Biefstuk drink je het best met een Red Ale of een Porter. Een stuk biefstuk is namelijk best zwaar, en rijk aan verschillende smaken. Dat maakt het een prima combinatie met wat zwaardere bieren. Varkenshaas is het lekkerste in combinatie met een Dunkelweizen, zwaar blond (zoals Delirium Tremens) of Tarwebok.
Goudkleurige Hefeweizen-bieren zoals Weinstephaner Hefeweizen of Paulaner Hefeweizen zijn een makkelijke keuze om te combineren met lichtere maaltijden, zoals een salade met biefstukpuntjes. Die populaire ambachtelijke IPA's, Indian pale ales, smaken bitterder met florale ondertonen en ze passen perfect bij een goede ribeye of t-bone steak.
Kies voor een donker biertje of lekkere trappist van bij ons, zoals Westmalle, Orval, St Bernardus of Rochefort. De smaak bepaalt hoe je stoverij zal proeven. Kies geen bitter bier als je geen fan bent van een bittertje in je stoofvlees. Je kunt ook tafelbier, Rodenbach of oud bruin gebruiken.
Bij de gegrilde entrecote adviseert Jelle het volgende bier: Een lekker bier bij de gegrilde entrecote is de Smoked Wheat Everyday van brouwerij Jopen. Dit is een donker tarwebier, een imperial stout. Imperial staat voor de zwaarste stoutsoort.
Bier en foodpairing:
Voor een stevige steak passen de gebrande smaken van het vlees zeer goed met de gebrande mouten in een donker bier. Meer specifiek kan je kiezen voor een Indian Pale Ale met ribeye steak en waarom zou je dan niet eens proberen om de ribeye steak te marineren.
Biefstuk drink je het best met een Red Ale of een Porter. Een stuk biefstuk is namelijk best zwaar, en rijk aan verschillende smaken. Dat maakt het een prima combinatie met wat zwaardere bieren. Varkenshaas is het lekkerste in combinatie met een Dunkelweizen, zwaar blond (zoals Delirium Tremens) of Tarwebok.
Een dubbel heeft een stevige moutige, karamelachtige body, die uitstekend samengaat met een entrecote. Brown ales zijn over het algemeen geweldige keuzes bij een goede biefstuk of entrecote. Onze keuze zou Adelbert's Dancin' Monks zijn.
Zeker als het vlees wat gekruid is, is een IPA een prima keuze. Wat dacht je van de Jopen Mooie Nel of de Laguntias IPA. Hou je wel van een donker bier, dan is Dubbel een prima keuze. De La Trappe Dubbel, de Grolsch Volle Dubbel of de Grimbergen Dubbel zijn ook fijne partners van bijvoorbeeld goed gegaarde spareribs.
De steaks hebben een uitgesproken smaak en lenen zich daarom goed voor een krachtige wijn. Stevige wijnen zijn bijvoorbeeld een Cabernet Sauvignon, Malbec of Syrah.Ook Rioja (met houtrijping) uit Spanje is een uitstekende kandidaat.
Bij het vlees van gevogelte zoals kalkoen, kip, fazant of eend drink je een moutzoet, en kruidig biertje. Bieren die hier goed bij passen zijn amberbieren, pale ale bieren, en blonde abdijbieren.
De rokerigheid van whisky past goed bij de rokerige smaken van een goed gebakken biefstuk, en het helpt ook om de rijkdom van het vlees in evenwicht te brengen. Als u de beste whisky bij biefstuk wilt, raden we u aan om uw biefstuk te combineren met Tennessee Whiskey, Canadian Rye Whiskey of Single Malt Scotch .
Leffe wordt in België gebrouwen door een internationale biergroep. De hoofdzetel hiervan zit in Amerika en de baas is een Braziliaan of zo. Leffe wordt in België gebrouwen omdat Belgisch Bier een begrip is in de wereld.Moest dat niet het geval zijn dan werd Leffe al lang in een land gebrouwen met een lagere loonkost.
Porterhouse Steak: Met zijn combinatie van strip en ossenhaas combineert de porterhouse steak goed met krachtige rode wijnen zoals Malbec of Cabernet Sauvignon . Een donker en moutig bier zoals een Porter of Stout versterkt de hartige tonen. Bruisend water of ijsthee bieden alcoholvrije alternatieven.
Rood Vlees, Robuuste Bieren
Een IPA (India Pale Ale) of een porter met zijn bittere, hoppige smaak past goed bij het rijke en vette karakter van rood vlees. De bittere tonen van het bier snijden door het vet, wat zorgt voor een balans in elke hap en slok.
Biefstuk: ga voor lichte of medium stevige wijn met een hogere zuurgraad. Bijvoorbeeld een merlot, barbera of sangiovese. Steak of Ribeye: kies voor een stevige rode wijn met veel tannines. Bijvoorbeeld een cabernet sauvignon, malbec of syrah.
Voor vleesgerechten zijn amber, dubbel, quadrupel of een kruidige tripel ideaal. In het bijzonder zijn kruidige bieren zoals een bock lekker bij wildgerechten. Voor visgerechten zijn witbieren, weizen bieren, saison bieren, licht bittere IPA bieren en fruitige tripels het lekkerst als bier-spijs combinaties.
Maar let op: niet alle mousserende wijnen zijn geschikt. Voor de beste rundvlees-met-champagne-ervaring is het raadzaam om Prosecco te vermijden . De uitgesproken zure en fruitige tonen kunnen botsen met de weelderigheid van een goed gebakken biefstuk. Houd het bij echte champagne voor de beste resultaten.
Een vette, rijke ribeye combineert prachtig met een volle, rokerige whisky . Het vet in de biefstuk verzacht de intensiteit van de whisky, waardoor u van elke smaak kunt genieten. Magere stukken zoals een filet mignon vragen daarentegen om een lichtere, zachtere whisky om de delicate smaak van het vlees niet te overheersen.
Ribeye staat bekend om zijn rijke smaak en sappige textuur dankzij het marmering van vet. Om deze intensiteit te evenaren, is een donker bier zoals een stout of porter een uitstekende keuze. De geroosterde mouttonen van deze bieren passen perfect bij de gegrilde smaak van een ribeye.
Session IPA (India Pale Ale ): De licht bittere en vollere smaak van dit bier past goed bij de sterke smaken van varkensvlees. Pale Ale: Dit is relatief lichter dan andere zwaardere smaken, maar zal nog steeds gerookt varkensvlees aanvullen. German Lager: Een zware lager donkere mout is gewoon het ultieme voor een zware varkensrib.
Voeg aan iedere pakketje met Spareribs een scheut van de Cola toe, zo creëer jij een stoom cabine en zal alle smaak in het vlees trekken. Plaats ze vervolgens weer indirect op de BBQ voor ongeveer 2 uur en 15 minuten. Haal ze voorzichtig van de BBQ, ze zijn super mals maar mogen nog niet van het bot afvallen.
Rundvlees en bier
Ontdek de harmonie tussen bier en rundvlees! Als je rund gaat bakken of grillen komt er door de Maillardreactie een mooie bruine kleur op het vlees. Het geeft mooie rijke smaken. Moutige bieren, zoals Belgische Dubbels en Tripels, versterken deze smaken en voegen diepgang toe.
Een entrecote is een smaakvolle en malse steak met een rijke marmering van vet, wat zorgt voor een sappige en intense smaak. Om deze volle smaken te complementeren, is een rode wijn met voldoende body en tannines ideaal. Wijnen zoals een Cabernet Sauvignon of een Malbec passen uitstekend bij entrecote.
Rundvlees combineren met bier
Als het aankomt op biefstuk en bier, passen robuuste stukken zoals de Ribeye of Hanger Steak goed bij donkere bieren zoals een stout of porter . Terwijl minder robuuste stukken zoals de Flank of Top Round Steak goed passen bij Pilsners en Lagers.