Paprikachips met heksenkaas is ook lekker of inderdaad naturel. Tortillachips kunnen ook goed met heksenkaas (welke chips niet ?), of met salsa of met guacemole.
HOE LANG KAN IK HEKS'NKAAS® BEWAREN ALS IK DE VERPAKKING HEB GEOPEND? Een product HEKS'NKAAS® is ongeopend in de koelkast beneden 7 graden tenminste houdbaar tot de datum die op de verpakking is geprint. Eenmaal geopend dien je het product binnen enkele dagen te gebruiken.
Koolzaadolie, water, 16% roomkaas (MELK), 10% verse prei, suiker, 3% verse peterselie, 2% room (MELK), natuurazijn, citroensap, gepasteuriseerd EIGEEL*, 1% knoflook, gemodificeerd zetmeel, zout, verdikkingsmiddelen (guarpitmeel, johannesbroodpitmeel, xanthaangom), zetmeel, conserveermiddel (kaliumsorbaat), EI- ...
Chavroux Natuur & Bugles Nacho Cheese:
Chavroux Natuur vormt samen met Bugles Nacho Cheese chips het ideale koppel en zijn onweerstaanbaar bij het aperitief.
Danish Chef is de veelzijdige zachte en romige cheesespread. Lekker in salades, snacks, als garnering, vulling en ongekend populair in combinatie met Lays Bugles® chips. Ingrediënten: KAAS, water, smeltzout E339, WEIPERMEAAT POEDER, BOTER, magere MELKPOEDER, voedingszuur E330.
Het recept van Heks'nkaas® werd bedacht door groenteboer Dennis Voerman uit Haaksbergen. Hij noemde het product 'heksenkaas', om in te haken op Halloween. Het sloeg geweldig aan bij zijn klanten. Eerst verkocht hij het alleen in zijn eigen groentezaak in Losser, later ook aan een vestiging van Zuivelhoeve.
Romig, eerder vettig dan kazig, zoet, met een prominente looksmaak' was hun precieze omschrijving. Alleen de ingrediënten beschermen was voor de producent geen optie, vertelt de advocaat, Sven Klos, die Heksenkaas vertegenwoordigt.
Een product HEKS'NKAAS® is ongeopend in de koelkast beneden 7 graden tenminste houdbaar tot de datum die op de verpakking is geprint. Eenmaal geopend dien je het product binnen enkele dagen te gebruiken.
Bij producten met een 'Te gebruiken tot'-datum (zoals verse vis en vers vlees) geldt: is het over de datum, gooi het dan weg. Ook als de verpakking nog dicht is. Een paar voorbeelden: Voor verse vis, vlees en kipfilet geldt: dezelfde dag na openen opeten.
Je hoeft het niet direct weg te gooien. Is de TGT-datum van het vlees verstreken, (bijvoorbeeld gehakt of hamburgers 1 of 2 dagen over datum), gooi het dan wel weg. Na die datum is het vlees namelijk niet meer veilig om te eten. Je kunt er ziek van worden vanwege bacteriën.
Volgens de verpakking is het een “ambachtelijk zuivelproduct met roomkaas en verse kruiden geschikt om mee te smeren, te dippen of te koken”. Was de roomkaas in het begin nog echte Mon Chou, nu zijn het goedkopere merkloze ingrediënten.
Zo is er vanaf deze week het nieuw merk Nurishh te vinden bij de vegan kazen, maar gaat ook HEKS'NKAAS vegan! Net als z'n naamgenoot is deze 'vegan heksenkaas' heerlijk romig en barstensvol verse ingrediënten zoals prei, peterselie en knoflook. De basis is gemaakt van koolzaad- en kokosolie.
Maar waar komt die gekke naam eigenlijk vandaan? Het recept van Heks'nkaas werd zo'n 8 jaar geleden bedacht door groenteboer Dennis Voerman uit Haaksbergen. Om in te haken op Halloween, noemde hij het product 'heksenkaas'. De smeerdip was in één klap populair en sloeg geweldig aan bij zijn klanten.
Er wordt bij de bereiding alleen gebruik gemaakt van gemodificeerd aardappelzetmeel en gemodificeerd maiszetmeel. De producten van HEKS'NKAAS® bevatten dus geen gluten.
OLDENZAAL - Heksenkaas uit Oldenzaal komt in andere handen. De producent van de smeerdip Heks'nkaas heeft zich aangesloten bij Salad Signature. Het bedrijf wordt verkocht door de Roerink Food Family waartoe ook bedrijven als Zuivelhoeve, Happy Goat en ijsfabriek De Dessert Meesters behoren.
Heks'nkaas Origineel reserveren | Albert Heijn.
Verschil tussen roomkaas, smeerkaas en zuivelspread
Wanneer een product niet voldoet aan een aantal eisen, zoals een minimaal vetgehalte van 33% dan mag het geen verse (room)kaas worden genoemd. In dat geval noemen we het vaak zuivelspread.
Toverkaas is een ambachtelijk zuivelproduct met room en smakelijke prei. Heerlijk om mee te smeren, te dippen of te koken. Wij leveren de Toverkaas in een bakje van ongeveer 200 gram.
Omdat de meeste micro-organismen zich niet vermenigvuldigen onder het vriespunt, bederft bevroren voedsel niet gevaarlijk. Micro-organismen blijven echter wel leven in de vriezer en bij ontdooien groeien ze verder. Je kunt een bedorven levensmiddel dus niet 'redden' door invriezen.
Houdbaarheidsdatum eieren
Op elke doos eieren staat een houdbaarheidsdatum (THT-datum). Wettelijk is vastgesteld dat een vers ei na de legdatum nog 28 dagen houdbaar is.