traktatie!
Als u op zoek bent naar een knapperig koekje, dan zijn chocoladechips de beste keuze. Wilt u iets dat er wat rustieker uitziet met een smeuïge binnenkant, kies dan voor stukjes .