Het beste kun je gaan voor een zachte appel, die makkelijk uit elkaar valt tijdens het koken. Kies bijvoorbeeld de Goudreinet of de Elstar. Zorg dat je een zoetige appel gebruikt en geen zure.
Elstar. Elstar is een stevige appel, sappig en zoetzuur. Het is de bekendste appel van Nederland.
Goudreinet is zoetzure appel met zacht vruchtvlees en veel sap: een echte moesappel. Gebruik deze appel daarom bij uitstek voor het maken van appelmoes. Mocht je een zacht appelmengsel in je appeltaart willen, dan is de Goudreinet daar ook geschikt voor.
Elstar is de populairste appel: friszoet en sappig, maar vergeet zeker al die andere lekkere appelsoorten niet.
Elstar is een stevige en sappige appel, geelgroen van kleur met een rode blos. De smaak is fris en heerlijk zoet. Juist daarom is deze appel bij veel mensen geliefd. Elstar appels komen oorspronkelijk uit Nederland, uit het dorpje Elst waar de appel naar vernoemd is.
Het beste kun je gaan voor een zachte appel, die makkelijk uit elkaar valt tijdens het koken. Kies bijvoorbeeld de Goudreinet of de Elstar. Zorg dat je een zoetige appel gebruikt en geen zure.
Deze appel is gemakkelijk te herkennen aan de geelgroene schil met een gestreepte helderrode blos. De Elstar is een sappige en knapperige appel met een lichtzoete smaak en is ideaal om uit het vuistje te eten op kantoor. Wij proeven er zelfs een lichte honingsmaak in.
De smaak van deze appel is zoet en lichtelijk zuur en gaat gepaard met een intens aroma. De Pink Lady® boomgaarden liggen in traditionele fruitteeltgebieden in streken met geschikte bodemkwaliteit en veel zon. Bekende teeltgebieden van de Pink Lady® liggen in: Frankrijk, Spanje en Italië.
Wij noemen onze KANZI®-appels ook wel 'natuurlijke zonnepaneeltjes'. Ze geven je een energieboost als gezond tussendoortje, op elk moment van de dag. En nu dus ook in de kwark! KANZI® heeft een unieke friszoete smaak, sappig vruchtvlees en een knapperig schil.
Je kunt het beste vaststellen of Appels niet meer goed zijn door te zien, ruiken en proeven. Als de Appels slap zijn of plekjes vertonen en weinig tot geen smaak meer hebben, dienen ze weggegooid te worden.
De herkomst van het ras Pink Lady vindt zijn oorsprong in Australië.
Elstar werd oorspronkelijk gekweekt in Nederland. De eerste ontdekking is gedaan door Arie uit Elst. Vandaar ook de naam. De Elstar is nu overal in Europa verkrijgbaar.
Het is de laatste.” Volgens Van der Meijs doen andere appels onder voor de echte Elstar. ,,Anders appels zoals de Jonagold zijn net wat zoeter, minder lekker.
Goudrenetten, Jonagold, Braeburn en Lombarts zijn bij uitstek appels voor appeltaart. Zij laten namelijk niet al te veel vocht los tijdens het bakken en behouden hun stevigheid en smaak. Het resultaat is een lekkere, stevige appeltaart met minder vochtig deeg. Je kunt natuurlijk ook appelsoorten combineren.
Albert Heijn introduceert de Nederlandse appel Sprank. De prijs van deze appel is € 0,30 cent hoger dan die van Pink Lady.
Appels geven een lekkere frisse bite aan je salade! Voor salades kan je het best de knapperige Junami of Fuji gebruiken. Deze appels zijn friszuur van smaak en lekker stevig. Maar ook de Rubens en Royal Gala doen het goed in salades.
De Pink Lady is een appelras dat in Australië is gekweekt door John Cripps. In andere talen heeft de appel dan ook wel de naam Cripps Pink. De appel is gekweekt door de appelsoorten Lady Williams en de Golden Delicious met elkaar te kruisen. De eerste kruising gebeurde in 1973.
Twee bestanddelen van appels die van belang lijken voor onze gezondheid zijn flavonoïden en fenolen – en de hoeveelheid daarvan kan per appelsoort flink variëren. Onder de gezondste appelsoorten bevinden zich Fuji, Red Delicious, Northern Spy, Gala, Honeycrisp en Granny Smith.
Appeltaart topper Elstar
De Elstar is misschien wel het bekendste appelsoort van Nederland. Deze appel is zeer geschikt om mee te bakken. Na het bakken heb je nog een beetje een knapperige bite in de appeltaart. Deze stevige appel heeft een zachtzure tot zoete smaak: de perfecte appel om mee te bakken!
De Elstar is een geelgroene, stevige appel met een rode blos en zoetzure smaak. Het dankt zijn naam aan de geestelijke vader, Arie Schaap uit Elst ('Elst-Ar'). De Goudreinet is een stevige, zure appel met een gele en rode (doffe) kleur.
Helaas, appelsap draagt niet bij aan de gezondheid van je kind.Het bevat heel veel suikers en veel minder vezels dan een appel (of ander stuk fruit).
Goudreinet. Ondanks dat de Goudreinet misschien niet de beste keuze is voor een appeltaart, kan deze klassieker niet in het rijtje ontbreken. Vroeger werden appeltaarten namelijk vooral gemaakt met de klassieke Goudreinet. Doordat deze appel een moesappel is, is dit niet de meest geschikte appel.
Een lekkere soort is bijvoorbeeld Delbard Estivale. De bewaarappelen zijn nagenoeg alle soorten die je in de supermarkt aantreft gezien, de naam zegt hetzelf, ze bewaren goed! Ze worden geoogst in september - oktober, het zijn de bekende Jonagold, Kanzi, Jonagored, Golden Delicious, etc.
Welke appels gebruik je voor appelmoes? De meest gebruikte appels voor het maken van appelmoes zijn Jonagold, Goudrenet, Elstar, Cox en Golden Delicious. Je kunt bij het maken van appelmoes kiezen voor een soort appels, maar een combinatie van meerdere appels is ook goed mogelijk.