Een alpaca ejaculeert 20 minuten lang en nog meer beestige seksweetjes.
1. Bonobo's. De Bonobo's zijn de ergste sexverslaafde dieren die er zijn. Ze hebben altijd en met iedereen sex.
Mannelijke overspinnen van de soort Dolomedes tenebrosus raken na de paring spontaan verlamd en overlijden onmiddellijk, ook als ze niet worden aangevallen door het vrouwtje. De dood van de dieren is waarschijnlijk een gevolg van het mechanisme waarmee ze hun sperma lozen.
Voortplanting zonder seks, of wel parthenogenese, komt voor bij ongewervelde dieren en bij sommige gewervelde dieren, zoals haaien, vogels en reptielen. Ook in gevangenschap kan maagdelijke voortplanting voorkomen. Bij zoogdieren komt het niet voor.
De meeste dieren die zich voortplanten via parthenogenese zijn kleine ongewervelde dieren zoals bijen, wespen, mieren en bladluizen, die kunnen afwisselen tussen seksuele en aseksuele voortplanting. Door middel van dit proces kunnen honingbijen tot ratelslangen zogenaamde "maagdelijke geboorten" hebben.
Eerder werd orale seks gedocumenteerd bij onder meer hyena's, apen en vleermuizen.
– Geiten, apen, hyena's, vleermuizen en schapen doen het ook!
De bonobo staat samen met haar naaste verwant de chimpansee (Pan troglodytes) van alle levende diersoorten het dichtst bij de mens.
“Chimpansees hebben 48 chromosomen: 23 paar autosomen en één paar geslachtschromosomen. Als een eicel van een vrouw zou fuseren met een zaadcel van een chimpansee, dan blijft er bij de eerstvolgende celdeling een chromosoom over. Dat kan niet, en als gevolg daarvan zal het bevruchte eitje afsterven.”
Elk mens deelt 99,9 procent DNA met elk ander mens. En ook vijftig procent met de banaan en de spitskool. Enfin, je ouders zijn dus 99,9 procent dezelfde, nog meer als ze uit Volendam komen.
Man en vrouw paren vier op de vijf keer in de missionarishouding.
Daarvoor is een partner nodig. Als twee wormen willen gaan paren gaan ze naast elkaar liggen, standje 69. Hun lijven scheiden dan slijm af dat uitgroeit tot een slijmkoker die hun lichamen omhult. Nu kan het zaad van de geslachtsopening van de ene worm naar de zaadzakjes van de andere vloeien.
Voordat het mannetje en vrouwtje gaan paren, wrijven ze dicht tegen elkaar aan en likken ze elkaar. Ze bewegen met hun staart waardoor deze ratelt. Als het vrouwtje bereidt is te paren, laat ze dit merken door haar staart over haar rug te leggen. Zo heeft het mannetje geen last van haar stekels tijdens de paring.
“Mannetjes hebben speciale klauwen aan hun zwemflippers, waardoor ze zich aan een vrouwtje kunnen vastklampen,” zegt Hardt. Ze kunnen zich daardoor stevig aan hun partner vasthouden terwijl andere mannetjes het vrouwtje proberen weg te kapen. Voor een nijlpaard is onderwaterseks juist vrij eenvoudig.
Er wordt wel eens gezegd dat stekelvarkens hun stekels af kunnen schieten, maar dit is niet waar. De stekels laten gemakkelijk los, en groeien daarna ook snel weer aan. Door de kleine weerhaakjes die aan de stekels zitten, krijgt de vijand de stekels maar moeilijk uit zijn huid.
Naast regenwormen, kevers, slakken en spinnen eet een egel kadavers van vogeltjes en als het de kans krijgt jonge muizen. Ook fruit en zachte zaden worden graag gegeten. Egels leven vooral in struikgewas, in dichtbegroeide tuinen en parken, maar ook bij houtwallen en ongemaaide slootkanten.
Het aantal harten varieert per regenworm, de gewone regenworm (Lumbricus terrestris) heeft vijf paar en dus tien harten in totaal. Om het lichaam van zuurstof te voorzien, hebben regenwormen net als gewervelde dieren hemoglobine als zuurstofdragende stof.
De wormen kunnen op vele verschillende manieren springen. Je moet ze allemaal leren om over deze obstakels te komen! Springen: Als je één keer op Sprong1 drukt, springt de worm vooruit. Terug springen: Als je twee keer snel achter elkaar op Sprong1 drukt, springt de worm naar achteren.
Tijdens de paring haken de wormen de borstelharen in elkaars lijf. Dat prikkelt de geslachtsdrift. Van de geslachtsopening loopt een groef over het lijf van elke worm naar achteren, waardoor tijdens de paring het sperma naar de geslachtsopening van de partner vloeit.
Leuke weetjes. Van alle apen lijken bonobo's het meest op mensen. Onze genen zijn voor ruim 98,6% hetzelfde!
De Mechelse bonobo's hebben de Antwerpse chimpansees verslagen door het laatste spelletje van de 'De slimste aap ter wereld' te winnen. De opmerkelijke prestatie van de mensapen van Planckendael zet wetenschappers aan tot verder onderzoek.
DNA molecuul
De mens heeft 3.200.000.000 verschillende DNA letters. Per cel bevat het DNA van de mens ongeveer 2 meter DNA en ons lichaam 74 miljoen km DNA, dat is meer dan 240x heen en terug naar de zon.
0,001% mens
Je kunt dus niet spreken van een 'varkensmens', maar van een varken met een heel klein beetje mensencellen.
En het genoom van de mens en van de cavia bestaat uit 46 chromosomen die tezamen 23 chromosomenparen vormen.