Kort gezegd: hoe hoger het getal, hoe vetter de kaas. Een brie 60+ bevat 33 gram vet per 100 gram, terwijl een brie 50+ zo'n 25 gram vet bevat. Magere kazen (met 10+, 20+ en 30+) bevatten beduidend minder vet.
Schimmelkazen zoals brie en camembert zijn bij de productie bewerkt met schimmelsporen, waardoor ze hun karakteristieke sterke smaak krijgen. Geen zorgen, de schimmels zelf zijn niet ongezond (tenzij je er natuurlijk allergisch voor bent). Maar helaas zijn deze kaassoorten toch geen al te beste keuze.
Wat zijn de gezondste kazen? De gezondste kaassoorten zijn 10+, 20+ of 30+ kazen met niet te veel zout (minder dan 2 gram zout per 100 gram kaas). Verder ook magere plattekaas, verse kaas, halfvolle plattekaas, cottagecheese, volle plattekaas, magere smeerkaas, ricotta, mozzarella en zachte, verse geitenkaas.
Camembert bevat ongeveer 4,5 gram verzadigd vet per snee van 30 gram. Camembert is daarentegen wel gezonder dan brie, omdat aan brie nog extra room wordt toegevoegd. Camembert eet je heerlijk uit het vuistje, op een stuk stokbrood of met noten.
Let je op je lijn en vermijd je daarom brie, camembert en andere smeuïge en oh zo smakelijke kazen? Er is geen reden om zo streng te zijn voor jezelf. De meeste zachte kazen zijn minder calorierijk dan harde (48+) kazen zoals Gouda en Leerdammer, waarvan 100 gram ongeveer 28 gram vet bevat.
Kort gezegd: hoe hoger het getal, hoe vetter de kaas. Een brie 60+ bevat 33 gram vet per 100 gram, terwijl een brie 50+ zo'n 25 gram vet bevat. Magere kazen (met 10+, 20+ en 30+) bevatten beduidend minder vet. Hoeveel gram vet er precies in een stuk kaas zit, staat aangegeven op de verpakking.
En nu het slechte nieuws: deze kazen bevatten genoeg verzadigd vet en cholesterol om ze te beperken of te vermijden , zegt Routhenstein: Amerikaans: De volle versie bevat 28 mg cholesterol en 5 g verzadigd vet per plak. Brie: Deze Franse kaas bevat 28 mg cholesterol en 5 g verzadigd vet per ounce.
Volgens calorieking.com.au bevat brie 30,5 g vet en 18,5 g proteïne per 100 g.Dezelfde hoeveelheid camembert bevat 25 g vet en 19,5 g proteïne . Om al dat vet te doorbreken, passen beide kazen goed bij een scherpe of zoete smaak zoals druiven of vijgen.
Als je wilt afvallen kun je het beste kiezen voor magere kaassoorten, zoals ricotta of cottage cheese. Ook harde kazen tot 30+ passen goed in een voedingspatroon om af te vallen. Ben je dol op vette kaassoorten? Beperk dit dan zoveel mogelijk en eet dit niet dagelijks.
Bij het maken van schimmelkaas, zoals Brie en Camembert, voegt men een goede schimmel toe. Deze zorgt ervoor dat de kaas een bijzondere smaak krijgt. Veel mensen vinden dit lekker. Je kunt dit gewoon eten, en het is niet ongezond.
Een ei bevat 1,5 gram verzadigd vet en daarnaast ruim 3 gram onverzadigd vet.Een plak kaas (25 gram) bevat 5 gram vet, waarvan 3,5 gram verzadigd vet en 1,5 gram onverzadigd vet. Wat hier aan opvalt is de verhouding tussen verzadigde – en onverzadigde vetten.
In kaas, melk en andere melkproducten zit verzadigd vet, wat het LDL-cholesterol verhoogt. Toch zijn het producten die goed zijn voor je gezondheid. Kies daarom voor producten met minder vet, zoals 20+ en 30+ kazen, mozzarella, hüttenkäse en zuivelspread en voor halfvolle en magere melk(producten).
Kwark is een uitstekende keuze voor mensen die willen afvallen of spieren willen behouden. Het bevat weinig calorieën en veel eiwitten.
Anders zou het opnemen van matige hoeveelheden brie in uw dieet geen significante bijwerkingen moeten hebben . De aanbevolen portiegrootte van brie is 1 ounce (28 gram), wat ongeveer de grootte van uw duim is. Het eten van overmatige hoeveelheden kan een opgeblazen gevoel of constipatie veroorzaken — en leiden tot een hoge calorie-inname.
Brie uit de oven met honing bevat gezonde vetten uit de noten en olijfolie, evenals de natuurlijke suikers uit de honing en appel. Dit gerecht is een heerlijke en voedzame keuze voor een lunch of voorgerecht.
Deze kaas is een energierijk voedsel, met 334 calorieën per 100g. Brie kaas heeft een hoog vetgehalte, waarbij eiwitten bijdragen aan de rest van de calorieën. Brie kaas heeft ongeveer 75% vetcalorieën en 25% eiwitcalorieën .
Nu is het inderdaad niet erg slim om dagelijks veel koekjes en chocolade te eten, dat wist je vast al. Maar kaas hoef je niet te laten staan als je buikvet wilt verliezen. Geitenkaas, brie en oude kaas zijn helaas niet aan te raden, maar Hüttenkäse kun je gewoon op je boterham blijven smeren.
Verder is het belangrijk dat je kiest voor mager beleg, niet te dik belegt en voldoende water drinkt. Dit kan per dag al veel calorieën schelen! Neem bijvoorbeeld zuivelspread, 20+ kaas, hummus, sandwichspread, rosbief of ham.
Is triple cream brie dikker? Hoewel triple cream brie zeker meer botervet bevat dan standaard brie, is deze heerlijke kaas niet zo dikmakend als je zou denken. Het percentage botervet meet alleen het vetgehalte in droge stof, en zachte kazen hebben veel watergewicht.
Wetenschappelijke informatie over brie
Kaas is rijk aan jodium en calcium, maar bevat ook veel natrium. Te veel natrium is niet goed voor het lichaam. Ook bevat kaas een beetje B12 en een ruime hoeveelheid foliumzuur (vitamine B11).
Ja, camembert smelt beter dan brie . Als je ooit hebt geprobeerd om een wiel brie te bakken, weet je dat het over het algemeen veel langer duurt om te smelten dan een gebakken camembert. We vinden ook dat het sneller hard wordt, wat betekent dat je het misschien tien minuten terug in de oven moet zetten als het te stevig wordt om in te dippen.
Hoewel cheddarkaas en Amerikaanse kaas de twee populairste kazen zijn, behoren ze ook tot de kazen met het hoogste cholesterol- en verzadigde vetgehalte. Ricottakaas, cottage cheese en vetvrije kazen zijn minder populair, maar ze zijn wel veel gezonder.
Niet alleen is de korst van Brie veilig om te eten , maar het kan zelfs schadelijke organismen buiten houden die de kaas kunnen besmetten. De schimmel die op andere soorten kaas groeit, is niet veilig om te eten.