Fijne augurkjes (cornichons) Het Franse begrip voor ingelegde augurkjes is cornichons (Fr.: corne = hoorntje). Deze augurkjes zijn extra klein, bijzonder fijn en knapperig.
1e plaats: Claussen Kosher Dill Spears
Net als de augurken van Grillo worden de augurken van Claussen gekoeld bewaard en zijn ze "lekker knapperig", aldus een smaaktester.
Mineraalrijk zout
Zout verhardt de pectines in groenten en dit is wat ze knapperig maakt . Zonder voldoende zout worden uw groenten, en met name augurken, zacht en papperig. Augurken hebben meer zout nodig dan mijn andere gekweekte groenten om ze knapperiger te houden.
Ik geniet er enorm van om mensen erin te zien bijten en er zo verward uit te zien zien omdat ze een klassieke augurk verwachtten. Als je het niet weet, hier is het verschil: Half-Sour Pickles zijn slechts gedeeltelijk gefermenteerd, meestal in een zoutwaterpekel zonder azijn .
Kosjere augurken worden gemaakt volgens Joodse dieetwetten, terwijl gewone augurken gemaakt kunnen worden met alle ingrediënten en verwerkingsmethoden . Kosjere augurken worden meestal gemaakt met een zoutoplossing en op smaak gebracht met knoflook en dille, terwijl gewone augurken ingelegd kunnen worden met azijn en op smaak gebracht met suiker en andere kruiden.
Het bevat diverse belangrijke vitamines en mineralen, zoals kalium en magnesium.Daarnaast bevat het erg weinig calorieën en geen vetten. Het bevat namelijk slechts 5 kcal per 20 gram (1). Hierdoor kan augurk als gezond tussendoortje worden gegeten of als smaakmaker worden toegevoegd aan gerecht.
Komkommers vooraf in ijswater weken
Als u dit doet voordat u ze gaat inmaken, krijgt u de knapperigste augurken die u ooit hebt geproefd!
De knapperigheid kan ook verloren gaan als komkommers langer dan 24 uur in de koelkast worden bewaard van de oogst tot het inmaken . Was elke komkommer grondig, vooral rond het stengelgebied, waar aarde kan achterblijven. Alle resterende aarde kan een bron van bacteriën zijn en kan een zachte augurk veroorzaken.
Waarom zijn mijn augurken zacht? Een van de volgende oorzaken kan zachte augurken veroorzaken: het niet verwijderen van de bloeiende kant van de komkommer, komkommers die boven de pekel worden blootgesteld, azijn of pekel die te zwak is, of augurken die op te hoge temperatuur zijn voorgekookt (te gaar).
In de Nederlandse augurkenteelt werden reeds sinds lang, maar vooral na ongeveer 1925, klachten geuit over verwelking in het gewas, waardoor dit in het bijzonder in de maanden Juli en Augustus schade leed en er in sommige gevallen zelfs van een misoogst kon worden gesproken.
Dille is de populairste augurksoort. We durven te wedden dat je er nu een pot van in je koelkast hebt staan!
In je darmen leven allerlei soorten bacteriën, waarvan een deel heel nuttig is voor je spijsvertering. Deze zogenaamde goede bacteriën zitten ook in gefermenteerd voedsel. Deze bacteriesoort kan je maagzuur overleven. Met gefermenteerde augurk kun je daarom je darmflora dus helpen aan goede bacteriën.
Dus, waar je naar op zoek wilt zijn ongepasteuriseerde gefermenteerde augurken , die je kunt vinden in het koelvak van supermarkten, vaak in de kaasafdeling. Het is altijd goed om het etiket ook nog eens te controleren. Als er azijn of gepasteuriseerd op het etiket staat, is de kans groot dat er geen probiotica in zitten.
Als je het liever traditioneel houdt, zoek dan naar brood- en boteraugurken . Ze zijn een van de populairste soorten augurken en een klassieke topping voor burgers! Deze kleine augurken worden dwars (muntvormig) gesneden in plaats van in de lengte als speren, zodat ze perfect op een rundvleesburger passen.
Hoe smaken ze? Over de smaak van een verse augurk zijn de meningen wat verschillend, de ene vind hem wat saai met een wat bittere 'bite'. Er wordt ook wel gezegd: het is een kleine “komkommer” met relatief weinig smaak, totdat hij ingelegd wordt met bijvoorbeeld azijn en/of pekel.
Gebruik pasteurisatie bij lage temperatuur
Controleer met een thermometer of de watertemperatuur gedurende de gehele 30 minuten boven de 180° blijft. Houd de temperatuur onder de 185° om te voorkomen dat de pectine afbreekt, wat ervoor zorgt dat de augurk zacht wordt.
Na een paar uur op een warme temperatuur kan er wat koolzuur in de pot ontstaan , wat een prikkelend of tintelend gevoel op de tong kan veroorzaken.
Vers gepekelde of gefermenteerde groentjes die je in de koelafdeling haalt of snel zelf maakt voor bijvoorbeeld een slaatje? Die gaan de koelkast in. Ook geopende bokalen horen daar thuis. Die aangebroken pot augurken in de koelkast blijft tot twee jaar perfect eetbaar als je hem telkens opnieuw goed afsluit.
Gebruik calciumchloride
Zeezout is natriumchloride. In dit geval hebben we het over calciumchloride! Deze kleine korrels, die snel oplossen in water, zijn DE truc voor knapperige augurken, omdat ze voorkomen dat de enzymen de augurk zachter maken tijdens de lactofermentatie.
Zachte augurken
Als uw augurken zacht zijn wanneer u ze eet, kan dit komen doordat u azijn met een lage zuurgraad of te weinig zout gebruikt . Zorg ervoor dat u het zout zorgvuldig afmeet en kies azijn met een zuurgehalte van 5-7%. Een andere oorzaak voor zachte augurken is dat u ze op een te warme plek bewaart.
Voeg tannines toe aan uw pekel
Voeg een vers druivenblad, eikenbladeren, kersenbladeren, mierikswortelbladeren, een theezakje, losse thee, groen bananenblad of laurierblaadjes toe aan uw pekel. De tannines voorkomen dat de celwanden afbreken, waardoor een knapperige augurk ontstaat.
Een zure bom is een Noord-Nederlandse term voor een ingelegde (grote) augurk, die vooral in Nederlandse haringkarren wordt verkocht. De smaak is zoetzuur, waarbij het zuur overheerst.
Augurken zijn een goed middel om je vitamine K binnen te krijgen. Met één augurk krijg je van deze vitamine maar liefst 15% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid binnen. En wat heb je eraan? Vitamine K is vooral van belang omdat het het stollen van je bloed regelt.
Vitaminen en antioxidanten
Naast dat het dus spierkramp kan verkorten, zit het vocht in een pot augurken boordevol antioxidanten en vitamine C en E. Deze cocktail geeft je immuunsysteem een boost (dag griepjes!)en je lichaam een fijne opkikker, zo schrijft Cosmopolitan.