Tip 2: Bakken in roomboter Maar echt lekker wordt je tosti door hem in vet te bakken. Veel mensen zweren bij roomboter om tosti's in te bakken. Overweeg ook eens olijfolie. Gezonder dan boter, en groene olijfolie geeft een frisse, grassige smaak.
Smeer 2 sneetjes brood in met wat boter en schaaf wat plakken kaas. Leg de kaas op de broodkant zonder boter en dek af met de andere boterham. Plaats een vel bakpapier op een bakrooster en leg hier de boterhammen op met de boterkant naar buiten. Zo droogt het brood niet uit en wordt het heerlijk knapperig.
Nee, een tosti is niet ongezonder dan een dubbele boterham met ham en kaas.
De tosti (Nederland) of croque-monsieur (België/Frankrijk) is een sandwich-gerecht dat bereid wordt door twee dungesneden sneetjes brood samen met het tussenliggende beleg te roosteren in een tosti-ijzer (croque-monsieurmachine), grill, oven, speciaal broodrooster of koekenpan.
Tip 2: Bakken in roomboter
Maar echt lekker wordt je tosti door hem in vet te bakken. Veel mensen zweren bij roomboter om tosti's in te bakken. Overweeg ook eens olijfolie. Gezonder dan boter, en groene olijfolie geeft een frisse, grassige smaak.
Een tosti kun je gemakkelijk gezond maken. Neem volkoren brood en beleg het met wat mozzarella of 20/30+ kaas.Voeg eventueel nog een plak magere vleeswaren en wat groenten toe en je zet in een handomdraai een gezonde tosti op tafel.
Om een lekkere tosti te maken kun je het beste jong belegen kaas gebruiken, dit smelt namelijk goed. Als je van oude kaas houdt, kun je dit ook gebruiken op je tosti, laat hem dan wat langer in het tosti-ijzer zitten. Op die manier kan de oude kaas goed smelten en heb je een lekkere tosti met oude kaas.
Eén van die redenen is dat er (in ieder geval voor het gevoel) minder korst te eten is. Het grootste oppervlakte van de tosti is namelijk geroosterd brood en gesmolten kaas. Een andere reden is dat een punt van een driehoek makkelijker te dippen is in de ketchup of een andere saus naar smaak.
Extra boter is calorieënbom
Dan bevat de tosti al snel meer calorieën dan een broodje kaas waarbij u die extra's niet had gebruikt. Gelukkig is het niet nodig om extra boter te gebruiken wanneer u uw tosti maakt in een tosti ijzer, op die manier is een lekkere tosti dus niet ongezonder.
Nee!Aan de samenstelling in voedingswaarden verandert er namelijk niks als je van je boterham een tosti maakt. Een tosti bevat dus niet ineens meer calorieën dan een gewone boterham met (ham en) kaas. Pas alleen wel op met de zwarte randjes, deze kunnen schadelijke stoffen bevatten.
Kaas is een calorierijk voedingsmiddel en bevat relatief veel verzadigd vet, dus als je daar veel van gebruikt wordt een tosti ongezond. Als je gewoon de normale hoeveelheid kaas (20 gram = 3x schaven) gebruikt, dan komt het op hetzelfde neer als wanneer je een dubbele boterham met kaas eet.
Welke smaak crisps? Je kunt vrijwel elke smaak crisp in een sandwich doen, maar sommige smaken zijn absoluut beter dan andere en sommige moet je helemaal vermijden . Mijn favoriete smaak is altijd de klassieke kaas en ui. En dat moeten Walkers kaas en ui zijn.
Bij hoog vuur smelt de kaas wel, maar wordt het brood niet krokant. Bij een te lage stand smelt de kaas niet goed genoeg. Draai het brood niet te vaak om, dit komt niet ten goede. Geef het de tijd om te bakken, dan wordt het brood mooi bruin.
Maar wat is de juiste keuze? Kies voor jouw favoriet! Er zijn namelijk geen regels voor het maken van een tosti. Onze favorieten zijn wit desembrood, meergranen brood, meergranen desembrood en natuurlijk het klassieke casinobrood.
Besmeer je tosti altijd met een beetje boter aan de buitenkant, hierdoor krijg je een heerlijk krokante korst. Smeer wel altijd een dun laagje; als je te veel boter gebruikt, heb je kans op een kleffe, zompige tosti.
Grilled cheese sandwich - De Amerikaanse Keuken.
Twee boterhammen, kaas en een plakje ham en gaan! Dat is wel de meest bekende variant van de tosti.
Beleg 2 plakken brood met de plakken kaas en ham en dek af met de overige 2 sneden brood. Doe de ham kaas tosti tussen het tosti ijzer of contactgrill en grill een paar minuutjes tot de kaas mooi gesmolten is. Lekker met wat ketchup. Tips: voeg eens een snuf paprikapoeder of een beetje mosterd toe aan ham en kaas.
CHOICE keukengoeroe, Fiona Mair, raadt aan om dik gesneden brood te gebruiken (elk type dat u lekker vindt, is goed). U kunt zuurdesembrood, sandwichbrood of roggebrood gebruiken, wat u maar wilt – zorg er alleen voor dat het brood niet te zacht of te dun gesneden is.
Je tosti is klaar als de kaas helemaal gesmolten is en het brood goudbruin. Je tosti wordt mooi gelijkmatig bruin als je er tijdens het bakken een plank of ovenschotel op legt.
Tip 3: tosti met smeerkaas
Besmeer je tosti eens met smeerkaas.
Goede schouderham van de slager is altijd top, maar denk ook eens aan salami, prosciutto of spek. Of houd het vega en voeg gegrilde groenten toe – het liefst van tevoren dus al voor gegaard.
Tosti in de grill. Zet de contactgrill op een middelhoge stand. Beleg de tosti zoals je wilt, besmeer de buitenkant met roomboter en bak de tosti in ongeveer 5 minuten goudbruin in de grill.