Je kan kiezen voor wit, zwart, ton-sur ton tinten, maar ook levendige kleuren als rood, blauw en paars doen het goed bij beige broeken. Lichte beige tinten neigen meer naar crème en geel dan bruin. Donkere kleuren als donkerblauw en zwart matchen goed met een lichte beige broek, omdat ze een mooi contrast creëren.
Comfortabel, zomers en chic
Je kunt een beige pantalon dragen met een witte blouse, een zwarte top of als pak met een bijpassend jasje. Natuurlijk kun je 'm ook combineren met felle kleuren, zoals een knalroze of appeltjesgroene blouse.
Deze kleur combineert goed met aardetinten zoals grijs, antraciet, terracotta en bruin. 'Gewoon' beige: Hiermee bedoelen we de tint die het vaakst voorkomt en naar tan of lichtbruin neigt. Deze kleur kan wel wat hebben en staat mooi bij levendige kleuren als rood, groen, geel, blauw en paars.
Beige + blauw = scoren
Het fijne is ook dat je in elk van beide kleuren gemakkelijk kledingstukken vindt. Zo kan je een blauw jasje dragen over een beige hemd, maar net zo goed een blauw hemd op een beige broek.
In combinatie met warme tinten. Omdat het een zeer veelzijdige kleur is, combineert beige perfect met andere neutrale kleuren zoals crème, wit en grijs. Maar ook met meer dominante en warme tinten zoals oranje en bruin, of lila en blauw is beige prachtig.
Hetzelfde kun je doen met effen kleuren, indien je minder wil opvallen. Een beige broek met olijfgroene sokken bijvoorbeeld. Let wel: contrasten zorgen voor een krachtige uitstraling en zijn niet voor iedereen weggelegd.
Beige mengt goed met andere kleuren
Zwart, grijs en zelfs wit gaan prima samen met beige maar ook meer gekleurde accessoires in kleuren als blauw, groen en pasteltinten gaan goed samen met beige. Ook kun je bijvoorbeeld kiezen voor een interieur met aardse tinten zoals bruine of oranje tinten.
Je noemt de kleur ook wel zandkleur of ecru; hierin zijn zowel donkere tinten als meer lichte tinten te onderscheiden. Het bijzondere is dat beige tot de bruine kleuren behoort: een warme kleur, die daardoor weliswaar ook weleens als een beetje saai wordt gezien.
“Beige is een warme tint en als je boven de 50 bent, flatteren koude kleuren doorgaans meer.” Dit schreeuwt om uitleg. Er zijn dus koele en warme kleuren. Warme kleuren hebben altijd een flinke scheut geel, koele kleuren bevatten blauw of nonkleuren zoals zwart, wit of grijs.
Analoge kleuren combineren met camel
Dit kun je ook gebruiken om camel te combineren. In het voorbeeld hieronder heb ik camel als basis genomen met een oranjerood en oker geel. Beide zijn warme kleuren en harmoniëren dan ook erg mooi met elkaar. Het is een wat meer gedurfde combinatie, maar ik vind hem prachtig.
Kleuren die dicht bij elkaar liggen, vormen meestal een stijlvolle combinatie. Denk maar aan rood en oranje of beige en ecru. Neutrale kleuren, zoals zwart, wit of grijs, versterken fellere kleuren en zorgen voor balans in je outfit.
Je kunt lichte en witte broek in de winter dragen en combineren maar dat kan het hele jaar door. Het gaat vooral om de materiaal van je kleding die je in de winter lekker warm moet houden en in de zomermaanden draag je toch luchtige, ademende kleding passend bij het warmere weer.
Door naastliggende kleuren op de kleurencirkel te combineren krijg je harmonieuze kleurencombinaties. Veel gebruikte combinaties zijn oranje-rood, blauw-turquoise en groen-geel. Om de harmonieuze kleuren tot hun recht te laten komen combineer je ze best met neutrale tinten zoals wit, grijs of zwart.
De beige blazer combineren met een hoodie
Ideaal voor als het wat frisser is: je blazer dragen op een hoodie. Zit comfortabel, en ideaal als je geen zin hebt in gedoe met kleding uitzoeken. Combineer eventueel met een joggingbroek en sneakers, en je hebt een casual look te pakken.
Combineer het met bordeaux rood, terracotta, mosterdgeel of bruin. Als statement kan zandkleur ook bijzonder zijn. Kies bijvoorbeeld voor een decoratief object, kunstwerk of een schilderij in beige met contrastrijk zwart.
Wanneer je beige draagt is het belangrijk om te weten of je een warme of een koele ondertoon moet hebben. Koel bruin of beige heeft een roze ondertoon. Warm bruin of beige is een tint met een gelige ondertoon. Heb je een koele ondertoon in je huid dan zal koel bruin (aan de linker kant) je beter staan.
In het verleden waren beige en ecru synoniemen voor exact dezelfde kleur. Van oorsprong wordt "ecru" gebruikt als men praat over stoffen zoals zijden en linnen in hun oorspronkelijke, nog niet gebleekte staat. Ecru komt van het Franse woord écru, wat letterlijk 'puur' of 'ongebleekt' betekent.
Gewoon opvallende kleuren
Dat groene, gele en rode auto's minder worden gebotst dan bruine, witte en zwarte auto's lijkt logisch. Groen, geel en rood vallen meer op in het verkeer.
Zwart. Wil je met je merk exclusiviteit en luxe uitstralen, dan is zwart een goede keuze. Het is een sterke kleur met een krachtige, professionele en elegante uitstraling en spreekt vooral mannen aan.
Chique kleuren
Okergeel, olijfgroen, bruin en blauw zijn de woontrend voor een luxe uitstraling in je huis. Deze chique kleuren, zoals olijfgroen zorgen voor een gevoel van warmte en rijkdom.
Kies veilig sokken in dezelfde kleur als je pak. Wanneer je niet exact dezelfde kleur kunt vinden, koop dan de iets donkere variant. Een donkerdere tint in dezelfde kleur van je pak is niet alleen chiquer, maar trekt ook minder de aandacht dan lichtere sokken. Heel mooi als je de rest in dezelfde kleur houdt.
Het meest gebruikte materiaal in goede sokken is katoen. Katoen gaat ontzettend lang mee. Zeker als je kiest voor gekamd katoen, dan is het eindproduct slijtvast. Katoen zorgt er ook voor dat de kleur mooi blijft, zelfs na meerdere wasbeurten.
Bruin in combinatie met herfstkleuren, zoals warm geel, oranje en rood, geven je outfit een stijlvolle uitstraling. Bruine kleding wordt als niet zakelijk en informeel ervaren, daarom past deze tint beter binnen de non-profit sfeer en de sociale sector.