Wagyu wordt wereldwijd gezien als het beste rundvlees ter wereld, specifieker gezegd A5 wagyu. Dit is een specifieke score die gegeven wordt aan het allerbeste Japanse vlees. Dit vlees komt van koeien van een Japans ras, opgegroeid en geslacht in Japan volgens een specifieke procedure.
Argentijns rundvlees | Grass-Fed | Premium quality
Zuid-Amerikaans rundvlees staat bekend als het beste vlees ter wereld. Het staat bekend als mals en rijk van smaak.
Japans vlees , met name rundvlees, is wereldberoemd om zijn kwaliteit en smaak. Japans vee wordt op een unieke manier grootgebracht, met nadruk op dierenwelzijn, duurzame praktijken en hoogwaardig voer.
Wanneer je het juiste stukje rundvlees kiest kan er een wereld voor je open gaan. Hoewel dat elk deel van het rund zijn eigen malsheid, smaak en textuur heeft, springt er één hoog bovenuit. Het gaat hierbij om de ossenhaas (gesneden: tournedos).
De ossenhaas (tenderloin) zit in de rug van het rund, bij de lende. Het vlees heeft een fijne structuur en bijna geen vet of bindweefsel. Dit is om deze reden dan ook het meest malse vlees van het rund en vaak ook het duurste stuk.
Lam en geit : traditionele lekkernijen onder geconsumeerd dierlijk vlees. Geniet van de sappige smaken van lam en geit, waar deze traditionele lekkernijen uw smaakpapillen naar nieuwe hoogten van culinaire extase zullen vervoeren. Lam en geit hebben een immense culturele betekenis in traditionele keukens over de hele wereld.
Wagyu vlees kopen
Door de populariteit en zeldzaamheid van het ras is Wagyu misschien wel het duurste vlees ter wereld. Wagyu is zo zeldzaam omdat de Wagyu bloedlijnen nauw bewaakt worden. Er zijn buiten Japan maar weinig boeren die de koeien houden.
OSSENHAAS. Dit is het meest malse stukje vlees dat je kan krijgen. Hij is ook relatief het duurste. Dit stukje is uitermate geschikt om gasten mee te verassen tijdens een etentje.
Ribeye . Ribeye is een klassieke steak cut, bekend om zijn uitzonderlijke smaak en marmering. Gesneden uit de ribsectie van de koe, is het een van de meest malse en sappige stukken die er zijn. De ribeye wordt gekenmerkt door zijn kenmerkende oog van marmering, wat zorgt voor een rijke en sappige smaak bij het koken.
Er zijn geen aantoonbare negatieve effecten voor je gezondheid bij het eten van wit vlees. Verder is de milieu-impact beperkter dan bij rood vlees. Daarom wordt (onbewerkt) wit vlees als voorkeurs vlees geadviseerd. Rood vlees komt van runderen, varkens, schapen en geiten.
Prime staat bekend als een van de beste rundvleessoorten op de markt vanwege de overvloedige marmering van het vlees. USDA Prime-rundvlees komt van jong, goed gevoed rundvee dat veel gelijkmatig verdeeld vet bevat.
Wagyu wordt wereldwijd gezien als het beste rundvlees ter wereld, specifieker gezegd A5 wagyu. Dit is een specifieke score die gegeven wordt aan het allerbeste Japanse vlees. Dit vlees komt van koeien van een Japans ras, opgegroeid en geslacht in Japan volgens een specifieke procedure.
Per jaar zijn dat er zo'n 45 miljard. Dat is zo'n 6 keer de wereldpopulatie aan mensen (lees: het aantal kippen dat wordt geslacht is zes keer het totaal aantal mensen dat op de aarde leeft). Hiermee is kippenvlees ongetwijfeld 's werelds populairste stukje vlees.
Australiërs, Nieuw-Zeelanders en Oostenrijkers komen als grootste vleeseters ter wereld naar voren. De gemiddelde Australiër werkt jaarlijks 111,5 kilo aan rund- en varkensvlees, kip en vis weg. Hij wordt gevolgd door de Nieuw-Zeelander met 106 kilo en de Oostenrijker met 102 kilo.
1000 gram (1 kilo) A5 Wagyu Picanha kost 199 euro.
Wagyu-vlees is niet gemakkelijk te produceren. De totale wereldproductie is relatief klein, vooral in vergelijking met andere rundvleessoorten. Japanse regelgeving rond Wagyu is ook strikt, met strenge controles op fokpraktijken en vleeskwaliteit. Deze exclusiviteit verhoogt de prijs verder.
Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om het eten van rood vlees gezonder te maken. Kies bijvoorbeeld voor mager rood vlees, zoals biefstuk, tartaar of ossenhaas. Of kies voor wit vlees zoals kipfilet of kalkoenfilet. Mager rood vlees bevat minder calorieën en vet dan vet rood vlees.
Kip . Pluimvee is sinds de jaren 90 het meest geconsumeerde vlees in de Verenigde Staten, met ongeveer 98,9 pond per hoofd van de bevolking. Naar verwachting zal dit cijfer tegen 2033 groeien tot 107,5 pond per hoofd van de bevolking.
Tot de topkeuzes behoren de ossenhaas, sirloin en T-bone van de short loin , bekend om hun premium malsheid. De bovenste ronde, een magere snede, is perfect om te braden, terwijl de onderste ronde, een beetje taaier, excelleert in langzaam gegaarde gerechten.
Rood en bewerkt vlees. Wie veel rood en bewerkt vlees eet, loopt een verhoogd risico op dikkedarmkanker en bepaalde vormen van maagkanker. Het is daarom aangewezen je consumptie ervan te beperken. Rood vlees betekent niet per se rauw vlees, ook gaar vlees van deze dieren wordt rood vlees genoemd.
1. Ossenhaas (Filet Mignon) De ossenhaas, ook wel bekend als filet mignon, is het meest malse stuk rundvlees. Dit gewaardeerde stuk komt van de lende van de koe, met name de psoas major, een spier die heel weinig werk doet, wat resulteert in zijn opmerkelijke malsheid.
De kogelbiefstuk is de meest malse van deze twee. Dat komt omdat het vlees van korte spieren is. En kortere spieren leveren malser vlees.
De prijs-kwaliteit van dit vlees is erg goed maar in absolute kwaliteit termen haalt dit het niet bij het 100% volbloed Wagyu uit Japan. Wagyu is een van oorsprong Japans runderras. De naam komt voort uit de samensmelting van het woord “Wa” dit betekent land, ofwel Japan als land.
Wagyu-rundvlees , afkomstig uit Japan, staat bekend om zijn buitengewone marmering, wat resulteert in ongeëvenaarde malsheid en een rijke boterachtige smaak. De belangrijkste verschillen tussen Wagyu en andere soorten rundvlees liggen in de genetica, fokmethoden en voeding. Japanse fokkers kennen de fokgeschiedenis van al hun Wagyu-runderen.
De duurste kaviaar
Niet alleen komt de prijs op 36.000 euro voor een theelepel, er zit ook écht goud in. Met zijn gekke prijs is deze kaviaar eveneens het duurste eten ter wereld. Deze Strottarga Bianco werd bedacht door de Oostenrijkse viskweker Gruell.