Koop dan Italiaans 00-meel voor pasta bij een Italiaanse speciaalzaak. Het verschil met gewone bloem uit de supermarkt is het hogere glutengehalte. Dit zorgt uiteindelijk voor de structuur en smaak van die klassieke Italiaanse pizzabodem.
Chef Felice raadt een goede broodbloem aan voor New York, Chicago, Detroit en Siciliaanse pizza's, zoals Gold Medal Unbleached Unbromated bloem of Caputo Americana . Voor Pizza Napoletana en Neo Napolitan raadt hij 00 bloem aan, gemaakt van fijngemalen Italiaanse durumtarwe.
We zijn zeer gepassioneerd over het produceren van hoge kwaliteit deeg. Ons deeg bestaat uit zes ingrediënten, die allemaal hun eigen functie hebben om onze pizza perfect te maken; meel, water, zout, suiker, gist en olie. Ons deeg is 100% natuurlijk en bevat geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.
De meeste thuisbakkers weten dat je pizza's goed kunt bakken met 00 bloem.
De beste bloem voor het maken van Deep-Dish Pizza Dough is all-purpose bloem . In bakkerijen en pizzeria's wordt vaak pizzameel gebruikt omdat het een bloem met veel eiwitten is die een lichte en luchtige korst produceert. All-purpose bloem werkt echter ook goed voor Deep-Dish Pizza Dough.
Beste 00 meel voor Napolitaanse pizza's
Caputo pizzeria bloem is een zachte tarwebloem met een sterke glutenkwaliteit - geweldig voor het maken van pizzadeeg dat een lange fermentatie vereist. Deze '00' bloem helpt deeg een geweldige hydratatie en goede elasticiteit te krijgen - gebruik het om traditionele Napolitaanse pizza's te maken met een lichte, bubbelende korst.
Naast het niveau van de maling is het andere grote verschil tussen "00"-meel en bloem voor alle doeleinden hoe de gluten in elk meel zich gedraagt. De gluten uit durumtarwemeel zijn over het algemeen sterk maar niet erg elastisch, terwijl de gluten in rode tarwemeel zowel sterk als elastisch zijn.
Tip 1: gebruik geen patentbloem
Voor een smaakvolle en gezonde pizzabodem kun je daarom beter volkorenmeel (Tipo 2 of integrale) gebruiken.
Belangrijk is dus dat je bij het maken van jouw pizzabodem Semola maismeel gebruikt. Dit voorkomt namelijk dat het deeg aan jouw vingers blijft plakken tijdens de bewerking.
Type 00-bloem, of '00-bloem', is een tarwebloem gemaakt van gemalen, gezeefde tarwe. Bij type 00 is die tarwebloem héél fijn gemalen. Het is daardoor de meest verfijnde soort van alle bloem- en meelsoorten. Type 00 is enigszins vergelijkbaar met wat wij in Nederland 'patentbloem' noemen, maar is fijner gemalen.
Maar wat maakt deze deegsoorten nou echt bijzonder en waarom is het zo gebonden aan de locatie? Nou, de nummer één genoemde reden staat in de ingrediëntenlijst: het water . De bewering is dat als het water niet uit New York komt, je pizza's en bagels niet die perfecte knapperige maar toch zachte, chewy bite zullen hebben die zovelen onweerstaanbaar vinden.
New York Style (American) pizzabodem
Onze New York Style bodem is een dikkere bodem met een volle rand. Deze is voor de echte deeglovers onder ons. De bodem is extra lekker met onze heerlijk knoflookolie op de rand. Onze tip: bestel de BBQ Meatlovers pizza op de New York Style bodem.
New York-style korsten zijn veel groter dan traditionele taarten . Ze zijn ontworpen om te delen. Een individu kan onderweg van een enkele plak genieten. De dunne korst kan worden gevouwen om een sandwich te maken die kan worden genoten zonder dat er een rommel ontstaat.
Maar naast de smaak (en het allerbelangrijkste voor onze pizza en bagels) heeft het verschil in water ook effect op de gluten in het deeg. De aanwezigheid van calcium en magnesium in hard water versterkt de gluten in het deeg, waardoor het eindproduct taaier en sterker wordt.
New York Pizza is een begrip in de Nederlandse fastfood sector.
Een New York pizzadeeg verschilt van een Napolitaans deeg door de toevoeging van suiker en olie. De suiker helpt de gist te voeden tijdens de gekoelde fermentatie en bevordert het bruin worden (via de Maillard-reactie), en de olie helpt het deeg malser te maken, wat handig is tijdens de relatief langere baktijden van een New York pie.
Probeer semola te vinden in plaats van semolina, semola is fijner gemalen. 00 is een zachte tarwebloem en het zorgt voor een mooie, flexibele pasta. Durum bloem geeft extra kracht en kauwgevoel.
Semolameel is zeer geschikt voor het maken van pasta en brood met een stevige, rustieke kwaliteit. Wij gebruiken het graag om pizzadeeg te bestuiven tijdens het uitrekken en lanceren.
Voor een knapperige en taaie pizzabodem, gebruik 00-bloem
00-meel is fijngemalen Italiaans meel dat ongeveer 12% proteïne bevat, of 12% gluten. Het is het traditionele meel dat wordt gebruikt om pizza in Napolitaanse stijl te maken. Omdat het glutengehalte vergelijkbaar is met dat van broodmeel, produceert het ook een pizzabodem met chew.
Daarbij is het belangrijk dat u kiest voor een bloem van een graan dat veel gluten bevat, omdat deze gluten zorgen voor elasticiteit van het deeg. Zo bevat de bloem van tarwe veel gluten. Dat is dan ook de beste keuze en daarom wordt pizzadeeg altijd gemaakt van tarwebloem.
Tarwebloem T65 heeft unieke eigenschappen die het een geweldige keuze maken voor een aantal heel specifieke bakproducten. Deze bloem is rijker aan mineralen dan de meer geraffineerde bloem varianten zoals T55, maar heeft toch minder volkoren eigenschappen.
Een te natte pizzabodem is vaak te wijten aan de mozzarella. Immers: een goede bol mozzarella is smeuïg en bevat dus heel wat vocht. Logisch dat die sappen vrijkomen tijdens het bakken en dat ze in de bodem van je pizza sijpelen. Het resultaat: de bodem van de pizza is niet knapperig maar nat en klef.
Er zijn verschillende soorten meel die u kunt gebruiken voor pizzadeeg, waaronder All-Purpose Unbleached White Flour, Cake and Pastry Flour, Artisan Bread Flour, Spelt Flour, Cassave Flour en Gluten Free 1-to-1 Baking Flour . Elk soort meel creëert een andere textuur, die afhankelijk is van de hoeveelheid gluten in de mix.
Bakken doe je meestal met bloem. Er zijn verschillende soorten waar je uit kunt kiezen, maar over het algemeen geldt: gebruik patentbloem voor brood, cakes en taarten en gewone bloem voor koekjes. Bak je brood? Kies dan voor volkorenmeel voor een voedzaam resultaat.
De Italianen gebruiken de aanduiding “00” om de zogeheten uitmalingsgraad van de bloem aan te geven. Zowel patentbloem als 00-bloem is heel fijn van structuur. 00 wil zeggen dat de bloem zeer fijn gemalen is en een lage uitmalingsgraad heeft. De uitmalingsgraad is laag omdat er veel deeltjes weggezeefd zijn.