Met een houtskoolbarbecue kun je buiten koken op een klassieke wijze. Kenmerkend is dan ook dat deze BBQ alleen in combinatie met houtskool of briketten gebruikt kan worden. Dit type barbecue kan zeer hoge temperaturen bereiken en biedt je veel verschillende bereidingsmogelijkheden.
De beste barbecue van dit moment is de KitchenBrothers Elektrische BBQ. De beste overall barbecue is de Weber Master Touch GBS E-5750. De beste elektrische barbecue is de KitchenBrothers Elektrische BBQ Opvouwbaar met Wielen De beste compacte barbecue is de Boretti Terzo Houtskool Barbecue.
Onze favoriet | Weber Q3200 gasbarbecue
Onze favoriete gasbarbecue is van Weber. Hij heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt en is groot genoeg voor 13 personen, met twee branders. Bijna net zo goed, maar goedkoper (en mooier vinden wij) is de Boretti Addizio gasbarbecue, met wel 3 gasbranders.
Gasbarbecue. Naast elektrisch is een gasbarbecue ook ideaal voor gebruik op een balkon of dakterras. Je bent – in tegenstelling tot een elektrische barbecue - niet afhankelijk van een stopcontact, maar van voldoende gas in de gasfles.
Gezonder grillen: een goede gasbarbecue voert het vet uit het vlees af. Bij een houtskoolbarbecue valt het vet in het vuur, verbrandt en er kunnen ongezonde stoffen in het vlees terecht komen. Goedkoper in gebruik: gasflessen zijn in aanschaf misschien duurder dan een zak houtskool maar ze gaan erg lang mee.
Gasbarbecues zijn een handige optie voor beginners, omdat ze snel en gemakkelijk op te warmen zijn en een goede temperatuurregeling bieden. Ideaal voor grillen op weekdagen of wanneer je minder tijd hebt! Ook elektrische barbecues zijn simpel in gebruik, vooral omdat ze geen houtskool, gas of vuur nodig hebben.
Een mechanische ventilatie van de bovenburen kan deze rook meteen naar binnen zuigen, ook als de ramen niet open staan. Het gebruik van een barbecue kan onder omstandigheden ook beschouwd worden als het veroorzaken van hinder.
Kokosbriketten en gezuiverd houtskool zorgen voor aanzienlijk minder rook dan de traditionele briketten en houtskool.
Altijd barbecueweer met een terrasoverkapping
Het barbecuestel rol je toch gewoon even onder de overkapping. En terwijl het vlees rustig op de barbecue ligt de sudderen, zitten jij en je gasten lekker droog.
Elektrische BBQ schoonmaken
Dit model is het makkelijkste schoon te maken als deze eerst goed verwarmd is. Zet hem dus een kwartier tot twintig minuten op de hoogste stand. Haal vervolgens de stekker uit het stopcontact. Vervolgens zijn etensresten zeer eenvoudig te verwijderen met een borstel.
Voordelen Weber barbecue
De Weber barbecues zijn ontworpen in een specifieke fabriek in Chicago, waar ze in optimale omstandigheden worden vervaardigd om tegen alles bestand te zijn. Dit maakt de barbecues enorm duurzaam. Doordacht ontwerp en van optimale kwaliteit.
Welke je gebruikt hangt af van hoe je wil grillen. Snel beginnen met BBQ'en?Gebruik dan houtskool.Wil je lang barbecueën op een constante temperatuur, dan zijn briketten meer geschikt.
Met grillen wordt het voedsel voor een korte tijd verhit op een grillplaat of -pan. Er is direct contact met de warmtebron. Een barbecue werkt met een rooster boven de warmtebron (gas, kolen of hout). Het voedsel wordt op het rooster geplaatst en wordt voor langere tijd langzaam gebraden of gerookt.
Kamado barbecue: De Kamado barbecue doet misschien niet direct een belletje rinkelen, maar je kent vast wel de Kamado Joe, of de Green Egg. Juist, dat zijn dus Kamado barbecues. Dit type barbecue gaat door als de meest gezonde optie onder de barbecues.
Wanneer je te veel of te hete kolen gebruikt, kun je veel rook produceren waardoor rook en verbrandingsproducten vrijkomen.Dit kan schadelijk zijn voor jouw gezondheid en die van anderen. Het schoonmaken van het bbq-apparaat na elk gebruik, afhankelijk van de verbrandingsmethode, kan ook veel tijd kosten.
Steek met gebruik van een starter de barbecue 30 minuten van tevoren aan.Gebruik je geen starter?Steek dan de houtskoolbarbecue 45 minuten tot 1 uur voordat je wilt gaan barbecueën aan. Deze tijd heb je nodig om de barbecue op de juiste temperatuur te krijgen.
Alle barbecues en buitenkeukens van Weber kunnen daarom het hele jaar door onder een hoes buiten blijven staan; zo pakt u makkelijk de barbecue erbij om buiten een maaltijd te bereiden. Ook in de winter!
Regen tijdens het barbecueën
Tijdens het barbecueën wil je geen neerslag. Je kan de barbecue immers niet naar binnen halen. Ga dus niet barbecueën als er grote kans op buien is. Buiten eten hoeft geen groot probleem te zijn als er kans is op een bui.
De gemeente geeft aan dat je in principe overal mag barbecueën 'zolang je geen overlast of gevaar veroorzaakt'.
Ook is het wat rommeliger omdat er meer as bij komt kijken dan wanneer je met gas werkt. Houtskool barbecues zijn in aanschaf een stuk goedkoper dan gasbarbecues. Wil je dus voor de eerste keer een barbecue aanschaffen maar heb je maar een klein budget? Kies dan voor een mooie houtskoolbarbecue.
De industrieel vervaardigde keramiek (met cordieriet) van een Kamado barbecue is op extreem hoge temperatuur (1150-1300 graden Celcius) gebakken en maakt de barbecue zeer slijtvast. De keramische dome met perfect sluitende deksel zorgen voor een zeer efficiënte barbecue.
Barbecueën staat voor zomers genieten, maar heeft helaas ook een keerzijde. Tijdens het barbecueën ontstaan schadelijke stoffen, namelijk fijn stof, maar ook PAK's (polycyclische aromatische koolwaterstoffen), die kankerverwekkend zijn.