Bladeren van linde, berk, haagbeuk, paardenkastanje, ratelpopulier, moerbeiboom, lijsterbes, esdoorn, els, hazelnoot, framboos, braam, vlier en druif kunnen worden gevoerd.
Van de vlinderstruik mogen ze alles hebben, is hier alleen niet zo populair. Het enige wat ze graag eten zijn bloemen, jonge blaadjes en verse, nieuwe takjes.
Slechte groente die NIET gegeven mogen worden: spruitjes, erwten, bonen, kool, prei, ui, bieslook. Enkele giftige planten zijn o.a.: taxus, lavendel, narcis, krokus, geranium, blauwe regen, brem, oleander, rhododendron, buxus, klimop en nog vele anderen.
Is Pannenkoekplant Giftig Voor Huisdieren? (katten, honden, vogels, konijnen) De Pannenkoekenplant is niet giftig voor alle dieren. Het is dus geen probleem als jouw huisdier hier uiteindelijk aan knaagt.
Konijnen kunnen veilig zowel de bloemen als de bladeren van rozen eten. Deze plant, vaak als onkruid beschouwd, produceert veel kleine bloemen met witte bloemblaadjes.
Banaan bevat veel kalium, een overmaat aan kalium kan hartproblemen geven. Slechts een paar keer per week een plakje banaan is dan ook meer dan genoeg. Oud hard brood, wat konijnen heel lekker vinden, mag slechts met mate gegeven worden.
Ja, een paprika valt onder wat een konijn mag eten. De meeste konijnen zijn zelfs dol op hierop. Houd wel rekening met het feit dat je alleen de paprika zelf mag voeren, dus niet de groene steel. Het binnenkrijgen van de pitjes is niet gevaarlijk of gezond.
Konijnen hebben een hekel aan de geur van rauwe eieren, hoewel ze er na verloop van tijd wel aan kunnen wennen. Schud het ei in een spuitfles met een brede spuitmond en sproei het op je planten of rond je gazon. Wees aandachtig want dit kan ander ongedierte aantrekken.
Voorbeelden hiervan zijn kersen, perziken, nectarines, abrikozen, pruimen, avocado's en olijven. Ook vallen walnoten en bramen hieronder. De hele vrucht is in principe giftig, maar zorg er zeker voor dat je beestje de pit niet te pakken krijgt. In de pit zit namelijk cyanide.
Wat mag een konijn niet eten? Niet alle groenten zijn geschikt voor konijnen. Geef je konijnen geen bieslook, prei, ui, courgette, knoflook, bonen of erwten, rabarber, aardappelen, mais, vaste koolsoorten zoals rode kool, spruitjes en pas gemaaid gras.
Konijnen mogen bloemkool, het is juist goed voor ze! Konijnen hebben behoefte aan variatie in hun voedsel om een optimaal niveau van gezondheid te behouden.
konijnen vinden de geur van lavendel niet lekker. je zou bij de natuur winkel een flesje vloeibare lavendel kunnen kopen en daar wat van op die plek kunnen strooien.
De conclusie: konijnen kunnen best komkommer eten, maar geef ze niet te veel. Te veel vocht kan diarree veroorzaken. Bouw de hoeveelheid komkommer dus sowieso rustig op als je huisdier hier niet aan gewend is en stop wanneer je merkt dat de ontlasting dunner wordt.
Een konijn moet 24 uur per dag zoveel hooi kunnen eten als het wil. Zonder hooi heeft een konijn geen goede spijsvertering, en op een gegeven moment krijgt het daar last van en wordt ziek. Droogvoer is oorspronkelijk ontwikkeld voor laboratorium-konijnen en konijnen in commerciële houderijen voor vlees of bont.
Minder geschikt voer voor konijnen:
Appels.
Voer je konijntje bij voorkeur twee keer per dag. Als je maar tijd hebt voor een keer per dag, doe het dan 's avonds. Zorg voor regelmaat, dat is heel belangrijk voor de spijsvertering van je vriendje. De juiste dagelijkse hoeveelheid voeding hangt af van het ras, het lichaamsgewicht en de leeftijd van je konijn.
Als aanvulling op hooi en biks, kunt u uw konijn of cavia groenten en kruiden geven. Doe dit echter wel met mate. De volgende groenten en kruiden zijn geschikt : Basilicum.
Het dieet voor je konijn bestaat uit een combinatie van hooi, biks, groente/kruiden en natuurlijk vers water. Fruit en snoepjes zijn een lekkernij voor je konijn en dat mogen ze maar in kleine mate krijgen. Naast het voer dat jij aan je konijn geeft, moet hij ook de blindedarmkeutels die hij produceert, opeten.
Om met het antwoord te beginnen: Ja, hedera is giftig voor mensen en dieren. In het blad en de bessen zit de stof hederagenine. Deze stof veroorzaakt klachten. Het belangrijkste voordeel van de hedera – dat deze het hele jaar door groen blijft – is nu een nadeel.
De bladeren en stengels van deze plant zijn giftig en kunnen zorgen voor diarree en hevige irritaties aan de huid, mond, tong en keel.