Alle grote merken zoals Heineken, Bavaria, Amstel, Grolsch en zelfs speciaalbieren zoals Leffe hebben een nulprocentvariant. Heineken verkoopt sinds kort ook kratten met deze 0.0 flesjes. Van elke twintig glazen bier die er in Nederland worden gedronken is er nu één alcoholvrij.
In Nederland mag alcoholvrij bier 0,1% alcohol bevatten. Om dit te bereiken wordt de alcohol verwijderd na het brouwen of wordt het brouwproces aangepast, zodat er geen alcohol ontstaat. Voor vrijwel alle andere landen in de EU geldt dat alcoholvrij bier maximaal 0,5% alcohol mag bevatten.
Heineken heeft nog maar kort alcoholvrij bier in het assortiment. Toch scoort Heineken 0.0 hoge ogen. Net als het biologische Budels 0,0% komt hij als lekkerste uit de smaaktest.
Calorieën van alcoholvrij bier
Dus wil je gewicht kwijt, is het een betere optie, maar de beste optie is natuurlijk water. Enkele voorbeelden: Brand weizen (45 kcal / 100 ml) vs brand weizen 0.0 (23 kcal / 100 ml) Palm (46,4 kcal / 100 ml) vs palm 0.0 (26 kcal / 100 ml)
Hertog Jan 0.0 is een verfrissende dorstlesser zonder alcohol. Dit alcoholvrije bier wordt gebrouwen met alcohol. De alcohol wordt later onttrokken. Hierdoor heeft dit bier de karakteristieke biersmaak behouden.
Met een kersvers recept - gebaseerd op onze pilsener - weten we de kenmerkende smaak van onze pilsener te behouden. Dat maakt onze vernieuwde Hertog Jan 0.0 een alcoholvrij bier voor de bierliefhebber.
Heineken Pilsener heeft een mild bittere smaak en is makkelijk doordrinkbaar. Heineken pils bevat 5% alcohol en heeft wereldwijd veel liefhebbers. Het bier dat voor het eerst in Amsterdam werd gebrouwen heeft dankzij de smaak, het Heineken A-gist en de geweldige marketing de wereld verovert.
Verder kan alcoholvrij bier zuren bevatten. Zuren zijn niet goed voor het glazuur van je tanden. Hoe vaker het tandglazuur met zuur in aanraking komt, hoe sneller je gaatjes krijgt.
Het Voedingscentrum noemt alcoholvrij bier een veilige keuze voor zwangeren en voor wie nog moet rijden of fietsen. Toch kun je er beter niet te veel van drinken. De koolhydraten in de vorm van suikers maken het een suikerhoudende drank, en die staan niet in de schijf van vijf.
Zo zit er in alcoholvrij bier calcium, fosfor, magnesium (dat krampen na het sporten kan voorkomen) en zelfs een aantal belangrijke vitamines (vitamine B). Een ander belangrijk verschil is dat de suikers die in alcoholvrij bier aanwezig zijn, afkomstig zijn uit de natuurlijke ingrediënten, zoals gerst.
Kordaat 0.0 is alcoholvrij Pilsener, gebrouwen voor Lidl. Dit bier is het alcoholvrije broertje van Kordaat Pils dat in 2018 met veel geweld in de markt werd gezet.
Brugse Sportzot is in België het eerste alcoholvrije speciaalbier met echte smaak. Als basis wordt de bekende Brugse Zot blond gebruikt, dat gebrouwen is met 4 verschillende moutsoorten en 2 aromatische hopvariëteiten.
Het gistingsproces kan daarbij gestopt worden net voor er alcohol gevormd wordt in het proces. Alcoholvrij bier dat op de eerste manier is gemaakt (bijvoorbeeld Heineken 0.0) bevat minder suikers dan het alcoholvrije bier dat via de tweede methode is gemaakt (bijvoorbeeld Grolsch 0.0).
Heineken introduceerde vandaag Heineken Silver in Nederland. Een nieuw biertje dat niet alcoholvrij is, maar wel lichter dan het traditionele goudgele pilsje.
Jupiler 0.0 is het alcoholvrije bier van de gelijknamige Belgische brouwerij. 0.0 staat voor 'Alcoholvrij'. Met een alcoholgehalte van 0,0% is Jupiler 0.0 een verfrissende dorstlesser, gebrouwen met eenzelfde toewijding en vakmanschap als Jupiler.
Uit een studie, gepubliceerd in het tijdschrift Psychopharmacology, blijkt dat alleen al het inademen van de geur van alcohol je het gevoel kan geven een beetje aangeschoten te zijn en je remmingen enigszins weg kan nemen.
Veel mensen die een tijd problematisch alcohol hebben gedronken willen graag weer sociaal kunnen drinken. Of je weer sociaal of matig kunt drinken hangt af van de ernst van het alcoholprobleem.
Bier bevat fruitzuren en melkzuur, diverse vitamines afkomstig van gist en polyfenolen. Bij matige consumptie van bier, en dus van alcohol, is bier gezonder dan cola. Bier is het resultaat van een proces met natuurlijke grondstoffen: granen (vooral mout van gerst), hop en gist.
De nieuwe generatie alcoholvrije bieren worden gebrouwen als normaal bier. Daar wordt een extra stap aan toegevoegd: het de-alcoholiseren." Dit betekent dus dat er een extra productiestap toegevoegd wordt waardoor het automatisch duurder wordt.
Alcohol stimuleert de uitscheiding van urine, waardoor deze minder geconcentreerd is. Overmatige alcoholconsumptie daarentegen, stimuleert de calcium uitscheiding, wat het risico op nierstenen juist verhoogt. Het specifiek gunstige effect van bier zou verklaard kunnen worden door de hop.
Naast het mogelijke gezondheidseffect van polyfenolen, heeft (alcoholvrij) bier ook een positieve invloed op ons maag-darmstelsel. Uit onderzoek blijkt dat gefermenteerde dranken (en ook voedsel) een gunstig effect hebben om de samenstelling van onze darmflora4,5.
Alcoholvrij bier bevat geen toegevoegde suikers, alleen de suikers die van nature in gerst aanwezig zijn. Wel zitten er verschillende mineralen in: calcium, fosfor en magnesium, bijvoorbeeld. Ook haal je er wat vitamine C uit. In dit opzicht scoort alcoholvrij bier dus opnieuw beter dan normale frisdrank.
Hertog Jan Pilsener is een Nederlands pilsbier. water, gerstemout, mais, gerst en hop. Deze pils wordt, in tegenstelling tot de speciaalbieren van Hertog Jan, niet gebrouwen in de Hertog Jan Brouwerij te Arcen.
Het bevat 5.1% alcohol en is te herkennen aan z'n rijke smaak en de aangenaam bittere afdronk. Drink 'm liefst bij een temperatuur van 3 graden Celsius, dan smaakt ons Pilsener het best, en schenk 'm als het even kan in ons eigen Hertog Jan Pilsener glas.
Stella Artois is een frisse kwaliteitspils met een licht bittere smaak. Deze subtiele smaak ontstaat door een unieke mengeling van de beste mout en de fijnste hopsoorten. Stella Artois heeft een alcoholpercentage van 5,2% en serveert u het best op 3°C.