Het enige dier dat niet kan springen is de olifant, maar die kan weer water ruiken op vijf kilometer afstand.
Antwoord. Als onder 'springen' wordt begrepen 'het zich afstoten en met de vier poten los komen van de grond', dan zullen waarschijnlijk nagenoeg alle zoogdieren wel in staat zijn om in zekere mate te springen.
Door de signalen te vergelijken, kan de olifant weten uit welke richting het geluid komt. FABEL. Het klopt evenwel dat volwassen olifanten niet kunnen springen. Maar er zijn nog andere zoogdieren die nooit aan de enkels van Tia Hellebaut zullen komen: neushoorns, nijlpaarden en - uiteraard - luiaards.
De kangoeroe is samen met een ander typisch Australisch dier, de emoe, afgebeeld op de Australische munt. Deze dieren kunnen namelijk allebei niet makkelijk achteruit lopen. Dit symboliseert het streven naar vooruitgang van de Australische samenleving.
Maar dat is geen logisch argument omdat een neushoorn wel kan springen en die is ook groot en zwaar. En ook baby-olifanten kunnen niet springen.
Sneeuwluipaard springt het verst
De mooie sneeuwluipaard kan waarschijnlijk in één sprong een rots op 15 meter afstand bereiken in de bergen waar hij leeft. De lange, gespierde staart zorgt ervoor dat het dier zijn evenwicht bewaart in de lucht, en zijn achterpoten zijn een soort sterke veren.
De mens is het enige zoogdier dat over een op het eerste gezicht nutteloze kin beschikt.
In totaal zijn er 23 soorten, waarvan er een paar levensgevaarlijk kunnen zijn. Het ongeluk met het meisje is zeldzaam, maar geen uitzondering: jaarlijks worden er in Australië 1 a 2 mensen gedood door krokodillen.
Giraffen kunnen nauwelijks springen. Het hoogste dat ooit is opgenomen was slechts 1 meter hoog. Een giraffe rust door met zijn lichaam op zijn gevouwen poten te liggen.
Sterker nog, er zijn maar 2 zoogdieren die niet kunnen zwemmen: Giraffen, maar die zijn zo lang dat ze niet snel in de problemen komen, en mensapen, maar die kunnen het wel leren, denk maar aan mensen! O ja, Nijlpaarden zwemmen ook niet echt, die lopen over de bodem!
Nee, nijlpaarden kunnen niet zwemmen. Ze kunnen ook niet drijven. Ze staan op de bodem en bewegen zich voort door over de bodem te galopperen of zich af te zetten tegen de bodem. Wel hebben ze zwemvliezen tussen hun tenen om zich te kunnen voortbewegen door het water.
Ontleend aan Oudfrans olifant 'olifant; ivoor', de tot in de 15e eeuw overheersende variant van elefant [1121; TLF] (Nieuwfrans éléphant), ontleend aan Latijn elephantus 'olifant; ivoor', ontleend aan Grieks eléphas (genitief -antos) 'olifant; ivoor', zie → elpenbeen.
Een zwemmende olifant is zeker geen ongebruikelijk gezicht. Deze grote zoogdieren drijven in het water en zwemmen geheel onderwater, waarbij ze hun slurf als snorkel gebruiken.
Kangoeroes staan bekend om hun sprongkracht. Die danken ze aan hun lange en gespierde achterpoten, die bovendien een speciale vorm hebben. Dat maakt hen in staat om meters ver, hoog en snel te springen. Zo kunnen ze in korte tijd grote afstanden afleggen, wat hen in de droge Australische vlaktes goed van pas komt.
Van de zoogdieren kan de poema het hoogste springen.
Het klopt inderdaad dat een olifant kan niezen. De nies van de olifant begint ergens diep in z'n kop en wordt daarna een soort roggelend en steeds luider geluid. Hij eindigt met een soort ontploffinkje!
Talloze dieren hebben geen tong, met name dieren die in de zee leven. Bijvoorbeeld Kwallen, koralen, vissen, inktvissen en (de meeste) schelpdieren.
De Afrikaanse longvis zwemt in de winter rond in natte gebieden in en rond de Nijl en het Grote Merengebied van Afrika. In de zomer worden deze gebieden door de hitte erg droog en kunnen sommige wateren zelfs helemaal opdrogen. De longvis houdt daarom een zomerslaap.
Het vrouwtje heet een koe, een jong een kalf, en een mannetje een bul. Toegevoegd na 1 uur: De volgende informatie heb ik gevonden: http://www.diergaardeblijdorp.nl/import/assetmanager/8/6718/Netgiraffe.pdf Soms bestaat een groep giraffen uit een twaalftal dieren aangevoerd door een bul (man).
Murenen kunnen tot twee meter lang worden. De meeste tijd leven ze in holtes en grotjes. Ze hebben een beschermend slijm op hun lichaam dat bij aanraking giftig is.
Niet de leeuw of de gifslang, maar de mug is voor de mens het dodelijkste dier op aarde. Indirect is de mug verantwoordelijk voor ongeveer twee miljoen doden per jaar. Het gevaar berust op een ruim arsenaal aan ziekteverwekkers dat door muggen kan worden overgedragen.
Een olifant heeft een gebit met veel tanden en kiezen. Die kauwen het voedsel fijn. De kiezen zijn heel groot. Ze slijten ook snel.
Alle zoogdieren hebben een navel. De meeste zoogdieren, zoals mensen, katten, paarden en olifanten groeien in de buik van hun moeder. In de buik krijgen ze eten via de placenta, door een soort buisje dan aan de buik van het ongeboren jong vastzit.
De voorkant van het hoofd, waar de ogen, oren, neus en mond zitten wordt bij de mens het gezicht of gelaat genoemd, het deel boven de ogen heet het voorhoofd. De kin bevindt zich onder de mond. Bij mensen groeit hun meeste haar op het hoofd. Het haar boven op het hoofd heet hoofdhaar.