Wil je gewoon barbecueën, direct en indirect grillen en roken dan is een gewone houtskoolbarbecue de beste keuze. Kies je voor wat meer gemak en neem je genoegen met grillen dan kan je een gasbarbecue overwegen.
Houtskool barbecue
De ultieme barbecue-ervaring. Een houtskool barbecue is makkelijk te verplaatsen, omdat je niet afhankelijk bent van gas of stroom. Bovendien is de houtskool barbecue licht van gewicht. Ideaal om mee te nemen dus!
Het aantal personen waarvoor je barbecuet, bepaalt welke maat gasbarbecue je nodig hebt. Gril je bijvoorbeeld vaker voor grote groepen, kies dan voor een gas bbq met een groot kookoppervlak. Vergeet geen rekening te houden met hoeveel vlees je tegelijk wilt grillen en de grootte van je te bereiden producten.
Een houtskoolbarbecue geeft het authentieke barbecuegevoel. Je gerechten krijgen een heerlijke grillsmaak omdat je op echt vuur braadt. Verder neem je kleine houtskoolbarbecues gemakkelijker mee dan een elektrische barbecue of een gasbarbecue omdat je geen rekening hoeft te houden met een gasfles of stopcontact.
Met een houtskoolbarbecue kun je buiten koken op een klassieke wijze. Kenmerkend is dan ook dat deze BBQ alleen in combinatie met houtskool of briketten gebruikt kan worden. Dit type barbecue kan zeer hoge temperaturen bereiken en biedt je veel verschillende bereidingsmogelijkheden.
Voordelen Weber barbecue
De Weber barbecues zijn ontworpen in een specifieke fabriek in Chicago, waar ze in optimale omstandigheden worden vervaardigd om tegen alles bestand te zijn. Dit maakt de barbecues enorm duurzaam. Doordacht ontwerp en van optimale kwaliteit.
Een barbecue (afgekort: BBQ of bbq; vaak foutief als "barbeque" geschreven) is een gebruiksvoorwerp waarmee men vlees en andere voedingsproducten kan bereiden door deze te roosteren. Deze kooktechniek wordt ook wel grillen genoemd.
Maar wat is de beste houtskool BBQ? Uit onze beste barbecue test is gebleken dat de Weber Master Touch Premium SE E-5775 Zwart met Sear Grate de beste optie van 2022 is. Deze barbecue heeft een groot oppervlak met een diameter van 57 cm.
Weber gasbarbecue
Wil je gemak om aan het eind van de dag even snel de barbecue aan te steken zonder gedoe met houtskool of briketten? Dan ga je voor een Spirit of Genesis II gasbarbecue. Neem in ieder geval een uitvoering met minstens 3 of 4 afzonderlijke aanstuurbare branders en een zijbrander.
De voordelen van een gas BBQ
Dankzij het deksel van je gas BBQ bewaar je maximale controle. Wind of koude kunnen niet aan je bereidingen. De temperatuur kan je ook makkelijk verlagen of verhogen dankzij de regelknoppen. Dit type BBQ zal echter nooit zo warm kunnen worden als een houtskool BBQ.
Het grote verschil tussen houtskool of briketten is dat briketten langer op temperatuur blijven en blijven gloeien en dus geschikter zijn voor gerechten die voor langere tijd op de plaat moeten liggen. Ga je bijvoorbeeld een grote T-bonesteak grillen of wil je pulled pork maken, dan heb je briketten nodig.
Door de BGE gaan zelfs mensen die niet graag barbecueën ervan genieten”, zegt hij lachend. Ook over de prijs is de BGE-expert duidelijk. “Het kost wat, maar een goedkope barbecue die veel meer houtskool verbruikt, na vijf jaar kapot is en dan vervangen moet worden, is veel duurder.”
Een kamado barbecue is een zeer herkenbaar type barbecue. Deze bestaat uit een eivormige, vuurvaste buitenschil, vaak van keramiek, binnenwerk waarin plek is voor de houtskool en een of meerdere roosters, een ventilatiedeurtje aan de onderkant van de barbecue en een ventilatieklep boven op de koepelvormige deksel.
Briketten zijn niet geschikt omdat ze veel as achterlaten en daarmee de luchtinlaat snel verstoppen. De rest van dit verhaal kan je als Kamado bezitter dan ook eigenlijk overslaan. Hoe lang wil ik gaan barbecueën? Dus je hebt een kogel barbecue, maar hoelang wil je gaan barbecueën?
Als je het aan ons vraagt zijn het deze Weber Briketten! De Weber Briketten komen in een duo pack van 8 kg, waardoor je waarschijnlijk genoeg hebt voor de hele zomer en er ook volgend jaar nog genoeg mee kan. Ze branden erg langdurig, veel langer dan houtskool, en dat kan zorgen voor een verrukkelijk lekkere steak.
Het beste houtskool herken je aan de grote, dikke en zware stukken. Hoe dichter het stuk houtskool is, hoe langer je ermee kookt en hoe hoger de temperatuur is die je bereikt. Hele grote zakken houtskool die je soms ziet bij de benzinepomp, bevatten vaak veel kleinere stukken houtskool.
De gemiddelde Nederlander eet ongeveer 100 gram vlees per dag. Dit is ongeveer één stuk vlees per persoon. Bij een BBQ speelt vlees een grotere rol en wordt 400 gram vlees per persoon gegeten. Dit zijn ongeveer 3 stukken vlees per persoon.
Doordat Weber briketten absoluut geen chemicaliën bevatten weet je zeker dat er ook geen rommel in het eten terecht komt. Bewaar briketten altijd voor de zekerheid op een droge plek. Zo behoud je een optimale conditie van de briketten.
Deze uitgebreide klassieke brikettenbarbecue heeft het unieke One-Touch ventilatie- en reinigingssysteem en een verwijderbare aspan zodat u heel gemakkelijk, snel en schoon de as kunt verwijderen. Dit is de brikettenbarbecue met het grootste grilloppervlak uit de lijn van Weber.